Šta je novo?

Najbolji program za obradu video sadrzaja.

Lukisa

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2007
Poena
320
Preporucite mi neki dobar program za obradu,spajanje,video sadrzaja.

Ne postoji najbolji
zavisi zasta ti treba i sta ti tacno treba

ja za seckanje koristim total video converter, jer ima dobre tools-e za to, al i mene zanima -

najbolji video edit program, za seckanje, ubacivanje nekog teksta, menjanje rez-a, usporavanje, ubrzavanje, i spajanje vishe komada.

kad smo vec kod toga - najbolji video capture program, bi mi isto trebao. koristim tipcam, al je losh do mojega ...

kako da u premiere-u cropujem npr prvi video kao krug ili neki drugi oblik ne kvadrat, a da sa oko njega vidi drugi video iz timeline-a?? jel jedini nacin da preko Photoshopa crtam krug pa da ukljucim transparentnost?? nadam se da nije...jel ima neki plugin specijalno za to?

Poslednja izmena:
Ne postoji najbolji. NAjboljim programima za pre i post produkciju rade profesionalci sa zavrsenim akademijama. Odluci se za jedan koji tebe ispunjava i sa njim radi. Dugo sam radio sa Sony Vegasom, tek posle 2 godine sam presao na Adobe Premiere .
Cini mi se da je za keyframe-ove Premiere mnogo laksi.

kako da u premiere-u cropujem npr prvi video kao krug ili neki drugi oblik ne kvadrat, a da sa oko njega vidi drugi video iz timeline-a?? jel jedini nacin da preko Photoshopa crtam krug pa da ukljucim transparentnost?? nadam se da nije...jel ima neki plugin specijalno za to?
zna neko? :wall: :trust:

Ne znam za Premiere, u After Effects-u to moze da se odradi sa dva klika.

ok kazi brate kako...imam i AE, ali sam jos veci pocetnik u njemu, gledam pomalo video tutorijale pa ucim polako...kako da uradim to u AE-u?

Ubacis oba klipa u timeline, selektujes gornji, uzmes ellipse tool (Q) i prevuces elipsu (drzis shift za krug) gde hoces, time ces napraviti masku sa kojom mozes malo da se igras. Nadam se da je to ono sto ti treba...

Poslednja izmena:
Probajte Womble MPEG Video wizard DVD. Odlican za amatersku upotrebu.

nisam nikad pokusao, ali sta bi bilo kad bih video fajl od sat ipo, dva, ucitao u Premiere..dal bi ga normalno ucitao? ili bi mu trebalo sat vremena za ucitavanje...pitam jer mi klipove od par minuta ucitava minut... kako profesionalci obradjuju video...u televizijskoj video montazi itd...

Poslednja izmena:
nisam nikad pokusao, ali sta bi bilo kad bih video fajl od sat ipo, dva, ucitao u Premiere..dal bi ga normalno ucitao? ili bi mu trebalo sat vremena za ucitavanje...pitam jer mi klipove od par minuta ucitava minut... kako profesionalci obradjuju video...u televizijskoj video montazi itd...

Onda kod tebe nesto ne stima.
Da li ti je ukljucen antivirus program ili neki servis koji gusi masinu?

Meni ucita normalno dva sata MiniDV u komadu, ali ako u u track iznad stavim slicicu koja sve vreme treba da stoji u desnom donjem uglu, onda moram da je stavim 120 x 1 minut, jer bi renderovanje 1 x 120 minuta trajalo par dana :trust:

Adobe premiere pro je moja preporuka
Pozzz

Niko ne pominje EDIUS. Po meni odlican program i vrlo jednostavan;)

Niko ne pominje EDIUS. Po meni odlican program i vrlo jednostavan;)

Zato što je on dobar samo za kartice uz koje ide i nema podršku u literaturi i video kursevima i ne sardjuje dobro sa Adobe programima kao Premiere i nije tako jednostavan i dobar za home video kao Vegas.

Za početak je najbolji Pinnacle Studio.

Nije za ozbiljnu video montazu

A zasto niko ne spominje VirtualDub....po mom misljenju mogu da se usudim da kazem da moze da stane rame uz rame sa najboljim komercijalnim resenjima...pogledaj i zakljuci sam http://en.wikipedia.org/wiki/VirtualDub

Prebrzo si to zakljucio; cak i na stranici za koju si ostavio link lepo pise:

...
It is designed to process linear video streams, including filtering and recompression, but lacks features common to dedicated video editing software.

...
VirtualDub can be used to delete segments of a video file, or to reorder them. However, segments of different files cannot be mixed, and no transition effects can be applied.
...

Vrh Dno