Šta je novo?

Najbrze iz DVD u DivX

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Koji program najbrze prebacuje filmove iz dvd u divx format? Koristio sam Auto Gordian Knot ali njemu treba 6-8 sati po filmu. Ako neko zna za brze nek mi kaze link sa kojeg mogu da skinem taj softver.

One-click solution koji je jednostavan a dobar kao AutoGK ne postoji. Probaj sa XMPEG-om, mada on hoce da baguje (tako da nemoj da se cudis ako iz prve ne ispadne sve kako treba). Kljucna stvar je da namesti single-pass encoding, i u DivX-u iskljucis B frejmove, Quarter Pixele i Global Motion Compensation (u Profiles iskljuci DivX certified pa Next), kako bi dobio na brzini. Slika ce naravno biti bulja, ali eto 🙂

Kako da namestim single-pass encoding posto takvu opciju nisam nigde video

Tamo gde se konfigurise kodek. Imas da ukljucis single-pass (mislim da se nalazi ispod liste instaliranih kodeka), a takodje u podesavanjima kodeka namestis 1-pass.

Podesio sam u okviru kodeka (Xvid) ali u AGK takva opcija ne postoji. Svuda sam trazio ali nema

tarzan1321 je napisao(la):
Podesio sam u okviru kodeka (Xvid) ali u AGK takva opcija ne postoji. Svuda sam trazio ali nema
Ma naravno da ne postoji, pricam za XMPEG.

Koji program najbrze prebacuje filmove iz dvd u divx format? Koristio sam Auto Gordian Knot ali njemu treba 6-8 sati po filmu. Ako neko zna za brze nek mi kaze link sa kojeg mogu da skinem taj softver.

Kod tebe nije softverski problem, već hardverski 🙂
MPEG4 kompresija je jako zahtevan proces, i jedini način za ubrzanje je promena procesora za neki brži.
Postoji i alternativa, da spustiš rezoluciju filma na npr. 320x240 ali sumnjam da bi bio zadovoljan rezulatatima.

Poslednja izmena:
koliko para toliko muzike... kupi bre lepo film za 100 din na ulici i mani se corava posla... mogu samo da zamislim kako bude preteran film sa 1pass kompresijom |>>

Sta fali Auto GK ( auto GordianKnot ) ? On radi u 2 pass-a? Ukupno mu je trebalo oko 2h da napravi divx , na P4 2.8Ghz / 512Mb rama. Izlazni kvalitet na 80% originala, na 1cd.

vidis da je covek napisao da mu agk radi 6 sati... znaci neka masina na 1.2ghz ili film od 3+ sata...

kompresovao sam neki dan novim AVC codecom iz nero digitala... mogu da prijavim da je MAJKA, ali stvarno... a i aac zvuk 5.1 na 112kbps me je odusevio... aaaali... prvi pass 60 fps, ja ODUSEVLJEN... drugi pass----> 10fps!!! 6 sati ukupna kompresija sve sa zvukom... naravno ukljucene sve preterane opcije |))

dobijeni rezultat film od 1:40, na 1 cd, sa 5.1 zvukom i full dvd rezolucija (nije nista resize odradio, samo crop), bas sam se odusevio. nisam video ni jedan klasican artifakt iz ere divxa... ima nekih cudnih artefakta koji me podsecaju na mjpeg, neka kao disperzija oko linija... probacu jos koji film, cim mi padne saka neki original, pravi, a ne krs iz novina |)

dve vesti, mozda nekog zanima, a ne prati doom9:
imate free 264 codec i zove se x264 |> i podrzava ga novi gknot... zasad je spor i buggy, ali bice mozda nesto od njega... sledeci xvid... cisto ako vam se ne koristi nero recode... ili npr niste kupili nero ultra edition (a necemo valjda da koristimo piratski softver za legalni bekap legalno kupljenih filmova |))
kome je gknot ruzan ili komplikovan, ima DVX... mnogo lepo izgleda program, ima cak vise opcija od gknota (ne moraju da se koriste, otud moze nekom da bude jednostavniji za uporabu |> )... mana mu je sto trazi .net framework |> i sto mu ne dolaze u paketu svi programi koje koristi, pa ako nemate neki program adekvatne verzije, zali se... npr ne svidjaju mu se moj vdubmod i moj avisynth...

Poslednja izmena:
Hero Video Convert, prebacuje sve u svasta 🙂

danijel00 je napisao(la):
dve vesti, mozda nekog zanima, a ne prati doom9:
imate free 264 codec i zove se x264 |> i podrzava ga novi gknot... zasad je spor i buggy, ali bice mozda nesto od njega... sledeci xvid...
Interesantno je da x264 nema sopstveni dekoder, vec se mora reprodukovati preko ffdshow-a ili promeniti fourcc filmu da bi da dekodirali xvid ili divx...
Pred njim je lepa buducnost... jedini problem je nedostatak podrske hardware plejera, mada to i nije mana, s obzirom na nisku cenu praznih DVD-ova.

pazi, vrlo uskoro ce biti h264 hw dekodera, tj vec ima cipova, ali ne znam jos za gotova standalone resenja (nisam se ni intresovao previse)...

