Šta je novo?

Najbolji NF7 OC BIOS do sada??

nIce Cream

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
650
Koji je po vasim dosadasnjim iskustvima bio najbolji NF7 v2.0 BIOS za overklok? Sa kojim biosom ste postizali najbolje rezultate?

Pozdrav!!

1.8 definitivno. Svi neshto hvale 1.0 ali meni on nije neshta posebno! 1.9 nisam probao ali chim budem , javicu shta je i kako je!

1.0 nisam probao, a sa 1.8 mi ide do 228MHz.

Kao prvo da bi stvarno bio "overklok" a pod time podrazumevam FSB preko 230, moras da uradis L12 mod.
Posle toga ti ostaje da sam probas razne bios-e ali kod mene je 1.0 "zakon".
Sa 1.0 radim na FSB 245 (preko ne mogu jer je cudo da memorija moze i ovoliko - Samsung DDR400 @ 11-3-3-3.0).
Za svaki dan ga drzim na FSB 237 (uz ista mem. setovanja) x 10 = 2380MHz @ 1.8V.
Svi ostali bios-i (od 1.1 do 1.9) ne mogu ovo da obezbede, bar kod mene.

Pogledaj "L12" teme u ovoj sobi ...

P.S.
Ako neces da radis L12 mod, onda ti je sve jedno koji ces bios.
U tom slucaju moj izbor je 1.9

Meni npr. 1.8 omogucava NORMALAN rad na 9x246MHz! Naravno L12 mod se podrazumeva! Moze i vishe ali to vec nije stabilano 🙁 Inache i meni je memorija DDR400 (Transcend) Moze i 10x246 ali me hladjenje zeza. Sad cu da kupim ovih dana neshto "malko bolje" :beat:

Genghis Khan je napisao(la):
Meni npr. 1.8 omogucava NORMALAN rad na 9x246MHz! Naravno L12 mod se podrazumeva! Moze i vishe ali to vec nije stabilano 🙁 Inache i meni je memorija DDR400 (Transcend) Moze i 10x246 ali me hladjenje zeza. Sad cu da kupim ovih dana neshto "malko bolje" :beat:

Vidim da kazes da 1.0 "nije nista posebno" ali to je vrlo neodredjeno. Sta mu tacno zameras i sta ti on pruza kao stabilno tj. koj FSB guras sa njime ?

P.S.
Da li moze jedna slicica iz Sandre za memoriski protok sa tih 246MHz uz jedan WCPUID na kome se vidi isti FSB ?
Kako je setovana memorija na 246 ?

Sa 1.0 koliko se secam jedva sam ishao do 242-243MHz !!! Nisam sada 100% siguran ali se secam da sam prvo postigao neki rezultat sa 1.8, onda sam stavio 1.0 i probao sve isto (iste vrednosti) kao sa 1.8 i rachunar nije hteo da se probudi ni u ludilu. Onda sam smanjivao malo po malo i doshao do znatno slabijeg rezultata. Onda sam vratio 1.8 i opet nasvirao 9x249 i plocha se budi (ko je bio na bench skupu video je i slichicu na telefonu 🙂) a na 9x246 RADI STABILNO !
Bilo je vec rasprave o ovome i chinjenica da sve zavisi od primerka plochen. Tako je i postarnim forumima. Nekom odgovara 1.0 a nekom 1.8 !
Mozda sam bio malo konfuzan ali sada trenutno zurim!

EDIT:
Bilo je dosta shotova ali je Aca pobrisao skoro sve postove iz Paradigminog threada! Sada sam u zurbi a za moj komp cu ponovo sesti tek u utorak.

EDIT 2:
Pgledaj sledeci thread:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36520
Odo u Ar. Pozdrav!

EDIT 3:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36948

...Pgledaj sledeci thread:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36948

Sve sam to vec procitao ali kao sto rekoh: "jel moze jedna slicica ..." na tim vrednostima o kojima pricas ?
Mislim, nije da neverujem ali :rtfm: bilo bi ubedljivije od price.
Evo uzmi mene i Cara: svoje rezultate i pricu uvek potkrepimo lepim slicicama, da ne bude "da pricamo u prazno" :mrgreen:

Pa sta mislis o ovome ?

