Šta je novo?

Najbolji web browser za android tablete

Laki.

Poštovan
Učlanjen(a)
14.10.2012
Poena
66
Nešto me je zanimalo koji web browser najbolje radi na tabletima pa sam zato testirao 6 različitih i došao do nekih zaključaka :
1. Dolphin for Pad - Iskorišćava prednost velikog ekrana, ima full screen opciju koja je jako korisna, podržava flash (testirao sam jednu flash igricu na netu, dosta brzo radi ali ne može da učita baš najbolje reakcije na vukajliji, tačnije mnogo je mali fps kada prikazuje gif.

2. Dolphin HD - Podržava flash, sporo radi i takođe ima mali fps... - Prvog sam ga izbrisao, nije mi jasno zašto on ima 4.5 zvezdica na google play a ovaj for Pad ima samo 3...

3. Skyfire 4.0 - Po meni veoma ružan interfejs, nije nešto brz, nema veliki fps kada prikazuje gifove tako da sam njega drugog izbrisao...

4. Chrome - Solidna brzina, NE podržava flash ali prikazuje gif animacije kao na običnom računaru (kao video klip a ne kao slideshow slika)

5. Built-in Browser - Podržava flash, veoma je brz, ne može da prikaže gif kao Chrome već je tu kao ovi delfini pa čak i gori... Pomalo ružan interfejs i to je to... On se ne može deinstalirati...

6. Firefox - Kao i chrome, ima solidnu brzinu, prikazuje gif kao chrome i + ima flash podršku, ali tu nastaje problem. Kada sam pokrenuo onu igricu na netu "Sugar Sugar" , uopšte nisam mogao da je igram, on je igricu učitao , ali umesto da crtam linije po aplikaciji, samo sam skrolovao levo-desno ; gore-dole...

NAJBRŽI : Built-in Browser i Dolphin for Pad

NAJBOLJI PO MENI : Dolphin for Pad/Built in Browser i Firefox/chrome (jedan od njih ide u kombinaciju sa ukupno 2 browsera, jer kao što vidite nijedan nije kompletan...

Testirano na Asus Transformer Pad tf300t, nijedan nije imao bilo kakve bagove pri zumiranju i to, valjda zbog tegre...

Chrome definitivno iako ne prikazuje Flash. Najbrzi je od nekoliko kojih sam probao.
Probao sam i Operu i ona mi je delovala sasvim OK.

Ja u zadnje vreme i na tabletu i na telefonu koristim Naked browser. Obavezno isprobati!

Maxthon obavezno probajte. Ali najbolji je Opera mobile.

Meni opera radi najbolje za sada. :) Dolphin je radio lepo u pocetku, ali nakon neko vremena poceo je da crashuje. Chrome mi je nekako trom,a firefox je cesto pucao kod "jacih" stranica :)

Boat browser Mini...

maxton ima najbolji dozivljaj pri surfu, a firefox jedini ima "desni klik" i da prikaze zahtevne stranice kao i browser na windowsu. sve u svemu, svaki zahtevniji korisnik ce primetiti koliko je android daleko od windowsa...

Da li postoji neki nacin da npr na tabletu gledam filmove sa filmovizije ili tako tih sajtova... Smorio me vise download filmova, pa sam poceo ovako, ali zbog neophodnosti jave nisam uspeo do sad..

Opera (ne mini!) je za mene OK. U poslednje vreme češće koristim tablet (Samsung P1000) za pristup računu u banci, uvid u stanje na računu i za pojedine transakcije. Opera je bila najjednostavnija i najpouzdanija za "pamćenje" usera, passworda i za manipulaciju drugim podacima.

Opera (ne mini!) je za mene OK. U poslednje vreme češće koristim tablet (Samsung P1000) za pristup računu u banci, uvid u stanje na računu i za pojedine transakcije. Opera je bila najjednostavnija i najpouzdanija za "pamćenje" usera, passworda i za manipulaciju drugim podacima.
I podrzava Flash i nudi opciju lokacije za svaki download-ovani fajl.

Iako na tabletu Samsung P6800 galaxy tab 7.7 koji vec 6 meseci koristim imam instaliranih svih 6 nabrojanih pretrazivaca, Built-in Browser mi najbolje i najbrze radi na 99% sajtova.

Opera mini najbrži, Opera mobile kompletan i brz, Dophin podržava fleš i stabilan., Firefox i Chrome otvorio par puta i odma uninstal.

Zanimljivo, svuda sam trazio ovo, ali svi kao i vi dajete razlicite odgovore tako da mi neke stvari nisu jasne... Uglavnom, zacudio sam se kada sam procitao da je opera fluidna kod zooma, kod mene je u tome najgora... Jedan browser mozda niste probali, to je UC Browser for tablets (HD) vrlo slican maxtonu, samo jos malo bolji :)

Da li postoji neki nacin da npr na tabletu gledam filmove sa filmovizije ili tako tih sajtova... Smorio me vise download filmova, pa sam poceo ovako, ali zbog neophodnosti jave nisam uspeo do sad..

e to i mene interesuje,ja hocu da kupim tablet a nisam bas siguran da li mi treba ali ajd sad.i ja bih gledao filmove preko filmovizije

Zanimljivo, svuda sam trazio ovo, ali svi kao i vi dajete razlicite odgovore tako da mi neke stvari nisu jasne... Uglavnom, zacudio sam se kada sam procitao da je opera fluidna kod zooma, kod mene je u tome najgora... Jedan browser mozda niste probali, to je UC Browser for tablets (HD) vrlo slican maxtonu, samo jos malo bolji :)

To zavisi sve pd tableta i korisnika, ja probao sinoc maxton kod mene vuce, nekom rsdi extra. Najbolje je svaki koristiti po malo i onda koristis sta to odgovara :)

Nevezano za ovu temu, zato sto je glupo da otvaram novu za ovakvu sitnicu, skinuo sm ovaj pixlr express koji kao da je pravljen za tablete u odnosu na onaj pics art, ali nigde ne mogu da nadjem ono osnovno, crtanje po slici, pa me zanima jel postoji to uopste u pixlr express ?

Asus TF300T, najbolje radi itegrisani, navikao sam na operu, al' me već počela nervirati i na pc-u (pogotovo zbog youtube-a). Koristio sam firefox na tabletu (radi flash), ali generalno nisam zadovoljan, operu nikako, loše radi, ne radi flash, opera mini - pa to je bilo dok su bili mali ekrančići, slabi telefoni, bezveze za tablet, trenutno probam Dolphin, radi flash, ne izgleda loše (opera/chrome + od svega po malo mix, rekao bih)... za sada obećava.

Poslednja izmena:
Meni Opera loše radi i na telefonu i na tabletu. Pored nje sam na tabletu probao samo Maxton i mnogo bolje radi.

Vrh Dno