Šta je novo?

Najbolji program za 3D grafiku

• Začetnik teme Začetnik teme srki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

srki

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2003
Poena
619
Interesuje me koji je najbolji program za 3 D i gde moze da se nadje.
Dali postoji nesto da npr.uradi se jedna prostorija i onda da se prolazi kroz nju i da se gleda sta ima u njoj?
Pozdrav

3d studio max je jedan od boljih, a moze da se nadje 'de oces, samo ako se potrudis... 😀

Za "tako jednostavne zadatke" kako si ti objasnio tesko da ce ti bilo koji program biti 'najbolji'. Tj cini mi se da bas i nisi upucen u materiju, ali bi da to sve uradis u sto kracem roku i sto lakse.... a takodje mi se cini da je u pitanju vizuelizacija objekata i prostorija... (arhitektura)...

Mnogo bolja solucija za takvu vrstu posla je Archi Cad. 3D studio, LW, Maya, (itd) su programi koji su namenjeni opstem modelingu i veoma su slozeni za ucenje.

Pazi ne postoji najbolji program. Zavisi za sta ces da ga koristis. Medju najbolje spadaju 3DS Max , Maya, XSI... Legalno mozes da ga kupis u Company-ju 😉
A sto se tice sobe spremi se na dosta modelovanja ako ce u njoj da bude namestaja itd.
Samo da znas da ako hoces da ti ta animacija izgeda iole pristojno bice ti potrebno dosta vezbe

Hvala vam svima na pomoci.
Potrebno mi je da uradim vizuelni plan za nekoliko sala koje sluze za seminare i bankete.U sustini je potrebno sve to da kad neko dodje da zakupi salu da ima mogucnost da vidi kako bi to izgledalo.Sad radim sa programom za 2D(Visio 2000) koji je firma trenutno imala ali hteli bi da se proba ako moze nesto da se uradi i sa 3D.Da treniram za 3d moram to i ja znam ali za pocetak nebi bilo lose da krenem sa nekim laksim programom pa da onda nastavim sa nesto jos bolje a i teze.

p.s.Najlosija stvar u svemu tome je sto u te sale mora da ima otprilike oko 300-400 stolica plus stolovi i da sve stima po dimenzijama.

Poslednja izmena:
Pazi po meni ti je najlakse da pocnes sa 3ds MAX-om- najlaksi ti je za ucenje ali to najlaksi nemas pojma koliko je tesko da bi dobio dobre rezultate.
Ovo sto se tice stolica nije problem ako su ti sve stolice identicne, znaci izmodeujes jednu pa ih onda redjas a za dimenzije...

Hvala puno!
Kad budem krenuo da radim javicu se kako napredujem.
Pozdrav

E sad jos nesto.
Jeli cuo neko mozda za 4D maxon cinema?
Ako jeste kakav je i gde moze da se nadje?

Nazad
Vrh Dno