Šta je novo?

Najbolji "mp3 maker" i zasto...

Clamaran je napisao(la):
Ne znam da li znate za fajl cdfs.sys koji kad se prekopira u system dir wina 9x, cda trackove predstavlja kao wav falove (i to u razlicitim opsezima kvaliteta), direktno na cd-u, cime je potreba za grebovanjem izgubljena i sve je ostalo na cistoj kompresiji tih wavova sa muzickog cda.
To je odlicno radilo, koristio sam ga 2-3 godine, a onda sam presao na xp.
Da li neko zna za slicnu foru za XP, odnosni koji fajl regulise cd file system u winu XP?

Ja sam probao tu foru ali su se čula pucketanja u pesmama

Amon_Ra:
Ni meni neće u AudioGrabber-u preko 5x-6x a imam odlični teac 32x

Da, ne znam u cemu je problem, jer sam u Settingsu pa kod DAE stavio lepo 16x, i nista, a kao sto sam i rekao u Catakyst-u je sve ok!?

Grobar je napisao(la):
Ni meni neće u AudioGrabber-u preko 5x-6x a imam odlični teac 32x

Koju veziju Teac-a 32 imaš ? Ja sam se otelio pokušavajući da ga nateram preko 4x. Postavljao sam i pitanja povodom toga na ovde na forumu i na kraju odustao (a zadnjih meseci nešto i ne grebujem). U pitanju je verzija 532EB, koja je je izgleda lošija po tom pitanju u odnosu na druge.

Ja imam Teac 532EB i DAE je 16x ! Fora je sto sam updateovao firmware sa teac-ovog sajta na 3.0B i posle toga iskoristio onaj njihov program za podesavanje DAE koji se moze skinuti na istom sajtu ( www.teac.de ). U readme fajlu iz arhive ima opisan ceo postupak. Upalite doticni program, on generise Teac.txt (ili sl.) u windows direktoriju, otvorite doticnog i editujte DAE speed sa zeljenim... Mislim da 532EB moze 4,10,16 i 32X (ja nisam uspeo poslednje)... posle pun restart winblowsa. Onda u Audiograbber-u izaberite Show: Detected speed i 16x
Ja sam uradio ceop taj postupak iz w98 i radi... u w2k nisam uspeo program da nateram da se digne ali ovo treba podesiti samo jedanput i nikad vise...

Omnik nemaj pojma koliko si me odusevio sa tvojim postom. Znao sam za Firmware ali nisam znao da postoji program za menjanje CD-DA brzine. Uspeo sam da na mom Teac 524EA namestim max 16 puta ekstrakciju (izgleda da je 16 max i kod tebe na 532, jesi li probao 24x ?). Sada ekstrakcija leti. Na pocetku diska skida brzinom 10x, dok zadnjih nekoliko pesama skida sve vreme 16x. Sa 16x je skinuo pesmu koja traje 5min i 11sec, za 19 sekundi. Pesme nemaju nikakvog pucketanja, a i uostalom to se javljalo samo kod starijh drive -ova. Svi testovi su vrseni sa EAC -om.
Inace za pravljenje Mp3 -a koristim izmenjeni cdfs.vxd (i on normalno radi ubrzano posle intervencije) u kombinaciji sa RazorLame -om(Lame frontend) i Lame 3.91 .

I ja sam jednom odlucio da napravim test izmedju Xing -a i Lame -a u ono vreme kada su svi poceli da hvale Lame. Utvrdio sam da je najbolja varijanta(za po kuci) Lame 160kbs Stereo. Posle toga nisam mogao da uocim nikakvu razliku. Razlika se primecuje kod pesama koje naglo menjaju frekvenciju (neke techno pesme, klasika). Jednostavno su neke razlicite frekvencije posle kompresovanja sa Lame -om na 128kbs zvucale skoro identicno, a nisu smele. Sa Lame -om se nikada nije javljao cuveni flange efekat koji se javlja pri kompresiji sa starijim Xing encoderom (koji inace radi brzo zahvaljuci tome sto ne obradjuje jako visoke frekvencije).
Inace Joint stereo je preporucljivo koristiti samo ispod i ukljucujuci 128kbs. Ako se koristi visi bitrate onda Stereo.

omnik je napisao(la):
Ja sam uradio ceop taj postupak iz w98 i radi... u w2k nisam uspeo program da nateram da se digne ali ovo treba podesiti samo jedanput i nikad vise...

Pokušao sam da uradim pomenuto, ali program za promenu DAE mi javlja da traži Win98 (kod mene XP). Upgrade firmwarea na 30B sam odradio podavnopre prelaska na XP, ali nisam siguran da promenu DAE ne treba ponoviti.

Sta nisi siguran? Ja sam bar pet puta reinstalirao windows od drndanja tog programa i dalje je DAE 16x (pre je bio 4x max.)

Pustite vi taj teac, nego recite sta raditi sa Pioneer-om da trazim firmware za njega?I onda to pokusam?

omnik je napisao(la):
Sta nisi siguran? Ja sam bar pet puta reinstalirao windows od drndanja tog programa i dalje je DAE 16x (pre je bio 4x max.)

OMNIČE MAJSTORE ! :)
Naterao si me da se zainatim i da sredim stvar i uspeo sam :)
LM Glupi AG iz ko zna kog razloga je šta god ja čekirao u samom programu, u audiograbber.ini stalno zadržavao 4x. Da se ne bih puno smarao, reinstalirao sam ga z završio posao. Sada Grebuje oko 14x. :)

TNX !

I ja imam Teac 532EB, a koliko vidim sajt je na nemačkom :( , ajde ako nekom nije problem da
mi pošalje firmware 3.0B sa teac-ovog sajta i njihov program za podesavanje DAE.
[email protected]
Hvala i pozdrav

Artz je napisao(la):
Ma don't mention it :)
Hm... nije mi baš najasniji postupak oko menjanja firmware-a, da li može objašnjenje kako se to radi. Do sad mi to nije trebalo pa me nije ni interesovalo ;)

Pa kada budes skinuo firmware dobices i readme fajl u kome ce sve biti objasnjeno, dignes sistem sa diskete ubacis onu disketu na kojoj ti je novi firmware otkucas ono sto pise u readme fajlu i to je to.

Ne ne radi se ovde update kao u slucaju update bios -a za maticnu plocu. Samo pustis da se samootpakujuca arhiva otpakuje na hard-disku. Tacno je da u njemu imas readme.txt, u njemu sve pise. Update firmware -a se radi direktno iz Win -a.
Izvadis disk iz drive-a(ako ga ima). Iskljucis sve programe (Virus killer -e i ostale), startujes update program, on prepozna koji je Teac u pitanju i dalje sve ide samo.
Pozdrav!!!

Au bre, ala ste ispljuvali AC! Mene taj program odushevljava.
Mogu misliti kakav je onda taj shto ga tolko ishvaliste...

Amon_Ra je napisao(la):
Pa kada budes skinuo firmware dobices i readme fajl u kome ce sve biti objasnjeno, dignes sistem sa diskete ubacis onu disketu na kojoj ti je novi firmware otkucas ono sto pise u readme fajlu i to je to.

Teac se updatuje jednostavnim startovanjem exe fajla iz windowsa, prilicno elegantno.
Pionir sam morao preko starog sistema (bootup disketa + flash utility)

Jedna rec upozorenja za sve vlasnike Teac 532E-B koji hoce da grebuju brze od 4X - moze da vam se desi (kao meni koji imam isti drajv, takodje updateovan firmware na 3.0B) da pri grebovanju preko 4X svaka pesma koja se nalazi negde na sredini CD-a jednostavno ima "ispustenu" sekundu-dve (tisina usred pesme). U pitanju je bag na drajvu, tj. cip na drajvu se sludi ako "prebrzo" dobija informacije - zato su svi drajvovi zakljucani na 4X po default-u (ovo ce vam reci i Feurio). Znaci ako hocete da dizete brzinu ne bi bilo lose da istestirate da li je sve u redu.

OMNIK Is A King !! Hvala za ove cake, majstore !!

Ma nista:)

Samo da se zna. DAE nece biti veci od 4x ako se u opcijama programa koristi "Direct rip & encode". Bar je tako kod TEAC-a...

Pozdrav:)

Ajde sad da vas vidim

Aragorn:
Audio Catalyst je losiji od Lame za dve klase, osim ako imas zvucnike od 5 evra kada stvarno neces primetiti razliku.

Matthias:
Skini EncSpot sa http://www.guerillasoft.com/ pa ce ti on lepo pokazati koji mp3 je u kakvom kvalitetu.
Tu ces videti da su Lame i Frauenhofer zakon za taj jadni AudioCatalyst.

Matthias:
Hmm zanimljivo, ranije sam i ja vrsio testove i uocio razliku izmedju128 i 192kbps.
Dakle uporedi 128kbps sa 192kbps(po mogucnosti VBR) ili jos bolje 256kbps pa kazi utiske.
Kao sto rekoh vec tu, pogledaj sta ce Encspot da kaze za te tvoje mp3 stvari.
A mozes i sa sledecih strana pogledati sta kazu drugi.
r3mix.net
http://www.mp3-tech.org/
http://www.mp3dev.org/

Dobro, kad ste toliki znalci i sluhiste, šta kažete na ovo:

Donesem vam ja 5 snimaka, od kojih je svaki u 2 varijante. Jedna je u 128kb/s xing, druga u 320kb/s lame. Ali, vi ne znate koja varijanta je koja. Jedini nacin je da pustimo, i da cujete po zvuku. Dakle, da uradimo to, i ako pogodite dajem vam obojici po SB Audigy 5.1. Ali, ne pogodite li, onda vas dvojica kupujete meni i Geek_masteru po jednog Audigy-a. Pristajete?

Re: Ajde sad da vas vidim

Marel je napisao(la):
Ali, ne pogodite li, onda vas dvojica kupujete meni i Geek_masteru po jednog Audigy-a. Pristajete?

Ja se slazem, mada bi mi moralna pobeda pricinila dovoljno zadovoljstvo :D

Marel nemoj da se zaleces. Ne samo da moze da se cuje razlika nego kada budes pustio zvuk kroz neki frekvencijski editor, videces po samoj krivi u editoru veliku razliku. Uzmi recimo Sound Forge i ubaci u njega originalan grebovan Wav i ta 2 originalna Mp3 -a pa ces i sam videti razliku, a ako budes pazljivo slusao i cuces.

Re: Ajde sad da vas vidim

Marel je napisao(la):
Donesem vam ja 5 snimaka, od kojih je svaki u 2 varijante. Jedna je u 128kb/s xing, druga u 320kb/s lame. Ali, vi ne znate koja varijanta je koja. Jedini nacin je da pustimo, i da cujete po zvuku. Dakle, da uradimo to, i ako pogodite dajem vam obojici po SB Audigy 5.1. Ali, ne pogodite li, onda vas dvojica kupujete meni i Geek_masteru po jednog Audigy-a. Pristajete?

Glup nachin da puknesh tolike pare! Pa razlika je tolika da se prosto prenerazish..To se ne oseca na slabijim zvuchnicima.. ali sada kada sam uzeo Inspire gledam svoju kolekciju MP3-ca i prosto mi dodje da ufatim i ponovo sve nabavim samo u vecem kvalitetu (samo shto je ovo neizvodljivo ali lepo bi bilo)..
MP3 na 128 kb/s je samo slushljiv i nishta vishe od toga..daleko da je kvalitetan... za one na oko 192 kb/s moze da se kaze da nisu loshi.

Artz je napisao(la):
Omnik nemaj pojma koliko si me odusevio sa tvojim postom. Znao sam za Firmware ali nisam znao da postoji program za menjanje CD-DA brzine.
Taj program je prisutan vec nekoliko godina (>4).

Nazad
Vrh Dno