P.S.
Sa druge strane sa tim rezultatima, ti bi usio i mene i Cara u Sandra MemBand. i bio bi prvi kod Paradigme na sajtu ( http://www.vtkom.net/~benchmark/html/amdmemory.htm )

valek je napisao(la):
1.0 nisam probao, a sa 1.8 mi ide do 228MHz.

Valek, koju memoriju imas i sa kakvim tajminzima ih koristis. Na 228MHz ti je sve stabilno (Prime95)? Modovanje napona pretpostavljam nisi radio.
Sto se biosa tice meni najvisi FSB daje 1.4, ali potpuno stabilno sa bilo kojim mogu do 216MHz. Trenutno koristim 1.9, sa kojim se komp kao da brze butuje (2-3s).
Na stranim forumima mnogo ljudi koristi modovani (SATA fix) d1.0 bios.

Pozdrav!

Nemoj pogreshno da me shvatish ali da si malo bolje prgledao 2-3 linka koje sam ti dao video bi da tamo ima gomila slichica. Nadam se da su to slichice koje trazish! Inache imam samo jedan modul pa me to malo zeza a i ipak je to transcend pc400@492 stabilno. Prochitaj lepo one threadove...Sada kao shto sam juche napisao nisam za Desktop mashinom pa ne mogu da ti shaljem rezultate ali ako hocesh, ochekuj ih ovih dana. Uostalo ako bash ne verujesh mozesh i da dodjesh do mene da se lichno uverish! 😉

Nemoj pogreshno da me shvatish ali da si malo bolje prgledao 2-3 linka koje sam ti dao video bi da tamo ima gomila slichica. Nadam se da su to slichice koje trazish! Inache imam samo jedan modul pa me to malo zeza a i ipak je to transcend pc400@492 stabilno. Prochitaj lepo one threadove...Sada kao shto sam juche napisao nisam za Desktop mashinom pa ne mogu da ti shaljem rezultate ali ako hocesh, ochekuj ih ovih dana. Uostalo ako bash ne verujesh mozesh i da dodjesh do mene da se lichno uverish! 😉

OK, ali mene interesuje slicica na FSB 246 (x9) ... a toga tamo nema.

Evo naprimer mog zadnjeg, ujedno i maksimalnog skora. Preko ovoga moja masina vise ne moze (osim ako nabavim bolju memoriju).

vrobec je napisao(la):
...
Valek, koju memoriju imas i sa kakvim tajminzima ih koristis. Na 228MHz ti je sve stabilno (Prime95)? Modovanje napona pretpostavljam nisi radio.
Sto se biosa tice meni najvisi FSB daje 1.4, ali potpuno stabilno sa bilo kojim mogu do 216MHz. Trenutno koristim 1.9, sa kojim se komp kao da brze butuje (2-3s).
Na stranim forumima mnogo ljudi koristi modovani (SATA fix) d1.0 bios.
Pozdrav!

Imam Hynix-a PC3200 sa D43 cipovima (koje ugradjuju i Corsair u XMS DDR500, Geil i OCZ). Memorija prolazi Memtest i na 266MHz (PC533) (probano na IC7), ali je odlika D43 cipova (ma ko ih ugradjivao) da to sto idu na 266MHz, placaju latencijom. Konkretno na 228MHz (default napon) mi isto kao i na 533 radi 3-8-3-3. Da ti budem iskren pretpostavljam da bi radilo i 3-7-2-3, ali mi jednostavno nije bilo ni bitno da probam. Ovako ga ostavim na SPD i to je to. Inace u pitanju je jedan modul od 512MB, a konkretan pomak u performansama sa dva Geil-a Golden Dragon PC3500 nisam osetio. Rade na 228MHz ostrije od Hynix-a i ubrzanje se verovatno moze izraziti sintetickim testovima u opsegu od 1-3%, ali da se drugacije da registrovati - sumnjam. Po meni se na NF2 platformi forsiranje Dual Chanel-a ne isplati puno u performansama, ali to je vec prezvakana tema.

P.S. Prime sam radio na 227MHz (na 230MHz mi se ubijao Win). Tek na kraju testiranja sam probao magistralu od 228Mhz, ali nisam imao vremena (ni zelje) da je detaljno istestiram. Ploca je nemodovana.

maxer je napisao(la):
...