nocas sam kompresovao nesto novom verzijom x264 i nije bilo sporo koliko sam mislio.. jedino me je iznerviralo sto gk ne zna aac sam da napravi, pa moram rucno ili da ostavim mp3 |[...

inace mi je nesto buggy kad ga pustam iz ffdshowa?! zeza, secka, zabija mi 99% cpu... zato sa nero filterima super radi...

sve ovo zajedno ni nema smisla u svetlu kopiranja dvd->cd, jer je neuporedivo lakse i brze odraditi dvd shrinkovanje... cena dvd rezaca je daleko niza od masine koja u pristojnom vremenu odradi divx-ovanje u uporedivom kvalitetu |) jedino je pitanje cene praznih medija... ovako snimis 6 filmova na 1 dvd, a onako 1 na 1... ili mozes za cenu jednog praznog dvd-a kupiti dva cda (opet mislim da se dvd vise isplati)

ali zamisli ovo: snimis 10 sati kvalitetnog video materijala na 1 dvd u avc formatu...
takodje za kompresiju materijala u hdtv rezolucijama na pristojnu velicinu, tu mpeg2 nema sta da trazi... ima dosta primena, naravno nisu nam jos toliko bliske u praksi |) mada evo za koji mesec ce x264 zameniti xvid kao omiljeni kodek, kad i ffdshow prestane da bude buggy, a mp3 je davno trebalo ukinuti kao format za zvuk u filmovima, jer pojede suvise prostora, a dobijen rezultat na 128kbs i nije odusevljavajuci...
sad sam skinuo i neku a64 optimizovanu verziju (ali je i dalje 32 bitna... glupost), pa cu da je probam, da vidim jel oce to brze |] b-frames se mora rucno ukljuciti, posto je default na 0...

danijel00 je napisao(la):
inace mi je nesto buggy kad ga pustam iz ffdshowa?! zeza, secka, zabija mi 99% cpu... zato sa nero filterima super radi...
Meni radi potpuno ispravno, posto ga dekodiram sa Nerovim dekoderom...
Jedino je zabrljacio oko bitrejta, uradio sam dvoprolazno kodiranje u VDubModu, 800kbps, a rezultujuci film je bio preko 2000 kbps...

Jos sam se malo zezao, sad je u redu bitrejt... medjutim, kad ukljucim B frejmove, GSpot i dalje prijavljuje da ih nema u filmu (a ne prijavljuje ni QPel, iako se uvek koriste).
Slika na delovima sa sarenim povrsinama je poprilicno losa (pri 900 kbps), ali je slika vatre i dima pri brzom kretanju najbolja koju sam do sada video! Fantasticno, ni traga od 'kockica' i zamuljanih delova, koji se u xvidu i divxu pojavljuju i na najostrijim setovanjima...

to sam i ja rekao... sa nero dekoderom bude sve ok... kad dekodiram iz ffdshowa onda brljavi...
900kbps mu je cak i puno |] na tolko vec i divx ok izgleda (pricam o nekoj pristojnoj rezoluciji od oko 600x nesto)

trenutno se igram sa matrixom... moram original da vratim vlasniku posle 5 godina |)
nervira me aac... pokusao sam nesto da odradim iz freeware resenja, ali su rezultati bili razocaravajuci ili jako spori... besweet opet koristi nero, onda mi lakse sve iz nera da odradim... da bi x264 zaziveo, morace i neko full open aac resenje da se napravi, faac u trenutnom stanju sa uzasnim frontendovima ne radi posao nikako, a jos manje mi se radi ac3->wav->aac, a ko vec upotrebi komercijalan program za aac, taj vec onda ima i komercijalan h264 na raspolaganju...

Ovo je očigledno do tebe (tj. tvoje mašine) a ne do agk. Kod mene agk kompresuje film za *najviše* 2 sata, a kada idem na procenat kvaliteta (npr. 50% ) uradi ga za oko 50 min...

Svaki dan po dva-tri filma ga ostavim da iz sirovog mpeg2 prebaci u divx 5.2.1.
***, snima se puno materijala sa satelita pa ima posla za mališu...

CPU Barton 2500+, 512 MB DDR 400

Tu ti CPU dramatično utiče na brzinu kompresovanja.....

jako si pomogao momku |>>
a dobro nismo ni mi bolji... skroz smo otisli offtopic...

rezime celog topica je da ako hoce brze, a da kvalitet mora da bude dobar, kupi brzu masinu... a mi ostali da se selimo negde drugde da pametujemo |>

Nabaviš IMTOO DVD Ripper 2.00.12 (malo starija verzija, ali odlično radi) i
drektno sa DVD u DivX! Naravno, prvo podesiš bitrate za Xvid i MP3.

Kod mene, film od 90 minuta za 86 (Athlon64 2800+@1980 MHz).

Single pass, naravno.
Bilo bi jako lepo da je double 😀 .

kao da je bitno ali na mom drljavom KT400 i Athlonu 2000+ i 512 "no name" rama film od 2 sata zavrsi za 3 do 4 sata zavisno od setovanja u GK(2 pass) sto i nije tako lose s obzirom da je spora masina (nije u pitanju Auto GK nego onaj punokrvni 🙂 ) cak i sve to na kraju skroz fino izgleda

Nazad
Vrh Dno