Hmmm, nakon svih hvala sad ti kažeš da tebi isto dodju V10 i Cruzer... zar ne bi trebalo V10 da bude u rangu Contour-a?
Nece ti lepiboki odgovoriti, popio je zasluzeni ban...@ lepiboki - kakva je varijanta od 4 Gb po pitanju brzine?
Nece ti lepiboki odgovoriti, popio je zasluzeni ban...
Da ti kazem iskreno imam oba!!!! transcend je skoro duplo jeftiniji od ovog mog kruzera koji sam uzeo a brzina je jako jako slicna, cak sta vise kvalitetnija mi je izrada sandisk-a i onaj jezicak sto izlazi je mnogo cvrsci. Da mene pitas da biram izmedju ta dva uzeo bi sandisk micro cruzer...
imam ova 2 i moj glas ide za cruzer!
![]()
![]()
Sto se tice kaliteta izrade prenecu iz prakse:
Imam oko godinu dana taj transcend od 8GB i vise puta mi se desilo da kad pokusam da gurnem u usb da se jezicak vrati sam nazad i usb se vrati nalad, prosto sklizne. Evo prosle 13 meseci konacno je i crkla, sta je razlog ne znam al jednostavno stalno trazi format kad se klikne na nju, Pak imam isti od 4GB kod kojeg se to isto ne desava. Dok se na cruzeru to nikad nije desilo. Takodje bih svima kojima je brzina bitna pored cene da se zadrze na 4GB modelima koji su po meni kvalitetniji, ovi veci kao da se rade ofrlje radi sto nize cene. Ne zaboravimo da koka kola u limenci, staklenoj flasici pa i plastici do 0.33l ima mnogo bolji ukus nego ona u 2l. Jednostavno tako je.
Koliko brzo je dovoljno brzo? Verbatim stor-n-go, ili tako nekako, upisuje brzinom od 15-16 Mb/sec, za samo 1600-1700 din, kapacitet 8Gb. Odličan flash.
Imam Sandisk Micro Cruzer od, ne mogu reći 8 GB jer nema toliko - mada na njemu to piše, već od 8.054.599.680 bytes, tj. okruglo 7,50 GB. Mehanizam jeste OK, kao i brzina čitanja, ali brzinu pisanja us**še dibidus, po meni ne vredi te pare.
Brzina je ok, imao sam stari Plavi VerbatimPro od 1gb (koji mi je bio super brz ali je odavno postao premali) i sigurno je brz koliko i on sa malim fajlovima a verovatno i brzi sa vecim sve sa ukljucenom enkripcijom.
Juce sam se prosetao i pogledao sta ima od usb-ova (jedino corsair gt nije bio nigde). Novi verbatim mi je bio ruzan :S: pa ga zato nisam uzeo, a mini cruiser je bio samo od 4 i 16 gb.
Sto se tice izrade, nisam odusevljen sa time sto:
1. Pise da ima hardwersku 256-bitnu aes enkripciju ali mozes da se logujes koliko hoces puta tj. brute force ce razbiti zastitu, neverovatno mi je da nisu napravili da se formatira/zakljuca disk posle x neuspelih pokusaja?
2. nema rupu da se okaci vezica koja se kaci oko vrata, vec se dobija 'torbica' sto mi je neprakticno jer
* sam navikao da okacim usb oko vrata kada necu da ga zaboravim i
* sto sada ne treba da mislim gde mi je kapica od usb-a vec gde mi je torbica
3. led lampica na kojoj pise cruzer me nervira -kako se ovo gasi? :whip:
4. mehanizam za otvaranje i zatvaranje je zanimljiv prva 2 puta a posle smara, i skoro svaki put se malo vrati unazad kada se utacinje u usb, a ne bi trebao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari