Šta je novo?

najbolji servis?

Clamaran

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Tuzna je moja sudbina!

Dobio sam Sony MZ n707 MiniDisc MP3 Player/Recorder, cudo od ure]aja, ali kako to obicno ide....
.... ortak ga je slucajno prikljucio na 12v umesto na nominlnih 3v. Otvarao sam ga i video da ploca nije izgorela, kao ni svi glavni cipovi, ali posto su sva lemljenja vazdusna, nisam mogao dalje da ga rasklapam i trazim sta je pregorelo.
Koji je najboilji servis koji mi ovo moze odraditi?

p.s. Odneo sam ga u ETC koji je kao ovlasceni Sony serviser i oni ga drze vec dve nedelje u objasnjenja na nivou petogodisnjeg deteta: pa neeeeeeee znaaaaaaaaaam, kolegase truuuuuuuuuuuuudiiiiiiiii, zovite za koji daaaaaaaaaaaaan. i tako dale.

Clamaran je napisao(la):
Tuzna je moja sudbina!

Dobio sam Sony MZ n707 MiniDisc MP3 Player/Recorder, cudo od ure]aja, ali kako to obicno ide....
.... ortak ga je slucajno prikljucio na 12v umesto na nominlnih 3v. Otvarao sam ga i video da ploca nije izgorela, kao ni svi glavni cipovi, ali posto su sva lemljenja vazdusna, nisam mogao dalje da ga rasklapam i trazim sta je pregorelo.

p.s. Odneo sam ga u ETC koji je kao ovlasceni Sony serviser i oni ga drze vec dve nedelje u objasnjenja na nivou petogodisnjeg deteta: pa neeeeeeee znaaaaaaaaaam, kolegase truuuuuuuuuuuuudiiiiiiiii, zovite za koji daaaaaaaaaaaaan. i tako dale.

Kakva tuga za uredjaj od ~240$ :(
Ja imam MZ-N505, i nedam da mi niko pridje doticnom.
Inace, unutra je ludilo od elektronike, i vrlo moguce da je umreo glavni CPU, ali je mozda u tvom slucaju "prdno", ili ti u serviserskoj terminologiji crko bez vidljvih ostecenja.
A razlog zbog cega ga toliko dugo drze je taj sto to nisu nikada videli, mogu misliti da su ga sklopili i hvale se kako ga imaju, posto za sada ima da se kupi samo u USA, Canada i Japan.
Bolje ga ti pokupi od njih odmah, i napisi e-mail sony support-u, da vidis njihov savet.

Re: Re: najbolji servis?

laxduke je napisao(la):
Kakva tuga za uredjaj od ~240$ :(
Ja imam MZ-N505, i nedam da mi niko pridje doticnom.
Inace, unutra je ludilo od elektronike, i vrlo moguce da je umreo glavni CPU, ali je mozda u tvom slucaju "prdno", ili ti u serviserskoj terminologiji crko bez vidljvih ostecenja.
A razlog zbog cega ga toliko dugo drze je taj sto to nisu nikada videli, mogu misliti da su ga sklopili i hvale se kako ga imaju, posto za sada ima da se kupi samo u USA, Canada i Japan.
Bolje ga ti pokupi od njih odmah, i napisi e-mail sony support-u, da vidis njihov savet.

E tugo moja,
hvala na savetu..... :(

Clamaran je napisao(la):
Tuzna je moja sudbina!

Vidi, kako ti garancija ovde ne vazi, a ni tamo gde si ga kupio (jer ga je ovaj (nazovimo) sony ovde otvarao) male su sanse da ga popravis jer Sony nikada nije popravljao svoje Walkman-e vec ili ga zameni a onaj prethodni baci ili ti kaze da kupis novi jer im se ne isplati da se zezaju sa popravkom. Kod nas sanse su minimalisticke da ista popravis jer sumnjam da ima iko ko se razume u ove sprave, jer iskreno mislim da postoji svega par komada u gradu (ja imam 505 vec 3-4 meseca) i da se od tih par komada samo tvoj pokvario. Puno srece.

Nazad
Vrh Dno