OK, ali mene interesuje slicica na FSB 246 (x9) ... a toga tamo nema.

Evo naprimer mog zadnjeg, ujedno i maksimalnog skora. Preko ovoga moja masina vise ne moze (osim ako nabavim bolju memoriju).

Pazi tamo nema 9x246 ali ima 10x246 🙂
U svakom sluchaju kad stignem kuci, uradicu sve testove opet i poslacu i slichice sa 9x246!
:wave;

...Pazi tamo nema 9x246 ali ima 10x246 🙂
U svakom sluchaju kad stignem kuci, uradicu sve testove opet i poslacu i slichice sa 9x246!

Ček, ček ... nije važno x10 ili x9 ... ja to lupio onako ... važno je da TAMO NEMA slike na 246 😕 ili sam ja ćorav ,)

Evo šta tamo ima:
http://www.benchmark.co.yu/forum/download.php?id=1192
http://www.benchmark.co.yu/forum/download.php?id=1193
Tačno je da ti više puta spominješ FSB 246 (x10 ili x9, nije važno) ali gde je ta slika :?:

Pa ta slika je na sledecem linku:
na drugoj strani, 5i post odozgo!
Dacu ti i direktan link ka slichici:
http://www.benchmark.co.yu/forum/download.php?id=1202

Kao shto rekoh, tu je i samo cheka da bude vidjena. Kad dodjem u bgd postovacu i Sandrine rezultate i malo cu da se zezam sa cas-ovima.

Pa ta slika je na sledecem linku:...
Kao shto rekoh, tu je i samo cheka da bude vidjena. Kad dodjem u bgd postovacu i Sandrine rezultate i malo cu da se zezam sa cas-ovima.

:with: :smack:

Ja sam ćorav čovek ,)
Uopšte nisam video da ima 2.stranu 😱

Obavezno uradi Sandru, da vidimo koliko tera na 246. Baš me interesuje da uporedim sa Carevim i mojim skorom (taman imamo 3 tipa memorija na istom FSB).

cheers

Aj bash cu sve to da obavim chim dodjem u bgd ali trenutno sam malo i batalio overclock jer nemam adekvatno hladjenje. Mislio sam malo da se takmichim sa vama ali tek kada nabavim neshto shto STVARNO HLADI! Ali kako su mi na listi prvo TFT, Palm i josh neke gluposti mislim da bih nastavio tek za nekoliko meseci. Ali ako se sada naprzim izgleda da ce jedno od ova dva ostati u prodavnici 🙂

Aj bash cu sve to da obavim chim dodjem u bgd ali trenutno sam malo i batalio overclock jer nemam adekvatno hladjenje. Mislio sam malo da se takmichim sa vama ali tek kada nabavim neshto shto STVARNO HLADI! Ali kako su mi na listi prvo TFT, Palm i josh neke gluposti mislim da bih nastavio tek za nekoliko meseci. Ali ako se sada naprzim izgleda da ce jedno od ova dva ostati u prodavnici 🙂

Nema problema, kad budes mogao.

nIce Cream je napisao(la):
Koji je po vasim dosadasnjim iskustvima bio najbolji NF7 v2.0 BIOS za overklok? Sa kojim biosom ste postizali najbolje rezultate?

Pozdrav!!
Pa, meni je definitivno najbolji bios 1.0. Jer: a) njemu je limit na 250 MHz, b) sa njim radim na 250 :beat:
A meni se strasno svidja kad se nesto nagari toliko da nema dalje!!! :mrgreen:

U stvari, ima jedna mana kod njega... a to je da ide samo do 250 MHz (hmmm... sad nesto razmisljam, nekada bih ovo "samo 250" stavljao pod navodnike... ali sada je to suva istina! :beat: ).

Pored njega, probao sam i 1.8, i bio je OK, ali samo za butovanje ploce... ploca se budila na 256 MHz. Nisam probao stabilan rad sa njim, pa ne mogu da garantujem za njega. Za 1.0 vec mogu.
Ostale biose, nazalost, nisam probao. Ali probacu, samo da docekam texa da mi uradi plocu.

maxer je napisao(la):
...
Obavezno uradi Sandru, da vidimo koliko tera na 246. Baš me interesuje da uporedim sa Carevim i mojim skorom (taman imamo 3 tipa memorija na istom FSB).
Ma sta ima da radi, kada se odma' sve zna! Ja prvi... ostali nije ni bitno! :beat:

I koga bre Genghis da "usije" u Sandri? :mrgreen:
To mozda tebe, mene tesko... :beat:

BTW... slab ti skor. Ocekiv'o sam vise 😀
Znao sam ja da je ono moje prevelik zalogaj za tebe, trebalo je da napravim 3726 :mrgreen:
Steta, bas steta... a taman sto sam se pripremio i napravio novi skor gde sam, iz straha od Acine najavljene odmazde :mrgreen: , presao magicnih 3.8K MB/s :smk:

CAR je napisao(la):
...

Ma sta ima da radi, kada se odma' sve zna! Ja prvi... ostali nije ni bitno! :beat:

I koga bre Genghis da "usije" u Sandri? :mrgreen:
To mozda tebe, mene tesko... :beat:

Kao sho vidish stavio si smajli posle kljuchne rechenice :beat: :beat: :beat:

CAR je napisao(la):
...BTW... slab ti skor. Ocekiv'o sam vise 😀
Znao sam ja da je ono moje prevelik zalogaj za tebe, trebalo je da napravim 3726 :mrgreen:
Steta, bas steta... a taman sto sam se pripremio i napravio novi skor gde sam, iz straha od Acine najavljene odmazde :mrgreen: , presao magicnih 3.8K MB/s :smk:

Jos ces da me nateras da volt-modujem i NF7-S :beat:

maxer je napisao(la):
...
Jos ces da me nateras da volt-modujem i NF7-S :beat:
I opet ti nema pomoci, zaboravljas da je samo pitanje dana kada cu JA to da odradim :beat:

E sad ste me obojica iznervirali :d
Cim mi sada prodje gomila kolokvijuma potrudicu se da nadjem malo vremena i za TO :beat: :beat: :beat:

el ima neko neki savet za klokanje... nf7 i 2200+ i 256ddr samsung 400

hladjenje mizerno 🙂 trenutno mi radi na default i cenim da sa ovim procesorom tesko i moze mnogo jace

Care, spremam ti veliko iznenadjenje u vidu Transcend DDR500 (2x256MB CL2.5) za jedno nedelju ipo, do dve :beat:

Genghis Khan, prvo kolokvijumi a posle možeš da se nerviraš type; koliko hoćeš :mrgreen:

maxer je napisao(la):
Care, spremam ti veliko iznenadjenje u vidu Transcend DDR500 (2x256MB CL2.5) za jedno nedelju ipo, do dve :beat:
Nikakvi bangavi Transcend-i mene ne plase :mrgreen:

A narocito ne neki CL2.5 :beat:

BTW, nikako da mi stignu moji XMS Pro PC4000... 😀
Oni sa LE diodama! :mrgreen:

Azda' je napisao(la):
el ima neko neki savet za klokanje... nf7 i 2200+ i 256ddr samsung 400

hladjenje mizerno 🙂 trenutno mi radi na default i cenim da sa ovim procesorom tesko i moze mnogo jace

Ja imam isto nf7 i 2200+, i drzim ga na 200x10 na default naponu (1.65 V). Radi 150 % stabilno, recimo tera prime satima, nekad nije zablokirao u igri...Greje se izmedju 34-37 stepeni, a u igrama zna da ode i do 47-48. Hladim ga sa Speeze Raptor Cool (onaj sa bakrom) na 2280 obrtaja, plus dva ventilatora u kucistu.
Greota da ga drzis na default sa tom plocom, zvizni ga malo
PS. Memorija je Kingston DDR 400, 2x256 (Value Ram).

aha..hm probacu...jel sve ove vrednosti samo da procackam u biosu...

imam i ja isti speeze...
jedini je problem kuciste i bedno hladnjenje... mada sad kad zazimi taman ce to da bude to 🙂

maxer je napisao(la):

Genghis Khan, prvo kolokvijumi a posle možeš da se nerviraš type; koliko hoćeš :mrgreen:

Ja se bash retko nerviram zbog uspeha ali ajde ;P :happy: :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno