vidis da je covek napisao da mu agk radi 6 sati... znaci neka masina na 1.2ghz ili film od 3+ sata...
kompresovao sam neki dan novim AVC codecom iz nero digitala... mogu da prijavim da je MAJKA, ali stvarno... a i aac zvuk 5.1 na 112kbps me je odusevio... aaaali... prvi pass 60 fps, ja ODUSEVLJEN... drugi pass----> 10fps!!! 6 sati ukupna kompresija sve sa zvukom... naravno ukljucene sve preterane opcije |))
dobijeni rezultat film od 1:40, na 1 cd, sa 5.1 zvukom i full dvd rezolucija (nije nista resize odradio, samo crop), bas sam se odusevio. nisam video ni jedan klasican artifakt iz ere divxa... ima nekih cudnih artefakta koji me podsecaju na mjpeg, neka kao disperzija oko linija... probacu jos koji film, cim mi padne saka neki original, pravi, a ne krs iz novina |)
dve vesti, mozda nekog zanima, a ne prati doom9:
imate free 264 codec i zove se x264 |> i podrzava ga novi gknot... zasad je spor i buggy, ali bice mozda nesto od njega... sledeci xvid... cisto ako vam se ne koristi nero recode... ili npr niste kupili nero ultra edition (a necemo valjda da koristimo piratski softver za legalni bekap legalno kupljenih filmova |))
kome je gknot ruzan ili komplikovan, ima DVX... mnogo lepo izgleda program, ima cak vise opcija od gknota (ne moraju da se koriste, otud moze nekom da bude jednostavniji za uporabu |> )... mana mu je sto trazi .net framework |> i sto mu ne dolaze u paketu svi programi koje koristi, pa ako nemate neki program adekvatne verzije, zali se... npr ne svidjaju mu se moj vdubmod i moj avisynth...