Šta je novo?

Najbolji Linux ?

srki

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2003
Poena
619
Hteo bih da predjem na Linux pa me zanima koji je po vama najbolji za kucnu upotrebu.

Iako smo o tome pricali x puta ponovicemo receno.

Posto si ti apsolutni pocetnik, probaj prvo Knoppix. Ubacis CD koji je butabilan i eto ti sistema (Linux naravno). Nema nista da instaliras nista da akas samo ubaci i vozi. Ako ti se dopadne generalno sve onda probaj neku od Red Hat/SuSe/Mandrake distribucija. Manje vise to je sve isto tako da neces pogresiti sta god da uzmes (recimo za pocetak najbolje uzmi Mandrake).

Ma probao sam jednom Mandrake 8.2 ali mi se nije bas svideo(verovatno zbog navike na XP).Cak nisam znao ni draiver da instaliram za mreznu kartu.I onda zbog interneta sam ga izbrisao.U sustini hteo bih neki koji je stvarno najbolji pa cu onda da se pomucim oko svega toga.I ako mozete reci te mi razliku izmedju suse,mandrake itd.

Pa dosta se toga izmenilo od verzije 8.2 do verzije 9.0 Sada je vise user-friendly ili drugacije receno, malo vise radi sam.
Nema velike razlike izmedju SuSe, Mandrake ili RedHat distroa. Svi koriste isti kernel, isto okruzenje (gnome/kde) i fakticki podrzavaju isti hardver. Vecina kaze da je RedHat malo tezi za upotrebu, pa najveci broj pocetnika se odlucuje za SuSe ili Mandrake.
Tebi ne vredi da stavis Slackware koji je defacto Linux :) Bolje kreni od laksih distroa ka tezim.
Ima dosta da ucis, nije to sve tako jednostavno. Kao sto sam rekao, stavi neki od distroa, opskrbi se literaturom za Linux i uz pomoc odavde ne bi trebalo da bude vecih problema.

Ja sam pocinjao sa Mandrake-om. Na onih 5cd-ova ima goooomila programcica koje nema potrebe skidati sa neta, kompajlirati, make-ovati,.... Samo add/remove. Kada malo udjes u tematiku kompajliranja, predji na SuSE. On je otprilike zlatna sredina i vecina korisnika se tu zadrzava. Neke stvari moras da malo vise naucis. Na kraju ako ti treba RockStable OS zavrsi sa REDHAT-om. Ama bas nikakvih problema nisam imao. Nije tako user friendly kao Mandrake ili Suse, ali zato... Istu stvar je uradio i Microsoft kada je napravio XP. Sarenilo koje ponekada zna da mnogo kosta. Pucanje, nestabilnost,... Sa REDHAT-om nema probelma...

knoppix,ako ti se ne svidja brzo se removira 1 particija inst mala particija swap...
ili slackware...
a tvdrnja:"RockStable OS zavrsi sa REDHAT-om."
ne vazi ako probas debian,koji je rock stable,ili open bsd koji je takodje nsa cert sto se bezbednosti i pouzdanosti tice...

Svaki je dobar ukoliko umes da instaliras i podesis kako treba.
Plus sto stabilnosti doprinosti kvalitetan i podrzan hardver.

Ako je jednome jedan distro rock stable, a drugome drugi, kako cete uspeti da izmerite koji je malo vise rock stable od onog drugog, pogotovo u tolikoj meri da kazete da ta ocena za onog drugog ne vazi? Bas me interesuje? :)

Evo instalirao sam suse 8,2.Za sada nije lose ali nemam draiver za ati radeon 9600 pro.Nema ga na saitu od atija a ni na suse.Sta da radim?

Imas drajvere, ili skini one sa ati sajta za firegl karte ili odavde
Obicno su malo noviji. Provereno rade sa 9600pro.
I koristi search (sto na forumu sto na www.google.com/linux ), pogotovu kada trazis drajvere, posto je bilo vec nekoliko puta.

A otkud onda znas da recimo ta ista vojska u cilju cuvanja nacionalne bezbednosti ne ostavlja namerno neke rupe u sistemu koji koriste ne vladini korisnici?

Prvo da napomenem da koristim dva distroa - RH i Debian (od potato verzije na ovamo), kao neki preduslov svojim daljim komentarima.

Vlad je napisao(la):
...

zato sto je openbsd projekat podrzavala americka agencija za bezbednost,do zadnje verzije,a debian koristi guidelineove draftovane od NacionalSecuriyAgency-je,eto tako ja gledam,da je bezbedan i rock stable,jer na vojnom serveru ne moze da radi bilo sta sto nije obezbedjeno do maksimuma.

Debian se razlikuje od ostalih distroa samo po tome sto striktno postuje neka pravila glede OpenSource filozofije i GPL-a. Dakle, nece da ukljuci paket za koji ne postoji i source. Javni source. Sto znaci da je dostupan svima. I drugim distroima, izmedju ostalog. Ili bi mozda mogao da nam nabrojis sta to specificno po draftovima National Security Agency Debian ima, a ostali nemaju?
Druga stvar; osnova svakog OS-a je kernel - mnoge sigurnosne stvari se oslanjaju na kernel, njegove drajvere (netfilter, recimo) i mehanizme. Da li Linus Torvalds pise za Debian posebno kernel, a posebno za ostale distroe? Da li su OpenSSL i ostale kriptografsle aplikacije i biblioteke takodje posebno radjene za Debian? Da li je Debian, zbog tih draftova na bilo koji nacin nekompatibilan sa ostalim distroima? Mislim, ako je vec 'uradjen' drugacije?

Vojni serveri u americi su mi najmanje merilo i guideline; ako si spreman da popljujes ostale distroe, sta bi tek rekao na diskusije pocetkom godine kod objave radova da u njihovoj mornarici serveri (naravno, vojni) rade pod Win2k? Comments?

Jedino u Americi se mogu neki kriptografski algoritmi patentirati i ako su zasticeni tamo, ne smeju se izvoziti van Amerike. Ukoliko ih Debian, cija je filozofija i inace protiv svega sto nije "open", i implementira uopste, kako to da to moze da se kupi uopste van USA?

Vlad je napisao(la):
I ne nije bash svaki dobar jer ne mozes da ga zapusis dovoljno a da negde ne curi,posebno kod linuxa koji ima xx distroa,koje prave smrtni ljudi,a ne strucnjaci za bezbednost kao kod debiana i openbsd-a.

Debian prave strucnjaci za bezbednost? Pazi, "prave"?? Ovo prvi put cujem, a verujem da bi se i Ian Murdock iznenadio da mu to kazes.
Cak i da ga prave neki posebni strucnjaci, po ovome sto si gore napisao izlaze dva sigurna zakljucka:
1. kreatori Debiana nisu smrtni ljudi
2. osim kreatora Debiana, nigde drugde na svetu ne postoje strucnjaci za bezbednost (opasan neki monopol, a)

Vlad je napisao(la):
Moram da priznam da sam iznenadjen da ti kao strucnjak mozes da kazes da je svaki dobar,oni pitaju,a ti bar znas for a fact.
a ovo:
"kako cete uspeti da izmerite koji je malo vise rock stable od onog drugog,"
Rokas ga svom artiljerijom,mislim kao server ili ws i vidis sta ce da bude,a pod artiljerijom,silver,ti znas sigurno na sta se misli,da ne pisem bash...
A ova dva ceo svet + strucnjaci rokaju po ceo dan,pa smatram da je safe to assume da su najbezbedinji i najstabilniji.

Uopste nisi pratio sta sam rekao: "Svaki je dobar ukoliko umes da instaliras i podesis kako treba."
Po cemu se razlikuju distroi linuxa? Po instalacionim/konfiguracionim alatima, dok koriste potpuno isti kernel i ostale biblioteke, od GNU-a, pa nadalje. Ponekad lansiraju inicijalni paket sa mozda razlicitim buildovima, ali ako to eliminises instalacijom aktuelne verzije...?
Ako se sad ti imalo razumes, prihvatices sledece argumente koji
proizilaze iz moje izjave:
1. ukoliko se nadje rupa u kernelu (uzimam dalje kernel kao primer), svi distroi koji ga koriste (ukljucujuci i Debian) se nalaze na udaru. Debian nije jedini koji izbacuje zakrpe - to svi rade.
2. ukoliko tvoj distributer i nije izbacio najnoviju verziju zakrpe (za taj kernel koji sam uzeo kao primer), ne moras njega da cekas, nego odes na izvor (www.kernel.org) odakle taj kernel uzimaju i Debian i RH i SuSE, itd, skines i namestis. Vredi i za ostale biblioteke i programe.
3. prema pocetnoj izjavi imamo pretpostavku da se razumes u instalaciju i konfigurisanje linuxa generalno. Niko ko to kaze, ne koristi linux takav "out-of-the box" (cak ni windows), nego se apdejtuje na poslednje verzije i konfigurise ga prema svojim potrebama.

Dakle, ako imas RedHat i Debian sa potpuno istim kernelom, istim bibliotekama, potpuno isto konfigurisan, WTF is the diffence (glede tog dela sistema)? Oni obezbedjuju potpuno istu verziju IPTablesa, openssl-a, openssh-a, recimo, i ako imaju ista firewall pravila, zasto bi "proboj" kod jednog prosao, a kod drugog ne?

Uzecu sad tvoju pretpostavku o kojoj pricas - postavimo dva servera, jedan pod doteranim RedHatom, a drugi pod doteranim Debianom ili OpenBSD-om. I "rokas ih i bombardujes" neko vreme. I oba izdrze bez problema 100% napada. Kako sad mozes da kazes da je jedan stabilniji od drugoga i da stabilnost tog RedHata nije nista u poredjednju stabilnoscu ovog drugog? A oba izdrzala 100% napada?

Hm, nacionalna bezbednost... Ako ostavim Moldera po strani, zar dobar kvalitet RedHata (ne tvrdim da je najbolji, tvrdim da je dobar) ne potvrduje to sto je najrasireniji distro, sto ga redovno distribuira npr. jedan IBM na svojim serverima (od malih preko onih sa 100-tnjak procesora do klastera) i jos N drugih firmi sa zvucnim imenima? Naravno, dozvolices da se neko i u IBM-u valjda razume u bezbednost? Da ne idem na ostatak sveta koji koristi druge distroe.

RedHat sucks, dovoljne su samo dve reci "broken dependencies".
Na Debilianu samo apt-getujes i vozdra(ovo vazi posebno za remote servere).

Svaki linux moze da se podesi , ali cemu gubiti vreme i nerve.

Nerviraju me ljudi koji dizu slack u nebesa, ta distr. je kod nas bila najpopularnija isljucivo zato sto je dolazila na samo jednom cd-u.
I zasto koristiti bsd-oliko kad imas pravi Free/OpenBSD.
( recimo uzmite i kompajlirajte openoffice ili gnome2 na slacku pa ce vam biti jasno o cemu pricam)

Po meni niko ko hoce da nesto nauci ne treba da instalira Mandrake/Knoppix/etc. trash-ove.

Ko oce samo za showing off udri po Mandraku, jos ako imas srece da sam prepozna 'ardver(zvucnu graf...) glavni si baja u selu.Teras divx na linuxu, nije to mala stvar.

p.s.
Ja licno koristim w2k :D

Gizmo je napisao(la):
Svaki linux moze da se podesi , ali cemu gubiti vreme i nerve.

...

p.s.
Ja licno koristim w2k :D

I za taj win2k si instalirao sigurno neki service pack, verovatno i noviji directx od onog koji dolazi sa njim, drajvere za sav svoj hardver, verovatno i neki security patch, ....

Zasto? Cemu si gubio zbog toga vreme i nerve?

sutra cu odgovoriti,sad mi je kasno,pa ne bih da propustim temeljnu analizu ili da mi nesto promakne god forbid.

silverglider je napisao(la):
...

I za taj win2k si instalirao sigurno neki service pack, verovatno i noviji directx od onog koji dolazi sa njim, drajvere za sav svoj hardver, verovatno i neki security patch, ....

Zasto? Cemu si gubio zbog toga vreme i nerve?

:D
Mislio sam moze se i od mandrecka napraviti stabilan sys. ali cemu maltretman.

Sto jes jes , svaki mora da se podesi ali kod normalnih distribucija editujes /etc/.. i nema glava da te boli .

Kako ces editovanjem /etc/ fajlova da zamenis kernel, uradis security patcheve i ostale uobicajene "administratorske smarachine"?

Kako ces editovanjem /etc/ fajlova da zamenis kernel, uradis security patcheve i ostale uobicajene "administratorske smarachine"?

J**achina je kompajlirati common kernel na rh-u i mandraku ,nego moras njihov da koristis .
A njihovi kerneli su boze sakloni, bas zbog toga da bi userima odma' prepoznao H-ware i zbog klik here podesavanja linuxa.

Mislim sve moze , ali onda uzmes LFS pa dok se boje ne rastope.

Govorim o normalnoj distr., sa normalnom instalacijom,initom,kernelom,updateovanjam.
Znaci promenis *.conf i on radi.Nema z**ebavanja sa dependencies-ima, editovanju Makefile da bi kompajliranje uspelo ... , o tome govorim.

