Šta je novo?

Najbolji tip wireless kartice

Aleksandar911

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2012
Poena
154
Pozdrav, imam dobar wireless signal u kuci pa hocu da izbacim LAN kablariju-estetike i prakticnosti radi.
Ono sto me zanima je koja wireless kartica/usb stick je najbolja ili da kazem, najpouzdanija. Imam onaj najjeftiniji tp link usb, signal je pun, ali on nesto zeza, prekida. Da li je situacija bolja sa pci karticom ili wireless jednostavno ne sljaka dobro kao kabl ?

Ja imam TP-Link WN722NC i kod mene radi dobro ako ti je problem do signala možeš i da staviš jaču antenu a nije ni skup negde oko 1600 din.

Nije problem signal, ruter je na 2-3m od jednog i na 5m od drugog racunara, pun signal na oba, ali prekida iz nekog razloga. Moj je takav samo bez antene tj TL-WN721N.

Poslednja izmena:
Pa može da bude i do rutera problem nađi neki način da proveriš.

Google kaze da problem moze biti kanal wirelessa, ima ih 11 i bas taj 11. je default, a preko jednog programcica sam video koje kanale koriste komsije pa sam izabrao kanal na kome sam sam. Videcemo da li ce pomoci.

Može biti i do toga stavi prvi ili šesti da ne bi imao preklapanja sa drugim mrežama.

Kartica nece nesto bolje raditi od USB wifi adaptera. Pre ce biti problem u podesavanjima...

Ja koristim wireless preko ulice, 30-tak metara razdaljine, na jednoj strani je HG530c, na drugoj TL-WR543G, dva spoljna zida, sve to lepo radi
Ranije je umesto TL-WR543G bio TL-WN422G, isto radilo bez problema
Na 3 i 5 metara, ako nema armiranih zidova između, a verovatno nema pošto je u kući, veza mora da bude idealna
Naravno zavisi i od tipa uređaja

Nazad
Vrh Dno