Šta je novo?

Najbolji grad za zivot u Srbiji?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slabo poznaješ materiju :)
A gde možeš zimi da odeš u NS-u?
Vojvodina puna planina, zimska idila :)

Kladionice, brza hrana, apoteke svuda niču na svakom koraku i u svakom gradu...
NS je 10x bolja opcija od KG-a, u svakom smislu.
Godinama sam živeo u NS, i nedostatak rodnog planinskog kraja mi nije toliko teško padao pored vrhunske prirode uz Dunav i Frušku goru.
U KG-u sam boravio više puta (turistički, festivali i slično) i uverio sam se da je sve mnogo jeftinije nego u BG ali da tu ipak ne bih živeo, osim ako ne moram, iz bilo kog razloga.

NS je 10x bolja opcija od KG-a, u svakom smislu.
Malo je reci 10x. Samo neko ko je ziveo tamo moze da zna kako je, da ne pricam o mafijasenju, nekom pozerajstvu koje je svojstveno samo takvom nekom gradu. Znaci voze se kola 50x dole gore uz i niz glavnu ulicu i kao vidi svi me gledaju. Isto tako kafici, mnogo su ljudi puni kompleksa. To se tek vidi kad malo odrastes. Ne pricam o klincima od 18-23god...

Sombor, Vrsac, Topola, Arandjelovac, nesto izmedju Avale i Kosmaja...

Ili kupis gajbu negde blizu Kosutnjaka. Zimi imas skijaliste kod Dif-a (a i paraglajding leti - boze moj) i zatvoren bazen, leti su tu veliki otvoreni bazeni, ogromna park suma, brdo terena za svakakve sportove, trim staza, pionirski grad, atletske staze, blizu je B. Brdo ako te drma potrosacka kriza. Ne moras uopste do centra grada.

Poslednja izmena:
U KGu nemas bilijar da odigras, a kuglanu mozes da sanjas kad su je zatvorili. Ja ne idem u izlaske, ali u vecem gradu kao sto su BG/NS uvek imas neka desavanja, festivale, i nesto da radis.

Haha kažem ja nemaš pojma o čemu pričaš, ima i kuglana :D
Bilijar mislim stvarno jaka atrakcija, bukvalno svuda po Srbiji ima...
Od tih većih festivala u Srbiji jedan od boljih je Arsenal FEST u KG-u koji se nalazi u delu grada gde je nastala srpska industrija i država krajem 19 veka!

Malo je reci 10x. Samo neko ko je ziveo tamo moze da zna kako je, da ne pricam o mafijasenju, nekom pozerajstvu koje je svojstveno samo takvom nekom gradu. Znaci voze se kola 50x dole gore uz i niz glavnu ulicu i kao vidi svi me gledaju. Isto tako kafici, mnogo su ljudi puni kompleksa. To se tek vidi kad malo odrastes. Ne pricam o klincima od 18-23god...
Razne negativne pojave su pristutne u svakom iole većem gradu na svetu, tako da dosta toga lošeg može da se nabroji i za NS. Ali to ne menja činjenicu da je 10x bolji grad za život od KG.

Haha kažem ja nemaš pojma o čemu pričaš, ima i kuglana :D
Bilijar mislim stvarno jaka atrakcija, bukvalno svuda ima...
Od tih većih festivala u Srbiji jedan od boljih je Imaš Arsenal FEST u KG-u koji se nalazi u delu grada gde je nastala moderna Srbija.

Koja kuglana, leba ti, ona kod druge gimnazije?
Daj molim te.
Ne pokušavam da tebi promenim sliku o gradu gde živiš, ako je tebi lepo, super. Nekome je super da ne izađe iz svog stana, tako da ne planiram da sirim diskusiju. Idi na Arsenal Fest jednom godišnje i top :)

Kao sto @Djolekg rece svi cemo pljunuti po svom...i svi cemo biti u pravu. :LOL:
Kako si mlad i single i trebaju ti "sadrzaji" zaboravi na sela i manje gradove, varosi itd. Odatle svi mladi pobegose jer je mrtvo. Osim ako ti od sadrzaja dovoljno da se vikendom useres od alkohola i pobijes s mestanima(novim komsijama). Meni se svidjaju gradici i ljudi po istocnoj Srbiji i sumadiji; Petrovac, Zagubica, Despotovac, Bor ali to je da obidjes dan i da palis. Sta god da ti treba za zdravlje svodi se na vece gradove. Tu ces da provalis da trivijalne operacije cekas mesecima, da dises skoro najgori vazduh na planeti...zapravo provalices u kakvo si pleme dosao i vratices se nazad u Norvesku.

Ali ljudi koji preporuce KG hahahaha
Tamo zimi mozes samo u Bioskop da odes ili u kladionicu. Brza hrana, kladionica, kafic, kladionica, brza hrana, pekara, kladionica, kladionica, kafic, kafic. Sem velikog parka, uzasan grad. Depresija me hvata kad provedem duze od vikenda sa dragim ljudima koji jedini daju smisao tom unistenom gradu.
Zaboravio si apoteku.

Koja kuglana, leba ti, ona kod druge gimnazije?
Daj molim te.
Ne pokušavam da tebi promenim sliku o gradu gde živiš, ako je tebi lepo, super. Nekome je super da ne izađe iz svog stana, tako da ne planiram da sirim diskusiju. Idi na Arsenal Fest jednom godišnje i top :)
Sve si omašio, cepaju te neke predrasude - ja živim u Stokholmu, inače sam iz KG :)
Svako ima svoje npr. mene od BG-a samo zanima aerodrom i autobuska stanica, a i to silom prilika...

Sve si omašio, cepaju te neke predrasude - ja živim u Stokholmu, inače sam iz KG :)
Svako ima svoje npr. mene u BG-u samo zanima aerodrom i autobuska stanica, a i to silom prilika...
Zato sto zivis tamo, zato ti je i dobar KG :ROFLMAO:
Opet kazem, svako ima sta mu odgovara. Kao da se vodi rasprava dal je bolje ziveti u kuci ili u stanu. Sve u svemu SOKOBANJA :D

Kg je relativno miran grad,to je neki plus.
Minus jer nema neki sadržaj,i saobracajna infastruktura je za 90' kad si mogao da vidiš u saobracaju 3 keca i 2 fiće..
Grad kao grad nije lep,al kao što rekoh relativno je miran,još ako si na periferiji milina.
A i kao i po drugim gradovima guze te zgradice svuda redom,prave krš od grada.

Zato sto zivis tamo, zato ti je i dobar KG :ROFLMAO:
Opet kazem, svako ima sta mu odgovara. Kao da se vodi rasprava dal je bolje ziveti u kuci ili u stanu. Sve u svemu SOKOBANJA :D
Pa eto vidiš, nije mi bio interesantan BG ili NS pored KG već sam otišao 3h letom van Srbije...
To je zbog posla, da sam birao zbog provoda i lepog vremena sigurno bih pre gledao Španiju ili Grčku negde na moru (neko spomenuo u temi Barselonu), sigurno ne Balkan ili Skandinaviju.

Vrnjačka banja je bolja :D

Kosutnjak, Banovo brdo? Zivim 200m od Kosutnjaka i krkljanac je svakodnevan. Gradi se na sve strane i generalno je svuda isti problem, saobracaj, parking i naravno ljudi. Ljudi su nekom silom ( ili milom ) prilika dosli iz cele Srbije i uzasno se ponasaju. Po meni, pun pogodak bi bio kao sto je vec neko pomenuo, potez od Avale ka Kosmaju i ta okolina. Grad je blizu, jos uvek ima lepih sela sa prilicno ( jos uvek ) jeftinim placevima gde se moze ozidati neka kucica i uzivati. Dokle ce tako trajati ne znamo, ali koliko vidim i Bg i NS i Kg su postali uzasni....
Skoro je bilo na tv emisija o Beocinu i svidelo mi se kako se predsednica opstine ( bar na tv ) ponasa i kako radi i "gradi" grad i kulturu u istom.

Pancevo? Ja sam sve blizi tamo da zavrsim. Obilazio sam ga nocu, danju, po full zagadjenju, nista gore nije nego bg. Grad je miran, imas reku, imas kej, imas skole, srednje, bioskope, bazene, zatvor :) sve imas. Ogromna narodna basta, okolo nije sve u betonu, ko voli biciklizam milina za voziti. Imas 2x ka Bg, jeftinije je za zivot, kafici , restorani su u proseku 20tak % jeftiniji. Nocu nema haosa, urlanja, skripe guma itd. Verujem da ce i PA uskoro da se prenaseli jer kucica za rusenje ima u izobilju, eto to je mana mozda.

Ako ćete da generalizujete, pomenite i da su te ljude koji su "došli iz cele Srbije" dočekali razni navijači, kriminalci, taksisti prevaranti, vlasnici manjih i većih biznisa i slične glave, a sve sami Beograđani.

Nemojte da se blamirate glupostima.

Naravno da ti "razni navijači, kriminalci, taksisti prevaranti, vlasnici manjih i većih biznisa i slične glave" su dosli iz tih istih sela, kad su se nakrali. Nemoj da stavljas Beogradjane u isti kos.

*** moji su tu nekih 10ak(sad vec vise doduse) generacija,ali nemam nista od toga nazalost. Da ne kazem da se pola dorcolaca grejalo na drva i slicne stvari,tesko da je Donji Dorcol(barem ranije) bio neki nobles.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno