Šta je novo?

najbolji program za konvertovanje

Dusan87

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Zanima me koji program je najbolji za konvertovanje i da li tu uopste moze da se poboljsa kvalitet.Koristim CDEX,prebacivao sam neke pesme sa 64 i 96 na 192k,ali cini mi se da je zvuk samo za nijansu bolji.Mozda treba da stavim na 256 ili 320;da li cu da dobijem nesto od toga? Postoji li uopste neki program koji moze da proizvede zeljeni kvalitet? Meni se cini da to nije moguce,ali nikad se ne zna.

a kako mislis da od pesme koja je vec uradjena u vrlo jadnom bitrateu nesto dobijes?
ko ce tu da proizvede ono sto je enkoding u 64kbit odsekao?
to je isto kao konverzija divx->dvd pa sad ocekujem super kvalitet i extra zvuk
mozda nekad ako dejvid koperfild napravi neki program

Ne, prebacivanjem pesama sa nižeg na viši bitrejt apsolutno ništa nećeš dobiti. Gledaj to na ovaj način: ako uzmeš audio kasetu koja je već izlizana od slušanja, i prebaciš je na CD, da li ćeš dobiti bolji zvuk? Naravno da nećeš, jer je izvor ******. Znači MP3 jeste kompresija, ali ne ko ZIP da spakovani podaci mogu u potpunosti da se rekonstruišu.

EDIT: Preteče me Filo...

Poslednja izmena:
Cisto gubljenje vremena. Ne mozes nesto ni iz cega dobiti. Zvuk je skresan na 64 i 96 kbps i tako ce ostati, bez obzira sto ti rekompresujes fajl u visi bitrejt, dobijs samo tisinu (shum) i budzis velicinu. Popravke kvaliteta zvuka nema.

EDIT: pretekose me ova dvojca 🙂

Poslednja izmena:
A jel zna neko kako da muziku sa kasete prebacim u komp, jer imam neke stare kasete sa muzikom koju ne mogu nigde da nadjem.

@urospo
Jel` ti to ozbiljno?Skoro sve što je bilo na kasetama možeš uz malo truda naći na CD-u.
Ako baš moraš digitalizovati stare audio kasete najmanje loš rezultat daje Creative Recorder.Imaš li Creative zvučnu?Nemoj očekivati spektakularne rezultate.
Poz

Ja bih ti preporucio dBpowerAMP Music Converter. Ima i mnogo drugih opcija.
Mozes ga naci OVDE, "tezak" je 2.1MB.

Čensi G. je napisao(la):
@urospo
Jel` ti to ozbiljno?Skoro sve što je bilo na kasetama možeš uz malo truda naći na CD-u.
Ako baš moraš digitalizovati stare audio kasete najmanje loš rezultat daje Creative Recorder.Imaš li Creative zvučnu?Nemoj očekivati spektakularne rezultate.
Poz

U pitanju su stare kasete sa muzikom tj. pesmama koje je drug davno snimio sa svojim bendom, kao i kasete nekih narodnih kola, znaci nema sanse da tako nesto bude na cd-u, pa zato ja to hocu da uradim 😉 :,,:

A inace imam neku sugavu intexovu pci 3d 5.1 zvucnu, ali videcu da pozajmim od ortaka creative zvucnu.:eyebrows:
Znam da rezultati nece biti spektakularni, naprotiv, ali vaznije mi je da taj materijal imam u kompu, tj. cd-u. :guitar:

Nego sam hteo da pitam kako da zvuk sa kasete "pustim" na kompu, jel se povezuje mini linija sa kompom, cime, kako i sl.
Pozzz

@urospo
U tom slučaju se isplati.Sorry.
Za povezivanje ti je potreban kablić(kojih sigurno ima u prodavnicama PC opreme,a verovatno i na buvljacima).Kraj koji ide u zvučnu karticu je 3,5 mm stereo jack,a konekcija na drugom kraju zavisi od tape-out-a (najčešće činč).Na zvučnim karticama je obično line-in ulaz roza boje.Vidim da spominješ mini liniju;proveri da li ima tape-out?
Dobar predlog je dbPower Amp konvertor,sjajan program.
Poz

Izvinjavam se zbog neispravnosti linka. Bio sam u zurbi i nisam stigao da ga proverim, inace proveravam pre nego sto postujem. Bitan je samo naziv programa, za link ce da pomogne prijatelj Google.
Poz.

Čensi G. je napisao(la):
@urospo
U tom slučaju se isplati.Sorry.
Za povezivanje ti je potreban kablić(kojih sigurno ima u prodavnicama PC opreme,a verovatno i na buvljacima).Kraj koji ide u zvučnu karticu je 3,5 mm stereo jack,a konekcija na drugom kraju zavisi od tape-out-a (najčešće činč).Na zvučnim karticama je obično line-in ulaz roza boje.Vidim da spominješ mini liniju;proveri da li ima tape-out?
Dobar predlog je dbPower Amp konvertor,sjajan program.
Poz

Proverio sam i moja mini linija nema tape-out, tj. ne moze da se poveze sa kompom. Ali i za to cu da se snadjem, pozajmicu stub i onu zvucnu karticu na dan i odradicu to, vazno mi je bilo da znam sta mi sve treba za taj posao, hvala ti na informaciji. A znam otprilike kako izgleda taj kabal za povezivanje, naci cu ga. Pozz.

A da, evo sad skidam taj program dBpowerAMP Music Converter, pa cu da ga upotrebim kad sredim sve ono.Thx sH@DoW na predlogu.

Uzmi Adobe Audition 1.5 je jako dobar za te stvari znam iz iskustva
u njemu imas podesavanje za smanjenje suma (hiss reduction i noise reduction).Ako ne mozes da nadjes pokusacu da ti pomognem ako mogu.
Pravi od babe devojku ali ako baba nema 100god.

probao ga malo... izbrisao ga vrlo brzo... bas kao i onaj njihov media player, koji je uzas zivi...

dakleM, ipak CDex! 😉
Ono, da... CDex je fenomenalan za konvertovanje. 'Oćeš da konvertuješ npr. flac ili Vorbis u MP3 (česta potreba za prenosne playere) i obavezno ti treba plajvaz. Zašto? Pa da zapišeš sve tagove u neko blokče i da ih onda ručno prepisuješ u konvertovane fajlove, jerbo CDex ne ume da prenese i upiše tagove. Ah, da, Vorbis input plugin će prilikom konverzije da ti umesto muzike da jedno "ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ..." U readme piše da je tu samo zbog licencnih prava vezanih za Winamp plugin. Valjda je to CDex način da nam kažu da tu iskopiramo Winamp Vorbis plugin (gle čuda, s njim CDex ne šišti, mada i dalje ne ume da prenese tagove).

Naravno, bilo bi zlobno da te pitam kako da pomoću CDex-a konvertujem MP3 u WMA 128 kbps VBR 2-pass? Za nijansu manje zlobno bi bilo da te pitam kako konvertovati u bilo kakav VBR WMA (videsmo da mali Spider Player to ume), a još manje zlobno bi bilo pitati a kako konvertovati u bilo kakav WMA 9.x?

Treba li reći da dBpowerAMP ama baš sve od pobrojanog ume? Čak ni Foobar ne ume štošta od toga.

Naravno, i dBpowerAMP ima svojih gluposti. Ako hoćete da sačuvate tagove prilikom konverzije onda treba da mu kažete da sačuva tagove. dBpowerAMP je bukvalista, pa će sačuvati i sve MP3 gain tagove. Kakvu funkciju oni imaju u WMA? Nemaju nikakvu. Pa zašto ih onda prenosi? Zato što je glup! Jedini način da ovo mimoiđete je da prethodno kažete MP3Gain-u ili Foobaru da ih izbriše, što praktično znači da za konverziju treba da koristite kopije fajlova.

u, ***, wiz, pa to je odgovor posle samo 10 meseci 🙂

a) "'Oćeš da konvertuješ npr. flac ili Vorbis u MP3" --- jok, brate! odakle mi flac ili vorbis? tj, nekoliko ogg-a sam prebacio u mp3 i nisam primetio probleme sa sustanjem, a ne znam sta je bilo sa tagovima...

b) "bilo bi zlobno da te pitam kako da pomoću CDex-a konvertujem MP3 u WMA 128 kbps VBR 2-pass" --- ne bi bilo zlobno, jer je moj jasan odgovor: pobogu, zasto bi to neko radio??? pa, cilj je prebaciti u mp3 😀

c) "Za nijansu manje zlobno bi bilo da te pitam kako konvertovati u bilo kakav VBR WMA" --- 😀 salis se, jel? kakav, bre, wma???

d) "Treba li reći da dBpowerAMP ama baš sve od pobrojanog ume?" --- treba, naravno, jer mozda nekome sve navedeno iz nekog (kog???) razloga i zatreba...

btw, glede "obavezno ti treba plajvaz. Zašto? Pa da zapišeš sve tagove u neko blokče i da ih onda ručno prepisuješ u konvertovane fajlove, jerbo CDex ne ume da prenese i upiše tagove" --- meni ni to nije problem, jer su kod mene tagovi = imena fajlova 🙂 a to Mp3TagTools odradi za par sekundi, koliko god da ima pesama 😛

u, ***, wiz, pa to je odgovor posle samo 10 meseci 🙂
Što kažu, dobar sam po smrt da me pošalješ... :d

tj, nekoliko ogg-a sam prebacio u mp3 i nisam primetio probleme sa sustanjem
Verovatno si koristio onaj plugin iz Winampa, koji je nekad distribuiran.

ne bi bilo zlobno, jer je moj jasan odgovor: pobogu, zasto bi to neko radio??? pa, cilj je prebaciti u mp3 😀
Naprotiv, cilj je prebaciti u WMA jer mi tako u MP3 player stane više fajlova sasvim pristojnog kvaliteta.

meni ni to nije problem, jer su kod mene tagovi = imena fajlova 🙂 a to Mp3TagTools odradi za par sekundi, koliko god da ima pesama 😛
Ponekad se srećemo sa fajlovima kojima su imena prilično bezveze, nemamo uvek posla sa fajlovima koje smo sami pravili. Osim toga, kako će Mp3TagTools da odradi WMA? :d

Postoji još jedan problem koji me užasno nervira. Npr. imamo album sa 10 pesama ali pesme nisu numerisane, kako ih poređati a da ne kuckamo brojeve pešaka. Tu na scenu stupa Foobar2000, neko se setio da je baš to često problem i kad prevlačiš fajlove Foobar ih korektno numeriše.

Ja se svakako neću složiti sa pljuvanjem po CDex-u koje se ovde ponekad sreće, to je program koji najčešće koristim i u mnogim stvarima izuzetno dobar program. Ali za konverziju fajlova CDex je jedan od najgorih izbora. Daleko bolji su i dBpowerAMP i Foobar2000 (tim redom). Toliko bolji da jednostavno nema smisla porediti ih sa sposobnostima CDex-a da konvertuje fajlove.

Što kažu, dobar sam po smrt da me pošalješ... :d
hehe... nikada nisam čuo za tu izreku, ali mi se ba ssvidja 🙂

Verovatno si koristio onaj plugin iz Winampa, koji je nekad distribuiran.
nope - koristio sam uvek samo pluginove koji idu uz CDex... samo sam Lame apdejtovao povremeno, ostale jok...

Naprotiv, cilj je prebaciti u WMA jer mi tako u MP3 player stane više fajlova sasvim pristojnog kvaliteta.
heh, sto ga ondak ne zoves WMA-player? 🙂 ja nemam mp3 plejer (tj. imam sada u mob.telefonu), niti mi treba, tako da nisam razmisljao nikada o toj problematici...

Ponekad se srećemo sa fajlovima kojima su imena prilično bezveze, nemamo uvek posla sa fajlovima koje smo sami pravili. Osim toga, kako će Mp3TagTools da odradi WMA? :d
e, pa ***... to moze da bude slucaj, ali ipak je relativno retko, bar kod mene... a wma? 🙂 ne znam, meni je cilj da wma prebacim u mp3 ili da ga ostavim kako jeste...

Postoji još jedan problem koji me užasno nervira. Npr. imamo album sa 10 pesama ali pesme nisu numerisane, kako ih poređati a da ne kuckamo brojeve pešaka.
hm... da, zeznut problem 😀 ja imam suprotan problem: skinem album, sa numerisanim pesmama - prva stvar koju cu odraditi je uklanjanje tih brojeva, pomocu BulkRenameUtility-ja 😉

Toliko bolji da jednostavno nema smisla porediti ih sa sposobnostima CDex-a da konvertuje fajlove.
sasvim moguce, ipak je CDexu to sporedna funkcija... e, sad, meni je sasvim dovoljno kako on to odradjuje, tako da nemam ni jedan jedini razlog da budem nezadovoljan CDexom 🙂

Nazad
Vrh Dno