Šta je novo?

Najbolji Thunderbird?

cormoran

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
604
Gospodo, dajte mi primer najboljeg i najjaceg Thundera (po svim stavkama, a narocito sa klokerskim mogucnostima) koji je napravljen, sa kompletnim oznakama samog modela, kako bih na osnovu vasih saveta pokusao da nabavim isti za svoju cuplo ABIT KT7 A verzije 1.0, koja */?$#@:*sto mu gromova!!! nece da sljaka sa XP-ovima, pa cak ni sa novim VIA 4in1 4.40 (i vise) driverima, iako rece neko nedavno da oce (kod mene za malo). Dakle da ne duzim, najbolji thunder, cena otprilike i di da ga trazim .

Tesko da bi ti precizan odgovor bio od koristi iz prostog razloga sto novog T'Birda mozes kupiti samo u varijanti od 1.33Ghz.
Ali ako kanis kupiti neki polovan onda gledaj da nabavis dobar primerak AYHJR. Dobar primerak je onaj (najcesce 1.2Ghz, 1.33Ghz pa i 1.4Ghz) koji ce ti na 1.5v raditi na svojoj nominalnoj frekvenciji. Takvi primerci rade na 1.5Ghz+ sa naponima 1.75-1.85V. Pri tom ce ti trebati nadprosecno hladjenje procesora a potom i kucista. T'Bird procesori u OC rezimima su prave male grejalice.

Pozdrav
Paradigma

AYHJA serija
12x100Mhz radi na 1500 Mhz u svim izvedbama (tipa 7.5x200 :), mada probacu tek neke akcije tipa 6x2xx na nekoj Abit ploci).Na 1.5Ghz hladi ga Titan uz nepoznatu temeperaturu (Gigabyte ploca laze).

Nisu lose ni AXIA serije pogotovo one kojima serijski broj pocinje sa Y ili K. Jedan takav Tbird 1.2 fabricki otkljucan iz AXIA K serije radi na 1.4Ghz sa 1.65v Vcore, a na 1.85 ide na 1600Ghz

Paradigma je napisao(la):
... Takvi primerci rade na 1.5Ghz+ sa naponima 1.75-1.85V. Pri tom ce ti trebati nadprosecno hladjenje procesora a potom i kucista. T'Bird procesori u OC rezimima su prave male grejalice.

Pozdrav
Paradigma

Ok hvala ti, a da li u to natprosecno hladjenje spada Titan, koga naravno imam i dodatni kuler na kucistu, koji je vrlo blizu njemu, tj. hocu da kazem da li je to dovoljno za hladjenje "T"-ja.

Overkolokovanog, po ovim vrucinama? Pa verovatno ce biti dovoljno ako drzis otvoreno kuciste.

Nesh, mislim da imas AYHJAR seriju (sa R na kraju), isti kao sto smo imali Fedja i ja... Moj je isao bez dizanja napona na 1500, i to sa Titanom. Dizanje napona mu je davalo dodatnih 70MHz, ali samo dok sam imao 6Cu+...

cormoran je napisao(la):
Gospodo, dajte mi primer najboljeg i najjaceg Thundera (po svim stavkama, a narocito sa klokerskim mogucnostima) koji je napravljen, sa kompletnim oznakama samog modela, kako bih na osnovu vasih saveta pokusao da nabavim isti za svoju cuplo ABIT KT7 A verzije 1.0, koja */?$#@:*sto mu gromova!!! nece da sljaka sa XP-ovima, pa cak ni sa novim VIA 4in1 4.40 (i vise) driverima, iako rece neko nedavno da oce (kod mene za malo). Dakle da ne duzim, najbolji thunder, cena otprilike i di da ga trazim .

Finansijski se najvise isplati polovna AXIA 1 G (10X100), koja se bez otkljucavanja, namesta na 10x140=1400 MHz, i cak se ne greje kao 1,2 na 1,57 G ili XP.

Re: Re: Najbolji Thunderbird?

notax je napisao(la):
Finansijski se najvise isplati polovna AXIA 1 G (10X100), koja se bez otkljucavanja, namesta na 10x140=1400 MHz, i cak se ne greje kao 1,2 na 1,57 G ili XP.

gresis...jos bolja varijanta je AYHJAR na 10x140 na 1.5 V ;)

Re: Re: Re: Najbolji Thunderbird?

Ji 4Tze je napisao(la):
gresis...jos bolja varijanta je AYHJAR na 10x140 na 1.5 V ;)

Tako je to kad uzmes pravi procesor od pravog coveka. :p Notaks po malo nagadja jer nije nikada imao Athlona u svojoj masini.

Ja licno imam u svojoj masini TBird-a na 1,4GHz koji radi stabilno na odprilike 1,65GHz , jednom se probudio na 1,73GHz ali lose hladjenje i nemogucnost dizanja voltaze preko 1,85V (u to ne ukljucunjem lemljenje i spajanje odredjenih stvarcica) je rezultovalo smrzavanjem masine , ali nije lose videti tu cifru. Ako te zadovoljava primerak , a i ne zuri ti se nesto , mozemo se dogovoriti za nekih mesec dana posto nisam u Jugi.

Ako te zadovoljava primerak , a i ne zuri ti se nesto , mozemo se dogovoriti za nekih mesec dana posto nisam u Jugi.

Zainteresovan noge kako, ne zurim nigde, javi se kad dodjes. Naravno cena je vrlo bitan faktor, ali otom potom.

Re: Re: Re: Re: Najbolji Thunderbird?

Aca je napisao(la):
Tako je to kad uzmes pravi procesor od pravog coveka. :p Notaks po malo nagadja jer nije nikada imao Athlona u svojoj masini.

Pogresno si mi napisao nick.
Tastaturu u ruke i za kaznu 100 puta napisi - NOTAX. type;

Re: Re: Re: Re: Re: Najbolji Thunderbird?

notax je napisao(la):
Pogresno si mi napisao nick.
Tastaturu u ruke i za kaznu 100 puta napisi - NOTAX. type;

Evo ovako: noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX, noTAX. :D

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Najbolji Thunderbird?

Aca je napisao(la):
Evo ovako: noTAX, noTAX, .......................

Zahvaljujem. Sve ti je oprosteno. cheers
A i pozvan si da budes glavni savetnik u mojoj predizbornoj kampanji za Predsednika Republike.

Glasajte za Notax-a.:D

Ako glasate za mene, svi ce biti materijalno obezbedjeni, svi ce imati kucu, kola bazen, a i ukunut cu sve poreze i taxe na cigarete. No-Tax!!

;) ;) ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Najbolji Thunderbird?

notax je napisao(la):
Zahvaljujem. Sve ti je oprosteno. cheers
A i pozvan si da budes glavni savetnik u mojoj predizbornoj kampanji za Predsednika Republike.

Glasajte za Notax-a.:D

Ako glasate za mene, svi ce biti materijalno obezbedjeni, svi ce imati kucu, kola bazen, a i ukunut cu sve poreze i taxe na cigarete. No-Tax!!

;) ;) ;)
A mogao bi da svakoj kuci dodelis i po jedan laptop...

Khm, khm, prijatelji, a da se nismo malko udaljili od teme. Dakle ti se Notax- e pobrini da posle pobede obezbedis velike plate, od minimum 25 centi, sto je prema proracunu Roberta Boba Rock-a i Gervasijusa Tvinkleminkelsona alijas Debelog sefa taman za sendvic sa kruhom, rajcicama i sirom, a sada da se malo vratimo unazad i cujemo jos necije misljenje o "T"-ju.

byMaX je napisao(la):
Nesh, mislim da imas AYHJAR seriju (sa R na kraju), isti kao sto smo imali Fedja i ja... Moj je isao bez dizanja napona na 1500, i to sa Titanom. Dizanje napona mu je davalo dodatnih 70MHz, ali samo dok sam imao 6Cu+...

AYHJA...bez R...ali klokuje se potpuno isto.

cormoran je napisao(la):
Zainteresovan noge kako, ne zurim nigde, javi se kad dodjes. Naravno cena je vrlo bitan faktor, ali otom potom.

ostavi mi telefon na PM pa cemo se cuti kada budem dosao i dogovoricemo se za cenu

pozdrav
Igor

Vrh Dno