Šta je novo?

Najbolji Image Viewer je ...?

ACDSee nema konkurenciju, to ce ti reci svako ko ima i malo pameti u glavi;)
Podrzava najvise formata od svih image view-era. Ima odlican interfejs koji svi ostali kopiraju itd.
Pozdrav:)

Definitivno Irfan

Irfan View je po meni najbolji program za tako nesto !
Ovaj program ima sve sto jedan program takve vrste treba da ima, mali ali je*itacan.
Pozdrav

ACDSee definitivno. Mozda 3.2 verzija pre 4... , previse sareno i cini mi se malo sporije.
Ranije sam koristio i Thumbs Plus, nije bio los , mada mnogo sporiji od ACDSee-a, bilo je interesantno sto je pamtio sve slike sa cd-ova u svojoj bazi kao preview fotke, tako da si mogao da pregledas u programu gde ti se koja slika nalazi a ne da muljas po polici ako imas mnogo cd-ova koje nisi lepo obelezio :)

Da, definitivno ACDSee, i to nemoj da instaliras nista osim 3.0 ili neke njene revizije, ovu 4.0 su upropastili koliko su mogli....inace drugi programi se ne korsite bas zato sto svi znaju da ACDSee nema premca.

Koristio sam ACDSee 4.0, pokušavao da se naviknem na ono šarenilo pa se na kraju vratio na 3.1. Po meni ACDSee je nezamenljiv. Ni Irfan nije za bacanje posebno za nekog ko ima mali Hdd a ja znam dosta ljudi koji imaju problema sa malim:)
Pozdrav!!!

PolyView

Mislim da bar zasluzuje vasu paznju! Program koristim godinama za tu namenu; dakle picture viewer.

ACD See 3.1 ili 3.2... Ona 4-ka je brate prenatrpano s@#$e... kao i XP :D :D

A i Photo Enhance ima manje opcija u 4-ci...

Moj izbor - ACD see!!!
Ne znam sto toliko "ogovarate" bolje reci kudite ACDsee 4.0.
Odakle Vam ta ideja da 4-ka radi sporije?
(Moje misljenje u vezi poredjenja brzine verzija ACDsee-a ne smete previse da uzimate za ozbiljno, jer kod mene sve to leti sa novim D740X-6L diskom ali i sa starijim diskom (opet na 7200rpm) ja nisam primetio razliku u brzini izmedju 3.1 i 4.0.)

Stvarno me briga dal mi se neka tamo slika ucita za 0.19s ili 0.21s, Vama to mozda i smeta meni lichno ne.

PItanje za korisnike 3-ki, a odnosi se na veziju 4:
Je'l nestabilna - nije;
Je'l glomazna - jeste "malo" veci od 3-ke;
Je'l spora - nije;
Je'l komplikovanija od 3-ke nije;
Je'l vizuelno ruznija - nije.
Pa sta cemo sad?

U svakom slucaju bilo da je 3.0, 3.1,3.2 ili 4.0
(koliko ljudi toliko cudi) sasvim je jasno da "boljeg" image
viewera za pc nema.

Pozdrav,
Sasha
(sorry za duzinu posta, al ne dirajte me u ACDsee4.0) :)

Ja sam definitivno zaboravio na 4.0 kad sam video da panele u browse modu ne mogu da namestim kao u 3.x
Navikao sam da levo drzim stablo (1/4 sirine ekrana),preview u sredini (2/4) i desno sadrzaj foldera u thumbnails (1/4).Mislim da je to idealan raspored koji omogucava najbolji pregled.
Da li ja nisam uspeo da nadjem nacin ili cetvorka definitivno ne moze da se tako podesi ???
Osim toga mislim da je prikazivanje sadrzaja foldera u thumbnails-ima u "slajfni" na dnu ekrana zesce debilno jer ne moze da se skroluje a istovremeno prikazuje svega desetak fotki...
Sarenilo bi im jos i nekako oprostio,ali ovakve stvari direktno uticu na efikasnost prikaza i preglednost i preko toga ne moze da se predje...

Ja glasam za Irfan View, brz je, malo zauzima mesta na HDD-u, mislim da je AcdSee bio dobar do verzije 4, a sada je postao preglomazan.

ACDSee definitivno... IrfanView jedino vadi to sto moze da ga koristi Wincmd-ov Lister.
Mada bih spomenuo i PicaView... i on zna da bude veoma koristan

acdsee 3.x verzije i naravno irfan view, koji stvarno predstavlja idealni ,brzi i kompaktni programcic za manipulacije sa slikama.

Posto nemam 4ku Acd see a vi ste mi je ogadili molim nekoga da mi kaze glavne razlike 3ke i 4ke....pa da vidim da li je vredno uzimati

Vidim dosta vas je spomenulo IrfanView , interesantan je program a i cini mi se da ga je uradio "nas" covek.

Sauron je napisao(la):
Posto nemam 4ku Acd see a vi ste mi je ogadili molim nekoga da mi kaze glavne razlike 3ke i 4ke....pa da vidim da li je vredno uzimati

Po mom misljenju... 4ka je *suvise* usarana sa gomilom toolbarova, cime se dodatno smanjuje prostor za prikazivanje slika. Takodje, kod mene je trebalo bar 5 sekundi vise da se ucita 4 nego 3.1 (imam Cel2@633, 192MB, Quantum 5400rpm, Inno3D GF2 MX200 32MB, Win2K-SP2...). Inace, OK je i 4ka, ali ja sam se posle 5 dana vratio na 3.1

RamOne je napisao(la):
Vidim dosta vas je spomenulo IrfanView , interesantan je program a i cini mi se da ga je uradio "nas" covek.

Stvarno je interesantan programcic - ima skoro sve (pa cak i vise!) nego ACDSee, a razlika u velicini je znatna:
IrfanView - manje od 700kB
ACDSee - 5 do 10 MB (zavisno od verzije)

A i radio ga je nas covek - Bosanac koji zivi u Austriji...
Ako on ovo cita: Pozdrav, Irfane! (Predlog: ubaci ako je moguce nesto kao "WinAmp Skin Viewer" u IrfanView, bar kao plug-in!)

ZoNi je napisao(la):
A i radio ga je nas covek - Bosanac koji zivi u Austriji...
Ako on ovo cita: Pozdrav, Irfane! (Predlog: ubaci ako je moguce nesto kao "WinAmp Skin Viewer" u IrfanView, bar kao plug-in!)
Mislim da ih ima na sajtu. Pogledaj.

dobar je ACDSee pa cak i ona verzija 2.41, koja nema bespotrebne opcije, samo sto ne moze da gleda u arhive, a to je recimo i najveca mana Irfana koji je sjajan, jer je brz, taman radi ono sto treba a i gleda raznorazne druge formate, a povrh toga simpaticna je stvar sto se integrise u Windows Commander sto je opet vrlo lepa stvar...

dEXE je napisao(la):
IrfanViewe... a povrh toga simpaticna je stvar sto se integrise u Windows Commander sto je opet vrlo lepa stvar...

Kako se integrise? Nisma znao za to... (Doduse, i ne koristim WinCmd!). Ma, IrfanView je zakon za tu velicinu programa!

A sta mislite o PowerDesku? I Free i Pro verzija su mnogo jaki programi - izgled kao dupli WinExplorer, prewiev skoro svih vrsta fajlova, potpuna podrska za zip/rar, pregled slika, ftp(samo Pro), po potrebi unistavanje fajlova (posle ih nije moguce nikako povratiti!)...

Ma ac-ds 3.1 je ok al ima jedan problem oji me izludjuje . Kad se slika jako zumira , totalno laguje kad je pomeras kursorima !? Uopste nije lepo sinhronizovano nego ti zaustavis pomeranje a ona produzi jos tri cuke ... Mislim uzas . E kod irfana taj problem ne postoji , al mi se nesvidjaju neke stvari . Npr: nece odma da je ucita u fullscreen , ne pamti thumbnails , nemozes da izadjes na dugme misa nego moras da ides na esc na tastaturi itd . E ovaj polyview nije los al nece da zumira u fullscreen-u !?

ZoNi je napisao(la):
Kako se integrise? Nisma znao za to... (Doduse, i ne koristim WinCmd!). Ma, IrfanView je zakon za tu velicinu programa!

Heh, ne koristis WinCmd????
Pa ja ne mogu da zivim bez njega i ko slep sam na kompu bez njega, mislim Win Explorer za mene ne postoji...
Dakle integrise se na taj nacin sto u quick preview, na jednoj strani vidis fajlove a u drugom delu prozora pregledas sliku, slusas wav, avi, i td.

Danas jos samo Cliperasi ne koriste WinCmd :))

ACDsee u verziji 4.0 je dobar, ali prešminkan (nadam se da neće svi po ugledu na XP ovo da rade.) Možda je napametnije uzeti 3.1.

Nije loše rešenje ni ACD PicaView mada on nije klasičan PictViewer već se integriše u shell dajući u meniju preview slike sa mogućnošću još nekih opcija.

dEXE je napisao(la):
Heh, ne koristis WinCmd????
Pa ja ne mogu da zivim bez njega i ko slep sam na kompu bez njega, mislim Win Explorer za mene ne postoji...
Dakle integrise se na taj nacin sto u quick preview, na jednoj strani vidis fajlove a u drugom delu prozora pregledas sliku, slusas wav, avi, i td.

Danas jos samo Cliperasi ne koriste WinCmd :))

Hvala na obavestenju...
Inace, koristio sam ja WinCmd, ali me smara njegov fuj izgled (i dalje imam instalirane 4.01 i 4.54!). Tada sam naleteo na PowerDesk, koji je zakon! (Ako mozes, probaj bar free verziju - oko 1.5MB...)

meni se licno svidja i imagefox. lepo se ubaci open dijalog svakog programa (moze da se iskljuci po potrebi) i ne treba mi nista vise. Mada je to vise kada si u neko programu gde hoces da ubacis sliku. ACD see je ipak klasika koja ne prolazi i najbolji je ako imas veliku arhivu...

Ma ACDSystems je sa ACDSee pretrao. Od običnog image viewera napraviše kao neki ozbiljan program pa mu još treba i Service Pack !?

Glasam za Thumb Plus (jedini podrzava prikaz Corel-ovih file-ova)

ACDSee

Imas ih mnogo ali sve je to isto. Irfan je super za one koji kubure sa prostorom, ali je ACDSee po meni najbolji (narocito kad se podese opcije da ti sve super radi). Ako ti je ukljucena opcija da lista i filmove onda moze da ti pravi problem sto mu treba dosta da izlista direktorijum gde imas nekoliko filmica, ali se i to moze srediti.

Vrh Dno