Šta je novo?

Najbolji IT novinar

Saša Č

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
Bilo je najbolje IT novine a nije bilo najbolji IT novinar.
Najbolji novinar koji piše za neki domaći časopis je po vama_________?
Meni se najviše dopada stil pisanja Miodraga Kuzanović(jeste da navija za intel ali piše super tekstove, i kada kupim SK prvo pročitam njegovu rubriku pa onda Sašin deo)

Pozdrav :)

Ma kako moze da bude najbolji IT novinar, a da ne radi za Bench? :D

Uros Radulovic, naravno, mislim da je thread suvisan :p

Onda možete glasati u više kategorija. :)
Npr:
1.Koji piše o HW
2.Koji piše o SW
-igre
-programi

Delimir

Nedeljko Kovacevic aka. Nedjo!!! Sasvim je objektivan, ne navija za nikog bez razloga, pismen je i kada procitas njegov tekst stvarno imas utisak da si procitao strucni tekst, a ne da citas zabavnik.
A sto se tice Kuzme, meni je on odvratan. Em ,i pomalo liči na mazohistu, em je dosadan, em piše usko stručne tekstove koji su često nerazumljivi za prosečnog čitaoca (dao sam caletu da procita njegov tekst o WoW i nista nije razumeo). A povrh svega, mazohistican je (njemu je najgore u celoj Srbiji, sta ce jadnicak, samo prodaje komputere i urednik je casopisa, nema nista) i ponavlja iste teme po milion puta. Mada, nekad me silno nasmeje, sto, opet, ne mora da bude pozitivno.

Miloš Milanović. Posle čitanja svih tekstova i testova uvek razbije monotoniju i kaže što 90% ljudi pomisli. :)

ZoNi je napisao(la):
ne obracam paznju mnogo na ime novinara, tako da nisam siguran... uglavnom, meni odgovaraju svi textovi u SKu i Mikru...

Slicna situacija sto se tice novinara i paznje. Inace moj stav je da 10 extra novinara ne mogu da doprinesu koliko 1 ( jedan ) los urednik moze da upropasti ..

SoSo je napisao(la):
Ma kako moze da bude najbolji IT novinar, a da ne radi za Bench? :D

Uros Radulovic, naravno, mislim da je thread suvisan :p
Objektivnost. We've heard of it. :D:D

Po meni, Delimir i Maksa. Mada, prestao sam da čitam časopise pre izvesnog vremena, pa ne znam da li se pojavio neki novi talenat.

A dobri su i Uroševi tekstovi, naročito oni koje mu piše SoSo. :D :d :p

Nekako mi se sviđa i ona dijabola Kuzmanović. Veze sa vezom nema, ali ponekad uspeva da me zasmeje, što nije baš lako.

hehe, kuzmanovic. stvarno ima smisla za (crni) humor.
ima jos gomila ok novinara, da ne nabrajamo sada..

a u kategoriju losijih stavio bih na prvom mestu Branislava Bubanju.

Ma nemate pojma, Uzelac je glavna faca (u Kostolac). :D

Uzelac

Meni je omiljeni novinar i urednik Robert Choban :D :D :D

A sto se tiche rachunara , Nedeljkovi tekstovi su mi jako citljivi i razumljivi, sto mislim i da je najbitnije za javnost. Uz to naravno i strucni," sada razumem podosta od njega"... " :d "samo to gledam Bruce Lee gledam.."

Jao kakav thread za pumpanje ega :d

Osecam da sad negde iz prikrajka sve ovo posmatraju i Nedjo i Sasa i Kuzma i Max i Delimir i Genijalcina i svi ostali novinari koje jos niko nije spomenuo i da negde beleze koliko je ko dobio "glasova" da bi se posle qurcheelee u drustvu ;) :d

Meni su najbolji novinari koji pisu non-stop a ne poneku rubrikicu mesecno u nekom casopisu - tako da ovaj put glasam za Nikolu Morbiusa.

Ipak mi uz njegove vesti pocinje skoro svaki dan ;)

Znaci za Nikolu 3 bambija, za ostale po 1 bauk = ko sad vodi ?

problem je sto vi klinci mislite da je IT novinarstvo pocelo pre 3-4 godine...

Sale, a i Bane_R odlichno pishe, ne znam shto niko njega nije pomenuo (ili samo mene zanimaju PDA uredjaji, a vas pixel shaderi and co :)

Upravo sam hteo da kazem isto shto i highl1. Bane® pishe odlichne tekstove. Sterilno i profesionalno, nema shta...2 bambija za njega...

ima nekoliko dobrih ali meni je delimir apsolutni no1

Najbolji novinar - nemoguca misija. Ne moze se to tek tako naci. Da ne ulazim sad u to da li je bolji onaj sa opstim ali raspojasanim znanjem ili onaj sa znanjem u sitna crevca ali fokusiranim
P.S. znam samo da to Miodrag Kuzmanovic nije :wall:

Poslednja izmena od urednika:
Marti Misterija je napisao(la):
problem je sto vi klinci mislite da je IT novinarstvo pocelo pre 3-4 godine...

A, ko kaze da je uopste pocelo? :eyebrows: :eyebrows:

Nema izvestavanja sa nepostojeceg trzista niti ima scene ( ili je i te kako siromasna) kojim bi se profesionalci KOJIH NESUMLJIVO IMA bavili. Takvo je i novinarstvo koje se njome bavi. Osim, ako neko ne misli da je izvestavanje sa planina i iz banja sa "Dana Ovoga ili Onoga..." novinarstvo; ili da je prepisivanje iz vec zastarelih izdanja stranih magazina.

Po meni ozbiljno novinarstvo u ovoj oblasti se ugasilo u samom zacetku, tamo negde pocetkom devedesetih i tek treba da nastane.

Domaci novinar mora pre svega da se bavi lokalnom scenom bez obzira na njene kvalitete ili nedostatke : profesionalno, strucno i nepristrasno.

Po meni NIKO nije u tome dosledan pa sticem gore dato misljenje. :-devil-:

Nedeljko je dobar novinar, ali su mu tekstovi ponekad previše paljevinski :)
Delimir je od svih navedenih vrlo korektan, a Uzelac je od hardveraša, verujem, najbolji (istina da su mu tekstovi ponekad preopširni, ali su odlični kao informator za kupovinu - vidi se da ozbiljno pristupa testiranju)...

Poslednja izmena:
Ko kaze da je pocelo?? Pa pogledaj postove, nema nikoga iznad 27god zivota i 3-4 godine pisanja, piskaranja, prepisivanja ili pretposavljanja (u zavisnosti od novinara do "novinara").

Poslednja izmena:
Vrh Dno