Šta je novo?

Najbolji RTS naslovi...

U Starcraftu postoji vise taktika i sve zavisi sa kim igras, moze sa jednim tipom jedinca ali samo ako ih imas mnogo a kad ih imas mnogo znaci da protivnik nije dobar igrac cim ti je dopustio da proizvedes mnogo i tog protivnika ces da dobijes na taj nacin, kombinovanje jedinica se mora obaviti na pravi nacin, kad te neko napadne sa gomilom Battlecruisera kombinacijom par jedinca ti mozes da ga odvalis, ako si teran sagradis nekoliko ghostova, golijata i marinca, sa ghostovima mu lokujes sve brodove i cao, e sad da je taj sto je imao Battlecruisera kobinovao njih sa medecima koji skidaju lock, ma uglavnom Starcraft je odlicna igra sa mali milion kombinacija i taktika :)

Bojan Novakovic je napisao(la):
A gde sam ja napisao da ti pljujesh blizzard? Vidis da ni ti ne citas kako treba. Samo sam te naveo na greske.

Ne,vec tako ispada. Mislim, kao da ja ne znam da su StarCraft i WarCraft ultimativni stratski izazov. U gornjim postovima si se postavio tako da ispada da ih branis od mene, za cim uopste nema potrebe...

Koga mrzi, pa napisao sam da sam presao igru (AOM). Jesi li je ti mozda presao? Znas li koliko je teska... pa nema sanse da je predje neko ko je ne nauci.... C, c, c... open ne citas kako treba :D.

Naravno da si presao igru koju hvalis, moja primedba se odnosila na kritikovanje igara koje nisu prelazili ili se jednostavno nisu zanimali za njih od strane drugih ucesnika treda. Age Of Mythology sam naravno presao, sa sve Titansima...mada se ne bih slozio da je toliko teska :d

Ok, ok, opet ponavljam, nisam ni napomenuo da si ih ti pljuvao. Kazem ti samo ukazujem na greske jer ono sto mislis o Starcraftu veruj mi nije istina, ali ionako bi se to ovde svelo na beskrajno uporedjivanje jeridnica npr:
Bojan Ja izgradim Seigeve
Filipenko Ja izgradim Wrajtove
Bojan A ja onda gulajote
.. i tako do kraja godine....

Opet ponavljam, nije se odnosilo direktno na tebe vec globalno na tendenciju "War, SC, Age, RA" sto samo po sebi postujem i nemam nikakvih primedbi da iza toga ne sledi "sve ostalo je sr*nje" :)

@Invader
Naravno, znamo, ne treba sad ovaj tred da pretvorimo u tred o SC taktikama pa da pisemo narednih 3 meseca :) Cisto je bila opservacija na to da se u singleu ne mogu preci misije nagomilavanjem jedinica. Naravno da u multiju to ne bi proslo. Ako cemo iskreno ne bi dosla partija dotle da ti mozes da pravis masu Battlecruisera :D

Da laxduke posecuje forum, sad bi nam objasnio kako u starcraftu postoji konacan broj taktika... :)

Digli ste prasinu niokocega... kada malo bolje pogledate niko ovde nikog nepljuje, niti govori za nesto da je ******, a svi se nesto strecate kao da vi sami pravite te igre. Mora se priznati da stvarno postoji dosta igara gde samo gomilas jedinice i pobedio si... ali niko nije pomenuo koje su to igre (ali mislim da Red Slert svakako jeste), tako da neznam cemu panika!? Poenta je u tome da sam ja izneo SVOJE misljenje o tome kako je BLIZZARD najbolji razvojni tim, a to naravni nemora da bude i VASE misljenje. Ali Filipenko nikako nemozes da kazes da oni cekaju sa strane, skupljaju fore od drugih igara i onda kao izdaju igru...mislim da nisi u pravu. Kao sto si rekao da je Diablo losa igra, ona uopste nije losa, mozda se tebi nesvidja, ali to svakako neznaci da je losa.

@Voodo_nbg
i onda bi ga ja woona odvalio kao shto sam to ucinio i pre par meseci, od tad je nestao -_-;;

@Bojan Novakovic
SC:Broodwar kao expanzija je napravila savrshenstvo koje se igra i dan danas, i kad se kaze Starcraft, u 99% slucajeva svi misle na Starcraft: Broodwar, 1% su oni koji pikaju Starcraft original na battle netu i kojih nije malo, ali je znatno vishe SC:Broodwar igraca. Nijedna rasa nije najjaca, sve zavisi od samih igraca.

@filipenko
Brate filipenko probao sam warhammer i mnogo sam ocekivao od tog naslova, igra je dobra, ali samo toliko. Plica je od Starcrafta da je jednostavno svako poredjenje suvishno. Ovo ti pricam kao neko ko igra Starcraft od '98 i koji pored toga isproba svaku novu strategiju koja izadje. Jednostavno kad reshish da izadjesh iz zabluda javi se da pikamo na battle netu, uvericesh se kao i mnogi drugi koji su mislili slicno tebi ^^ I nije slucajno da se lepi etiketa mega naslova svakom blizardovom ostvarenju jer je multi aspekt igre i trajnost online igranja ono shto je najteze postici, a igraci prvi primete kad neshto ne valja, kad igra nije izbalansirana i kad ne nudi dublji gameplay, koji blizzardove igre itekako poseduju, zato i traju. I Diablo 2 ima neki svoj shmek koji ljude vraca da ga prelaze over and over, a koji drugi arkadoliki rpg-ovi nemaju.

Nadam se da si razumeo shta sam hteo da kazem, dakle ima puno dobrih strategija, ali nemaju dovoljno dubok gameplay, tzv. counter jedinica, micro, macro, shto je blizzard uspeshno implementirao u svoje igre. Reci mi jednu strategiju u kojoj pomerish jedinicu i dobijesh manji damage, a da nije blizzardova?

Poslednja izmena:
Grska, nisam rekao da je Diablo losa igra vec da su pojedini elementi toliko lose odradjeni da bi vecinu ljudi, da nije igra iz Blizzarda, momentalno odbilo od igre.

filipenko je napisao(la):
Grska, nisam rekao da je Diablo losa igra vec da su pojedini elementi toliko lose odradjeni da bi vecinu ljudi, da nije igra iz Blizzarda, momentalno odbilo od igre.

pa pazi taj Blizzard je svoje ime stekao dobrim naslovima, Diablo2 nisam ni igrao nesto mnogo pa ne znam kakav je u sitna crevca ali ove strategije im jesu vrh koji postoji i uvek su ispred drugih bili.
recimo WoW mi se ne svidja pa sad sigurno necu reci da je Blizzard ****** kao i sve druge njihove igre....

jedno pitanje, imas li WC3 TFT original?

Ser_Zile je napisao(la):
pa pazi taj Blizzard je svoje ime stekao dobrim naslovima, Diablo2 nisam ni igrao nesto mnogo pa ne znam kakav je u sitna crevca ali ove strategije im jesu vrh koji postoji i uvek su ispred drugih bili.
recimo WoW mi se ne svidja pa sad sigurno necu reci da je Blizzard ****** kao i sve druge njihove igre....

jedno pitanje, imas li WC3 TFT original?

WoW ti se ne svidja ? :zgran: Auuu...

Nemam TFT original, zasto ? (Karamba mi iovako radi sasvim fino :-devil-: :d ) Ali najveci problem je dial-up net. Kad uskoro predjem na kablovsku bice druga pesma, nabacicu jos par originala pored, naravno, vec odavno nabavljenog Morrowind Game Of The Year Edition-a, najbolja 4 diska kompjuterske zabave ikada ! :)

Diablo 2 sam ja igrao zaista dugo i veoma cesto sam mu se vracao. Igra nije savrsena, ali ispunjava ono sto je sebi postavila za cilj. Zabavna je :)
Ako neko ima zamerku za Diabla 2 po pitanju grafike, neka se priseti kada se igra uopste pojavila (eh, i dalje smatram da najbolje izgleda u Glide-u).

Sto se Starcrafta tice i gomilanja jedinica... ajde mi dodji sa gomilom Battlecruisera/Carriera/Mutaliska/Guardiana na par templara, pa da ih malo naucimo sta je to Tesla smislio :D

zakon------------Age of Empires II------------zakon
koliko sam samo sati tj.dana tj. nedelja proveo nad ovom igrom....eeee....
2.Age of Mithology
3.WarHammer 40k
4.Warcraft III Frozen Throne
5.Starcraft
6.Diablo 2-LoD(i ako nije RTS nego RPG na listi)
P.S.jedva cekam AOE3 :banana: :cigar: :smash: :D :wave:

Poslednja izmena:
Starcraft...
Warcraft...
Generals...
Empire Earth...
Age Of Empires I & II...
BFME...
Red Alert 2...
Redosled nije bitan sve igre su do ql...

...

:d :D :d

Poslednja izmena:
WoW ti se ne svidja ? :zgran: Auuu...

Nemam TFT original, zasto ? (Karamba mi iovako radi sasvim fino :-devil-: :d ) Ali najveci problem je dial-up net.

dobice WoW jos jednu sansu ovih dana ;)

sredi net pa nabavi TFT original i da vidis veselja....

:wave:

Ja sad dosta igram DoW i igra je odlicna...ali...ipak blizzardove igre imaju ubedljivo najbolji dizajn (recimo war3 je toliko prelep da je to prosto neverovatno), najlogicniji i najibolji upravljacki interfejs, i zaista su uvek odradjene perfektno.
Recimo DoW...super je ali mi kameranekako nije logicna i transparentna kao u sc/wc.
Tako da neka lista
SC/WC3
AOE
DoW
c&c serijal mi jebio simpatican do generala koji su me totalno razocarali

1. Ground Control 2 - bez izgradnje, vec cista strategija, zato mi i jeste no.1 , a sto se tice strateskih elemenata prva igra koja moze po tome da se poredi sa Starcraftom, t.j. da par dobro postavljenih jedinica moze da pobije hordu
2. Starcraft

Warcraft sam nazalost jako malo igrao. Ima dobrih elemenata, ali mi je Starcraft ipak bolji.

1.Star Craft (bez dileme)

Ova igra je i pored nebrojanih format C-a ostala na mom desktopu...

Ser_Zile je napisao(la):
dobice WoW jos jednu sansu ovih dana ;)

sredi net pa nabavi TFT original i da vidis veselja....

:wave:

To i planiram, samo sto bih ja ovakav kakav sam samo igrao Dotu i Dday :)
Verovatno cu uzeti i DoW i neki fps, samo nisam ni sam sa sobom nacisto koji fps za online da uzmem...

Na mene je najbolji utisak ostavio Stronghold (i ekspanzija, Stronghold Crusader), jedva cekam drugi dio.

BlackNeo je napisao(la):
Na mene je najbolji utisak ostavio Stronghold (i ekspanzija, Stronghold Crusader), jedva cekam drugi dio.

Još jedan glas za Stronghold.Btw,u aprilu ili maju treba da izađe S2 i koliko čitam ispraviće dosta sitnica koje su kvarile igru i naravno dolazi u 3d pakovanju

samo ne spominjite WoW jer nije uopshte u kontekstu ovog topica jer je zapravo mmorpg i nema s od strategije (u generalnom smislu)

filipenko pokushava nemoguce... shvati da ovde svi igraju igre za dz (dobro nije za dz ali za jednu malo bolju pljesku) i da nije chudo da svaku igru izgustiraju relativno brzo bez nekog veceg truda da se totalno uvuku u prichu atmosferu i tome sl.. jednostavno ovde vlada hiperkonzumacija igara zbog njhovog lakog nabavljanja... da igru placamo kao i svi ostali 50 evra da vish kako bi ih igrali u sitna crevca dok ne znamo sve napamet... chitam negde neke klince je toliko smaralo da chitaju dijaloge u recimo kotoru2 pa su samo pritiskali 1 i ubijali nashta naidju i posle kazu procha je bezveze :) tako i sa strategijama... kod nas se hvale najvishe one koje su popularne po ugledu na one sa zapada i o kojima se najvishe pishe i pricha... popularnost zbog samog kvaliteta igara se na ovim prostoriam veoma teshko stiche :)

shto se najboljih strategija tiche mrzi me vishe da ih nabrajam... najupechatljiviji su svakako bili starcraft, age prvi deo, homeworld 1, down of war itd itd...ko ce se sve setiti svih dobrih naslova u poslednjih deset i vishe godina :)

Daj bre nece valjda ta prica ponovo :( Pa sta ako neko nabavlja igre za 100 dinara ???
Ja priznajem ja ih kupujem za 100 dindzi ili ih uzmem od ortaka za DZ al o5,sta treba mi svi (koji nemaju pare za original igru) da riknemo od dosade ??? Mozda bih i imao pare za neke igre al bre nisam lood da dajem 50 i vise jevra za IGRU? Vidis li ti gde mi zivimo ? A sto se tice popularnosti dal ti mislis da je mene stvarno briga sta oni na zapadu govore o na primer Starcraft-u ? Igram igru jel JA mislim da je dobra i sto JA mislim da je kvalitet odlican. Mrzi me vise da pisem tako da ...

Masis poentu. Nije problem o onome sta govore na zapadu o Starcraftu vec sta govore o igrama koje nemaju toliku dozu marketinske podrske. Naravno da je Starcraft odlicna igra, naravno da je AoE odlicna igra, naravno da je Battlezone fenomenalna i revolucionarna igra ali Battlezone se zbog (tada) komplikovanog izvodjenja kao prva 3d strategija i lose (nikakve) reklame prodao u svega 90.000 primeraka i ljudi su lupili katanac na firmu.

OK je to,ja to shvatam al ne mogu da razumem da za skoro svaku temu mora da se veze ta piraterija i te stvari oko orginalnih (skupih) igara. To ti je isto ko nasa vlada, kad nesto za*ebu odma im je kriv stari rezim tj Slobin rezim iako je proslo 5 godina od njega.Mozda je ovo offtopic al eto da ti odgovorim...

Sto se tice Battlezona igrica je totalno ql Iako mi se u pocetku nije svidela posle sam je zgotivio ma da nemam pojma da je igram jer ne mogu nikako da se snadjem...Valjda je to cini toliko dobrom,barem meni. :)
poz

Igra slicna Battlezonu je Renegade, to je neki preradjeni Tiberian Sun u fazonu Battlezona, nije losa igra ali sam je nesto kratko igrao...
Nego sto neko nije pokusao da napravi Tiberian Sun 2, hteo bi ponovo da se oprobam sa GDI ili NOD stranama
(malo da skrenem temu)

e svi su u fazonu aoe rula...a kad ocu da napravim neko okupljanje ili bar da opikam sa nekim preko modema partiju...nigde se niko ne javlja...poseceniji je bio topic o uzgaivanju kukuruza...:)

nego...sta je sa AoE III...jel su opet pomerili datum izlaska ili sta...?...

Invader je napisao(la):
Igra slicna Battlezonu je Renegade, to je neki preradjeni Tiberian Sun u fazonu Battlezona, nije losa igra ali sam je nesto kratko igrao...
Nego sto neko nije pokusao da napravi Tiberian Sun 2, hteo bi ponovo da se oprobam sa GDI ili NOD stranama
(malo da skrenem temu)

? Renegade je klasican fps u C&C svetu gde vodis GDI komandosa u akcije protiv zlocestog Kejna i zloglasnog Noda.
Doduse u multipleju postaje potpuno drugaciji i u njemu maltene igra prerasta u neku varijantu Battlezonea. Steta je sto takvih misija nije bilo u singleu. To je igra koja je maltene u singlu i multiju drugaciji zanr. U singlu klasican fps, u multiju 3d strategija gde si uzivo na licu mesta. Pa podizes gradjevine, komandujes harvesterima, vojnicima koje pravis, kad napravis vozila opusteno ulazis u njih...Ali je troolo sto su mape male i sto uglavnom pobedjuje onaj koji napravi 1. tenk...

Poslednja izmena:
W32.Pinfi je napisao(la):

uopste nisam pravio pitanje zasto mi igramo toliko igara da li je to dobro ili loshe... da li treba da placamo 50 evra (naravno ad ne treba :)) vec sam samo sagledao situaciju iz jednog totalno drugachijeg ugla...

@Filipenko
Upravu si, to sto sam pricao je bio multiplayer i on je extra, sad si me podsetio koliko je singleplayer shit

@ G!!!
Ok, u pravu si malo sam se poludeo bez razloga, nesto sam bio nervozan. :)

POZ :wave:

1.To i planiram, samo sto bih ja ovakav kakav sam samo igrao Dotu i Dday :)
2.Verovatno cu uzeti i DoW i neki fps, samo nisam ni sam sa sobom nacisto koji fps za online da uzmem...

1. pa gde je tu rts :)
2. od fps-a uzmi AAO ;). nema greske, a i nije skupa pa ako ti se ne svidi izbrisi je :d

ontopic:
tesko je ubediti bilo koga u bilo sta kad neko voli da klikne attack i da gleda bitku, a neko da drma i baca jedinice levo desno dok ne napuca podlaktice :D
tako da nemojte se prepirati sta je dobro, a sta ne i zasto neko voli blizzardove naslove....

Nazad
Vrh Dno