Vlad je napisao(la):
...

zato sto je openbsd projekat podrzavala americka agencija za bezbednost,do zadnje verzije,a debian koristi guidelineove draftovane od NacionalSecuriyAgency-je,eto tako ja gledam,da je bezbedan i rock stable,jer na vojnom serveru ne moze da radi bilo sta sto nije obezbedjeno do maksimuma.

I ne nije bash svaki dobar jer ne mozes da ga zapusis dovoljno a da negde ne curi,posebno kod linuxa koji ima xx distroa,koje prave smrtni ljudi,a ne strucnjaci za bezbednost kao kod debiana i openbsd-a.

Moram da priznam da sam iznenadjen da ti kao strucnjak mozes da kazes da je svaki dobar,oni pitaju,a ti bar znas for a fact.
a ovo:
"kako cete uspeti da izmerite koji je malo vise rock stable od onog drugog,"
Rokas ga svom artiljerijom,mislim kao server ili ws i vidis sta ce da bude,a pod artiljerijom,silver,ti znas sigurno na sta se misli,da ne pisem bash...

A ova dva ceo svet + strucnjaci rokaju po ceo dan,pa smatram da je safe to assume da su najbezbedinji i najstabilniji.

Daleko od toga da postoji os bez mane,ali ova dva pomenuta jako prilaze blizu,sta valja americkoj bezbednosti ,valja i meni...

Ovo zaista nema nikakvog smisla.... ja se u potpunosti slazem sa SGovim izlaganjem....

Gizmo je napisao(la):
...

J**achina je kompajlirati common kernel na rh-u i mandraku ,nego moras njihov da koristis .
A njihovi kerneli su boze sakloni, bas zbog toga da bi userima odma' prepoznao H-ware i zbog klik here podesavanja linuxa.

Mislim sve moze , ali onda uzmes LFS pa dok se boje ne rastope.

Govorim o normalnoj distr., sa normalnom instalacijom,initom,kernelom,updateovanjam.
Znaci promenis *.conf i on radi.Nema z**ebavanja sa dependencies-ima, editovanju Makefile da bi kompajliranje uspelo ... , o tome govorim.

Od svog prvog RedHata 5.2 nisam ni jednom skinuo RH buildovane kernele u rpm formatu, nego uvek sa kernel.org-a kao normalnu tarball arhivu i nikada, ali nikada nisam imao nikavih problema sa kompajliranjem kernela i instalacijom istog, a kamoli potrebe za editovanjem make fajlova.

...

Od svog prvog RedHata 5.2 nisam ni jednom skinuo RH buildovane kernele u rpm formatu, nego uvek sa kernel.org-a kao normalnu tarball arhivu i nikada, ali nikada nisam imao nikavih problema sa kompajliranjem kernela i instalacijom istog, a kamoli potrebe za editovanjem make fajlova.

Jedina prednost rh-a je to sto je instaliran na 90% linux servera , pa
kad si familiar sa njim lakse resis problem kad iskrsne.

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Ovo zaista nema nikakvog smisla.... ja se u potpunosti slazem sa SGovim izlaganjem....

Jako je lepo sto nemas svoje misljenje,uspeces na poslu sigurno.
I sto takodje nemas nista da dodas ili oduzmes vec tudje misljenje uzimas za svoje.
On je bar kao licnost replyirao na ono sa cim se ne slaze,a ovo sto ti pises nema nikakvog smisla,jer tvoja jedna recenica nema nikakvu tezinu,i totalno je ne argumentovana tvrdnja.
Uzgred budi receno ne pomazes da se tema ili topic razresi i da se coveku sa vrha threada pomogne.
Verovatno imas svoje razloge i to je takodje lepo.

Kad budes nasao neki smisao da komentarises bilo sta ti nam javi da prisustvujemo.

Vlad je napisao(la):
...

Jako je lepo sto nemas svoje misljenje,uspeces na poslu sigurno.
I sto takodje nemas nista da dodas ili oduzmes vec tudje misljenje uzimas za svoje.
On je bar kao licnost replyirao na ono sa cim se ne slaze,a ovo sto ti pises nema nikakvog smisla,jer tvoja jedna recenica nema nikakvu tezinu,i totalno je ne argumentovana tvrdnja.
Uzgred budi receno ne pomazes da se tema ili topic razresi i da se coveku sa vrha threada pomogne.
Verovatno imas svoje razloge i to je takodje lepo.

Kad budes nasao neki smisao da komentarises bilo sta ti nam javi da prisustvujemo.

Ja uvek imam svoje misljenje... a posto se ono u ovom slucaju ne razlikuje mnogo od SGovog dosta je bilo sta sam napisao.
A ti si sada kao mnogo pametan, napisao si post od xxx redova i sada si baja. Mozemo i crnim biserima da te okitimo genije.
Ja sam coveku koji je pitao pomagao dok se ti nisi pojavio i poceo sa svojom Debian_100%_shit_clean_distro teorijom da odvlacis paznju sa teme. Sada ja mogu reci da si ti, napravivsi citavi flame od obicnog malog pitanja, napravio vecu stetu nego korist. Tj u tvojim pisanjima i nema koristi sem obicnog presipanja iz supljeg u prazno. Ovo je tema o najboljem Linuxu za pocetnika a pocetnici nece da furaju Debian.
Tako da te molim da nas oslobodis svojih glupih komentara.
Takodje ne volim kada se neko mnogo mangupira i pravi mnogo pametan. Pogotovo na moj racun.

Na zalost, moram da ustvrdim prvo da ti je stil pisanja izrazito konfuzan, pogotovo za ovako duge slajfne.

Drugo, i opet u svoj svojoj prici nisi dao ni jedan jedini argument za svoje stavove - _pravi_ argument, nego opet prazne price o nekim bezbednosnim organizacijama, koje iz tvoje price deluju tako misticno i nedodirljivo, da ne mogu da se otmem utisku da pricamo o novoj epizodi Dosijea X.
Ono sto si pokusao uopste da argumentujes, mislim da je totalno pogresno. Evo taj kernel kao primer. Kazes, radije ces cekati sa starim i proverenim kernelom, dok Debian ne izbaci nov? Taj kernel koji koristis jeste bio _istestiran_ i proveren u tom trenutku, dakle u momentu kada je izasao na trziste. Medjutim, u roku od godinu dana se nadje xy novih rupa i napravi se n novih exploita za tu konkretnu verziju kernela. Rupa koje nisu bile poznate u momentu kada je ta verzija distroa bila izbacena. Da li si stvarno spreman da drzis server sa spiskom rupa tako dugo dok se Debian ne smiluje da nakon duzeg vremena spremi zamenu?
Kazes, ogranicices servis. Kako da ogranicis servis koji ima opasan buffer overflow bug? Recimo da ima rupa i exploit za iptables. Kako ces to da ogranicis, evo konkretno pitanje na koje trazim konkretan odgovor - kako ces da 'ogranicis' iptables u ovom slucaju?
Ja ne vidim kako to moze da se uradi - ako ti znas, prosvetli me, molim te. Pojedini modul ili ukljucis ili iskljucis. Posto ti to definitivno treba, ne smes da ga iskljucis, nego ces da ga krpis da bi mogao da ga ostavis da i dalje "brani" server.
Ako imam bug u recimo opensslu, da, otici cu radije na sajt ljudi koji su openssl napravili, isprogramirali, jer njima definitivno verujem vise da poznaju interne stvari biblioteke, nego bilo koji distributer. Ponavljam, RH, SuSE, Debian i ostali distributeri ne prave svoje linuxe, nego ih samo sastavljaju od gotovih delova sa strane (pisem ovo i zbog coveka sa pocetka threada) i zato za pojedini deo imam vise poverenja u njegovog autora.

Treca stvar; razlog zasto postoji toliki vremenski interval izmedju izlazenja verzija Debiana je u tome sto za razliku od RedHata ili SuSE-a, ne postoji registrovana komercijalna firma koja je vlasnik debian distroa. Znaci, nema menadzera koji teraju admine i programere zaposlene u toj firmi da stizu strozije dedlajnove i guraju napred. Za Debian ima mnogo ljudi koji ucestvuju u projektu, ali su rastrkani i postoji ocigledan problem sinhronizacije veceg broja ljudi. E, zato Debian izlazi redje, a ne zato sto imaju izuzetno rigorozne test faze koje traju mesecima i mesecima. Ne mogu da verujem da si to tako iskarikirao. Uzmi i pretplati se na neki linux casopis u kojima mozes na jednom mestu da nadjes tekstove bas tih istih ljudi koji rade Debian, SuSE, Slack i ostale distroe i videces sta ljudi pisu. Npr. Linux Magazine, Linux Enterprise, Linux Today ili neki slicni.

Cetvrta stvar; mislim da si unekoliko promasio filozofiju linuxa uopste, sto se tice tog tvrdoglavog drzanja za jedan distro i flejmovanja na toj relaciji. Lepota linuxa upravo jeste u tome sto je modularne prirode da mozes svaki deo da zamenis po svom nahodjenju i potrebama i zato sto linux nema jednog vlasnika koji ce ti reci da to ne smes ili ne bi trebao da radis. Distributer spakuje samo osnovu, polaznu verziju. Naravno da ce svako normalan da apdejtuje i modifikuje svoj linuxbox prema svojim potrebama, jer je vlasnku mnogo vaznije da instalacija radi kako treba i kako je admin zamislio, nego da se drzi tvrdoglavo etikete distributera, cak ako na taj nacin kompromituje svoj box.
Na svoje misljenje svakako imas prava, ali za mnoge stvari u ovoj slajfni si, bez ljutnje, napisao bas svasta. Evo idi na bilo koji domaci linux sajt, od linux.org do elitesecuritija i ostavi link ka ovoj raspravi, pa da vidis sta ce ti ljudi reci.

Za Srkija sa pocetka threada: tesko da bi mogao da izdvojis neki linux distro kao najbolji, bas kao sto ne bi mogao da izdvojis ni jedna kola kao najbolja. Svi linux distroi predstavljaju u sustini jedan te isti operativni sistem, samo mozda malcice drugacije upakovan. Delovi softvera su isti, tako da nema funkcije koje ces u jednom distrou imati, a u drugom neces. Dakle, graficka okolina, izlaz na internet, stampanje fajlova, itd - sve to moze u svakom distrou na fakticki isti nacin. Uzmi bilo koji od cesce koriscenih distroa, instaliraj, upoznaj se i uci.

SG je u pravu za modifikaciju distroa....recimo ja koristim SuSe 7.3 koji sada NAJMANJE lici na SuSe 7.3...bolje receno lici na nesharmov linux 0.953 :), posto sam ga kompletnog izmenio, brdo programa, updateova.
Sto se tice Debiana, odlican distro, mada meni npr od stabla 'non-user friendly' distibucija najbolje lezi Slack, valjda zato sto je prvi linux sa kojim sam se susreo.

lepo cu da vas lisim konfuznog kucanja/pisanja i velicine postova.

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Ja uvek imam svoje misljenje... a posto se ono u ovom slucaju ne razlikuje mnogo od SGovog dosta je bilo sta sam napisao.
A ti si sada kao mnogo pametan, napisao si post od xxx redova i sada si baja. Mozemo i crnim biserima da te okitimo genije.
Ja sam coveku koji je pitao pomagao dok se ti nisi pojavio i poceo sa svojom Debian_100%_shit_clean_distro teorijom da odvlacis paznju sa teme. Sada ja mogu reci da si ti, napravivsi citavi flame od obicnog malog pitanja, napravio vecu stetu nego korist. Tj u tvojim pisanjima i nema koristi sem obicnog presipanja iz supljeg u prazno. Ovo je tema o najboljem Linuxu za pocetnika a pocetnici nece da furaju Debian.
Tako da te molim da nas oslobodis svojih glupih komentara.
Takodje ne volim kada se neko mnogo mangupira i pravi mnogo pametan. Pogotovo na moj racun.

ne nisi shvatio,ja sam dao misljenje,pa je tip rekao rockstable,pa ja rekao nije,pa se silver umesao pa rekao jeste,pa ja napravio post,koji opet kao nije dokaz,mislim s kim da se ja ubedjujem.

To sto si ti sa rura fino otkrio i ovo 2001. lepo je to,ja sam ovom sajtu radio vesti dok ti nisi znao ni da postoji,i da moji komentari su moji,mozda su tebi i glupi i lepo bih te zamolio da to zadrzis za sebe,a ne da se pravis ovde baja,sto nisi.
I ja se ne mangupiram,jer taj tvoj stav ti tamo na cukarici mozes da teras,a ovde se ne bori nicim drugim nego recima to jest argumentima.
I kad meni neko kaze da nemam smisla i jos ne obrazlozi,budi siguran da ce da dobije iste reci koje sam tebi uputio.
I koje si po meni sasvim zasluzio,i ne izigravaj zato nista ovde,jer si member ko i svi ostali.
Pa se tako i ponasaj,i nauci da ne vredjas ljude,a kad ih vredjas ocekuj da dobijes istom merom.

Vrh Dno