nIce Cream
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.11.2002
- Poena
- 650
Koji je po vasim dosadasnjim iskustvima bio najbolji NF7 v2.0 BIOS za overklok? Sa kojim biosom ste postizali najbolje rezultate?
Pozdrav!!
Pozdrav!!
Genghis Khan je napisao(la):Meni npr. 1.8 omogucava NORMALAN rad na 9x246MHz! Naravno L12 mod se podrazumeva! Moze i vishe ali to vec nije stabilano 🙁 Inache i meni je memorija DDR400 (Transcend) Moze i 10x246 ali me hladjenje zeza. Sad cu da kupim ovih dana neshto "malko bolje" :beat:
Genghis Khan je napisao(la):...Pgledaj sledeci thread:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36520
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36948
valek je napisao(la):1.0 nisam probao, a sa 1.8 mi ide do 228MHz.
Genghis Khan je napisao(la):Nemoj pogreshno da me shvatish ali da si malo bolje prgledao 2-3 linka koje sam ti dao video bi da tamo ima gomila slichica. Nadam se da su to slichice koje trazish! Inache imam samo jedan modul pa me to malo zeza a i ipak je to transcend pc400@492 stabilno. Prochitaj lepo one threadove...Sada kao shto sam juche napisao nisam za Desktop mashinom pa ne mogu da ti shaljem rezultate ali ako hocesh, ochekuj ih ovih dana. Uostalo ako bash ne verujesh mozesh i da dodjesh do mene da se lichno uverish! 😉
vrobec je napisao(la):...
Valek, koju memoriju imas i sa kakvim tajminzima ih koristis. Na 228MHz ti je sve stabilno (Prime95)? Modovanje napona pretpostavljam nisi radio.
Sto se biosa tice meni najvisi FSB daje 1.4, ali potpuno stabilno sa bilo kojim mogu do 216MHz. Trenutno koristim 1.9, sa kojim se komp kao da brze butuje (2-3s).
Na stranim forumima mnogo ljudi koristi modovani (SATA fix) d1.0 bios.
Pozdrav!
maxer je napisao(la):...
OK, ali mene interesuje slicica na FSB 246 (x9) ... a toga tamo nema.
Evo naprimer mog zadnjeg, ujedno i maksimalnog skora. Preko ovoga moja masina vise ne moze (osim ako nabavim bolju memoriju).
Genghis Khan je napisao(la):...Pazi tamo nema 9x246 ali ima 10x246 🙂
U svakom sluchaju kad stignem kuci, uradicu sve testove opet i poslacu i slichice sa 9x246!
:wave;
Genghis Khan je napisao(la):Pa ta slika je na sledecem linku:...
Kao shto rekoh, tu je i samo cheka da bude vidjena. Kad dodjem u bgd postovacu i Sandrine rezultate i malo cu da se zezam sa cas-ovima.
:wave;
Genghis Khan je napisao(la):Aj bash cu sve to da obavim chim dodjem u bgd ali trenutno sam malo i batalio overclock jer nemam adekvatno hladjenje. Mislio sam malo da se takmichim sa vama ali tek kada nabavim neshto shto STVARNO HLADI! Ali kako su mi na listi prvo TFT, Palm i josh neke gluposti mislim da bih nastavio tek za nekoliko meseci. Ali ako se sada naprzim izgleda da ce jedno od ova dva ostati u prodavnici 🙂
Pa, meni je definitivno najbolji bios 1.0. Jer: a) njemu je limit na 250 MHz, b) sa njim radim na 250 :beat:nIce Cream je napisao(la):Koji je po vasim dosadasnjim iskustvima bio najbolji NF7 v2.0 BIOS za overklok? Sa kojim biosom ste postizali najbolje rezultate?
Pozdrav!!
Ma sta ima da radi, kada se odma' sve zna! Ja prvi... ostali nije ni bitno! :beat:maxer je napisao(la):...
Obavezno uradi Sandru, da vidimo koliko tera na 246. Baš me interesuje da uporedim sa Carevim i mojim skorom (taman imamo 3 tipa memorija na istom FSB).
CAR je napisao(la):...
Ma sta ima da radi, kada se odma' sve zna! Ja prvi... ostali nije ni bitno! :beat:
I koga bre Genghis da "usije" u Sandri? :mrgreen:
To mozda tebe, mene tesko... :beat:
CAR je napisao(la):...BTW... slab ti skor. Ocekiv'o sam vise 😀
Znao sam ja da je ono moje prevelik zalogaj za tebe, trebalo je da napravim 3726 :mrgreen:
Steta, bas steta... a taman sto sam se pripremio i napravio novi skor gde sam, iz straha od Acine najavljene odmazde :mrgreen: , presao magicnih 3.8K MB/s :smk:
I opet ti nema pomoci, zaboravljas da je samo pitanje dana kada cu JA to da odradim :beat:maxer je napisao(la):...
Jos ces da me nateras da volt-modujem i NF7-S :beat:
Nikakvi bangavi Transcend-i mene ne plase :mrgreen:maxer je napisao(la):Care, spremam ti veliko iznenadjenje u vidu Transcend DDR500 (2x256MB CL2.5) za jedno nedelju ipo, do dve :beat:
Azda' je napisao(la):el ima neko neki savet za klokanje... nf7 i 2200+ i 256ddr samsung 400
hladjenje mizerno 🙂 trenutno mi radi na default i cenim da sa ovim procesorom tesko i moze mnogo jace
maxer je napisao(la):Care, spremam ti veliko iznenadjenje u vidu Transcend DDR500 (2x256MB CL2.5) za jedno nedelju ipo, do dve :beat:
Genghis Khan, prvo kolokvijumi a posle možeš da se nerviraš type; koliko hoćeš :mrgreen:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari