Šta je novo?

Najbolji smart telefoni (po bench korisnicima)

likurg

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2003
Poena
645
Zanima me telefone koje ste imali odnosno telefoni koji su na Vas ostavili najjači utisak. I zašto. Znači ne navodite sve telefone koje ste imali. I da se ograničim na smartphone eru. Evo moje liste:

Nokia E51 - moja prva Nokia (isključivo koristio Sony Ericsson telefoen). Plus telefon na kome sam prvi put koristio upotrebljivu GPS navigaciju i to Garmin. Dobar office fon, loša kamera...Služila me je sve do kupovine...

Sony Xperia Z - i ako nije moj prvi Android telefon (ta čast pripada Alcatel OT-997D) za mene je bio ostvarenje sna. Dok su svi te godine jurili Samsung S4, ja sam uzeo Xperia Z. Platio sam je okruglo 400eu. Prvi ip57 sertifikovan fon. Te godine sam se kurčio po bazenima i moru. Da bi po povratku sa mora svratio u lokalni servis gde sam na stolu zatekao 5-6 naslaganih Xperia Z. Sve crkle od različitih tečnosti (najbolji lik koji je stavio u kriglu sa pivom). Više nikad nije ušla u vodu. Dodatni plus je bio Sonijev interfejs koji je radio kao zmaj u odnosu na popularni Samsung. Glupost sa vodom ponoviću sa S5 koji je bio isto kao vodootporan. Crkao mi je istog dana kada sam ga potopio.

Samsung S7 - zver od telefona. Nikad nisam uzeo Edge verziju jer sam u to vreme cenio kompaktnost, ali sam se ubrzo pokajao. Ipak, služio me je do pojave S9.

Huawei P20 Pro - Prvobitno sam uzeo Samsung S9, ali pošto su mi fotke bile bitne, menjao sam ga za P20 Pro. U odnosu na S9 je imao lošiji video, ali zato fotke...van ove planete u to vreme. Možda najbolje fotke sam uradio sa njime. U međuvremenu sam imao i Mate 20 Pro i još uvek P30 Pro, ali su oni bili samo evolucija onog što je Huawei započeo.

Nema IPhone uređaja. Probao sam par puta ali kako kažu englezi - it's not my cup of tea.

Koji su telefoni na Vas ostavili najjači utisak?

Moji prvi telefon na preklop, Z105u.

Sadašnji telefon, jedini za koji sam dao preko 120000 dinara a pre toga sam imao telefone do 40000, je Samsung s23 ultra.

Ne želim da ga menjam uopšte, skoro će dve godine kako ga imam i ne želim da ga menjam još barem dve.

Pokriva sve što mi treba.

S21U koristim ja, S22U koristi žena, kamera nam je bitna a tu ponekad (možda i češće) bude bolji S21U :)
Nemamo potrebu da menjamo.

Najveći wow efekat tamo 2002. otprilike Ericsson T28 valjda se zvao mob. To sam čuvao kao zlato.

Sony Ericsson T610

Xperia Mini Pro definitivno najjaci utisak i ujedno i prvi Android telefon koji sam koristio. Posle njega trenutni S20FE sa Snap 865, it just works sto bi rekao Tod Hauard.

1726090222112.png

Najveći wow efekat od telefona koje sam imao - BlackBerry Passport. Savršena tastatura, perfektna email aplikacija, izuzetna glasnoća zvučnika i jako dobar sistem. Šteta što danas nema takvog telefona, kupio bih ga čim bi izašao. Nijedan telefon nije ostavljao takav utisak na ljude kao taj. Odolevao sam prelasku na Android jako dugo, ali na kraju je Passport postao praktično neupotrebljiv i morao sam da ga zamenim 2019. godine, pa sam kupio OnePlus 6.

Omiljeni telefon - Nokia E51. Neverovatna je količina vremena koju sam proveo na tom telefonu tokom 5-6 godina koliko sam ga koristio kao glavni i kasnije kao službeni telefon.

Sony Ericsson T610
Imao ga i ja. Moj treći mobilni telefon. Pre toga sam imao nekog Samsunga kome se izvlačila antena, pa Mitsubishi Trium Mars pa Sony Ericsson T610. Em je imao kameru, em kolor ekran. Plus onaj "joypad" u sredini za navigaciju i igre. Perfektan.

Zamenio sam ga 2005 sa Sony Ericsson K750i. Kakva je to tek telefončina bila. Kamera fantazija (za to vreme). MP3 player. Ma top. Ukradu mi ga 2007. pa uzmem neki kršić preko ugovora i onda 2010 pazarim Nokia E52 (pogrešio sam u prvom postu, stavio E51). Posle toga Alcatel 997D (moj prvi android), Sony Xperia Z, Samsung S5, Samsung S7, Samsung S9 Plus, Huawei P20 Pro, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Pro (još koristim).

Svaki sam voleo na svoj način (mnogo se vežem za tehniku). Samo sam S9 Plus na brzaka prodao (menjao za P20 pro). Mnogo me razočarao taj fon.

Iz nekih prošlih vremena Samsung S3 neo jako fluidan bez greske me je sluzio.
Sadasnji xiaomi 12 mi se odlicno pokazao,i ako mnogi kukaju na pregrevanje.Istina greje se ali sve fercera bez greske,odlican ekran,fluidan i ispeglan software je i meni veliko iznenadjenje.

Najgori, prvi Motorola Amigo iz 1995e koji sam dobio besplatno uz otvoren ugovor za 10centi po minutu drugog dana pošto je otvorena mreža u Canadi, tj. Torontu. Prvo nisam hteo ali me spopale neke lepojke koje su ih delile u shopping mall-u. Otvoren neograničen ugovor po kome se samo plaća po pozivu je bio stvarno dobra stvar pogotovu što je sam telefon bio potpuno besplatan a druge marke koštale i do1000 Dollara. U prva 3 meseca zamenio 3 komada jer su pucali kablovi za preklopni deo. Od tada ni jedan na preklop.
Naj omiljeniji, Lumia (Nokia) 640 sa Windows 10 koji mi je izdržao dok nisam zaglavio u bolnici zbog Covid-a i zbog nedostatka potrebnih APP-ova morao da zamenim sa Android-om. I sada imam taj Samsung A12 koji je više nego adekvatan za moje potrebe, možda malo spor prema novijim ali vrlo dobro drži bateriju i ima odličan prijem.

Najjači utisak je ostavila Nokia e61, koju sam koristio dok se nije raspala i crkla.
Najlošiji utisak, uh, pa ovako:
  1. Motorola Atrix 4G. Kupio sam kasno taj telefon, doduše nov u prodavnici sa garancijom, i osto je zaglavljen na očajnom Android 2.3.7. Stalno je nešto bagovalo, debilan launcher....
  2. Neki Redmi 10 valjda, dobio pre oko 3 godine kao službeni, i nisam mogao da ga podnesem, i kupio sam preko oglasa polovan Huawei p20 pro, koji je neuporedivo bolji po svakom pitanju, iako je iz 2018. godine
  3. Motorola MPX 220 (preklapača sa win mobile 5.x). Kamera kriminalna, ekran očajan (lošiji nego na prethodnom mpx 200), izrada užasna, sva se raspala i ogulila za razliku od prethodnika mpx 200 koji se drže i dan danas.

Nokija 3650 mislim da mi je bio prvi smart posto je tada jedno vreme bio dzabe mobilni internet. Secam se da sam se uvek pitao sta mi je to trebalo u zivotu kada hocu da otkucam neku poruku
P900->P910 voleo sam upotrebljivost tockica, mini tastature i touch. P990 je bila ok kamera i prvi 3g telefon ali ostatak iskustva je bio dosta ispod P900.
N97 mini, mislim da sam promenio jedno 5 komada koje sam sam servisirao i dugo sam ih imao, odlicna kamera za to vreme, tastatura, upotrebljiv web browser, modovanje i hakovanje.
Lumia 950 kad je izasao bio je krs sofwer, a kada su ga sredili bilo je vec kasno. Vrhunska kamera, Odlican ekran, odlicna sofverska tastatura, softver meni je bio prihvatljiv dok je radilo, zamenjiva baterija, sve se moglo servisirati i menjati sa dva srafcigera isto sam imao 3-4 komada.
Huawei P40, perfekcija, samo sto su ih ameri zeznuli sa sankcijama.

od svih telefona koje sam imao, najveci "vau" 😀 efekat sam imao kada sam kupio N95 8GB. bio je odlican u to vreme i sve je radilo odlicno na njemu, puno memorije, dobri zvucnici, dobra kamera (*za to vreme 😀).

posle toga Note 3, olovkica je bila super stvar, na zalost, kasnije nisam imao ni jedan note..

kasnije Samsung S8, prelep dizajn, dobra kamera, brz, dobar u svemu.

imao sam jos dosta telefona i pre i posle, ali ove bih svakako izdvojio

Prilozi

• преузимање.jpeg
    преузимање.jpeg
    5 KB · Pregleda: 10
  • imaghhges.jpeg
    imaghhges.jpeg
    10.5 KB · Pregleda: 8
  • images.jpeg
    images.jpeg
    4.1 KB · Pregleda: 12
Definitivno p30pro, to su bila unapredjenja, svaka generacija imala vise noviteta nego poslednjih 4-5 zajedno.
Bio pristupacan, zoom, a i komplet kamera neverovatna, baterija neverovatna, dizajn prelep kao i ekran. Da ima 120 ili bar 90hz uzeo bih ga ponovo da ga koristim ponekad. Nijedan telefon mi nije bio wow kao taj. Kad se setim samo kad izadje mate i P pro serija.

11_33_03_Motorola-MPx200-358.jpg

Motorola MPX200.
Secam se kuknjave kad sam u CG nabio racun zbog interneta u romingu.

• Pre nego sto je GSM krenuo kod nas Motorola Startac
  • Kada je krenuo GSM Philips Genie u odnosu na sve ostalo je bio naucna fantastika
  • Od mini telefona Sony Z5. Toliko sam ga voleo i dalje mi stoji u fioci
  • Kolor ekran jedini "vau" mi je bio Samsung T100, mada draga mi je isto ostala u pamcenju Nokia 6230/6230i
  • Mejn strim "smart" varijanta Palm Treo 600
  • Prava smart varijanta prvi ajfon je bio vau u odnosu na sve ostalo
  • Blackberry Bold 9000, kada covek nauci slepo kucanje na telefonu
  • Samsung Galaxy Nexus I9250, prvi android na koji sam naleteo da ne secka i da radi pristojno
  • Blackberry Q10. Idealan telefoncic. Razmisljam se da ga ponovo aktiviram kao detox
  • Poslednje sto me je odusevilo u teoriji je bio sivi Blackberry Passport. U praksi glomazan, grejao se i trosio bateriju kao blesav sa android aplikacijama

LG G2, Oneplus 5T i HTC 10. U svoje vrijeme i u svojim klasama, bez greške uređaji.

Cudno....niko nece da pomene iPhone.... nisma shvatio da je zabranjeno :)
U svakom slucaju iPhone 5S.....nikad prevazidjen. Tacka.

Prvi iPhone je bio boom, eno ga u ladici u originalnoj kutiji, kao nov. Sve posle nekako meh.

Nokia 3310, prvi nov fon koji sam imao, pa siemens c65, "kolor" ekran.

Blackberry 9530 Storm, ulazak u smartphone svet, gledanje youtube-a i navigacija, gimmick ekran/tastatura koje i dan danas pamtim.

Poco f1 - najbolji odnos cene i kvaliteta. 🤣

Kada se prisetim svojih telefona u najboljem sećanju mi je Sony Ericsson K750i. Kakva mala zverčica. Baš sam ga dugo i intenzivno koristio i bio prezadovoljan. Sigurno ga još ne bih menjao da mi sestra nije od prve plate kupila Sony Ericsson Xperia Ray.

Najveći "vau" osećaj sam imao kad sam kupio HTC One M8. Izrada, UI, fluidnost... bio sam oduševljen. I on me je dugo i dobro služio.

Najbolji odnos dobijenog i uloženog je definitivno bio Xiaomi Redmi Note 5 Pro. Tada su telefoni koji su pružali isto što i RN5 koštali i po 2 puta više.

Najlošiji... Siemens S55, iako je u to vreme bio vrlo napredan, imao je užasno lošu tastaturu kojoj su pucali tasteri. Srećom nije bio problem da se kupi nova, više puta. Tu je i Xiaomi Redmi Note 9 Pro, često se resetovao tokom poziva i baš je dugo vremena prošlo dok neki update nije rešio taj problem. Onu đubrad od po 1 din. što sam dobijao kao službeni i ne računam.

Vrh. Matorci su čudo. Moj ćale, recimo, koristi android tablet godinama. Ali zato telefon nikako. Ima Nokia 230 i oduševljen je njome. Skoro sam kao sekundarni telefon uzeo Realme C21Y - veliki ekran, fluidan, skoro čist android. Ma milina za korišćenje. I stoji mu samo. Ne nosi ga nikad.

Nazad
Vrh Dno