Šta je novo?

Najbrzi USB

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
koji USB flash bi bio najbrzi? kapacitet treba da je sto manji (da bi bio jeftiniji) ali bar 1Gb.
hteo bih da instaliram butabilni Linux ili WindowsPE.

kod mene se najbolje pokazali flešići iz corsair-a. voyager od 4 gb imim vec nekih 4 godine i kooristim ga svaki dan i radi. imam 6 kom od corsair-a i ni sa jednim nisam imao problem dok ovi poput verbatim-a maxel-a i transcend-a ne mogu izdrzat ni godinu. sve preporuke za corsair

Sto se tice izrade, nisam odusevljen sa time sto:
1. Pise da ima hardwersku 256-bitnu aes enkripciju ali mozes da se logujes koliko hoces puta tj. brute force ce razbiti zastitu, neverovatno mi je da nisu napravili da se formatira/zakljuca disk posle x neuspelih pokusaja?
2. nema rupu da se okaci vezica koja se kaci oko vrata, vec se dobija 'torbica' sto mi je neprakticno jer
* sam navikao da okacim usb oko vrata kada necu da ga zaboravim i
* sto sada ne treba da mislim gde mi je kapica od usb-a vec gde mi je torbica :)
3. led lampica na kojoj pise cruzer me nervira -kako se ovo gasi? :whip:
4. mehanizam za otvaranje i zatvaranje je zanimljiv prva 2 puta a posle smara, i skoro svaki put se malo vrati unazad kada se utacinje u usb, a ne bi trebao.

Da odgovorim sam sebi, posle koriscenja:
1. Usb se zakljucava posle 100 neuspelih logovanja! Cool :)
3. Navikne se, treba da sam srecan sto se ne pali-gasi u idle kao kod nekih san diskova gde su inzenjeri mislili da je to super ideja.
4. Sve je u redu sa mehanizmom, vec treba da se drzi donji - metalni deo kada se utacinje u usb, a ne gornji deo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno