Šta je novo?

najbolji gps za auto

zvezdand

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
319
Koji je nabolji gps za auto kod nas do evra300. da li moze da pusta mp3??

mnogo PNA GPS uredjaja sada ima i MP3 MP4 funkciju. Dobro obrati paznju na karte koje dobijas uz uredjaj, gledaj da budu nove i da dobijes kompletnu evropu. Nemoj kupovati uredjaje sa starijim GPS chipsetom. Najbolje bi bilo kupiti firmiran GPS uredjaj - polovni su od 250 pa navise €.

kupi oriđiunale nemoj kineze jer su užas imaš lepe nokijine ali kupi od uvoznika da znaš da je oriđinale!ima dosta divljaka po oglasima vodi računa!pozz

Neko mi rece da ima neki uredjaj, sad nisam siguran koji model valjda neki Prestigio ili tako nesto, koristi I-Go mape i kosta oko 18.000 dinara. Cini mi se da ih ASBIS uvozi...

Ja koristim Mio C220 i kao GPS je stvarno OK, ali usled otkljucavanja je izgubio opciju MP3 playera. Meni ista nije ni potrebna, tako da mi to ne predstavlja problem, ali vodi racuna da kada kupis player i uz njega dobijes mape, svaku sledecu moras da dokupis.
Ja sam izgubio MP3 player, ali se za mape snalazim 😉

Update: ne zaboravi da ces morati MP3 player da povezes na zvucnike u kolima ukoliko zelis da uzivas u muzici, jer zvucnici na playerima su obicno prilicno jadni.ar svi koje sam ja video. Ukoliko u kolima nemas audio in or something, za to povezivanje ce ti biti potrebna beskonacna kaseta ili FM transceiver...

Poslednja izmena:
Takođe imam Mio C220 i nisam baš nešto oduševljen. OK, za pare koje sam ga platio je sasvim dobar, ali mi recimo smeta što zna da bude neprecizan, recimo kada kaže "skrenite levo za 50 metara" to najčešće znači skreći odmah. Dok se nisam navikao često sam mašio skretanja. Dobro, to i nije neki problem, pošto uređaj proračunava novu putanju izuzetno brzo.
Na sviđa mi se ni što je uštrojen, ne koristi punu verziju Windows 5 CE, tako da ne možeš da instaliraš drugi navigacioni softver. Hakovanjem se može dodati recimo medija plejer, ali čemu to kad imam CD plejer u autu, a video i onako ne mogu da gledam dok vozim.
Takođe mi žešće smeta kako su organizovane mape Atine, a Miomap (iGo, isto je program u pitanju) nema ni mogućnost grčke tastature na ekranu, već moram da kucam latinicom, pa često ne znam kako su preveli originalna imena ulica na "greeklish".

Nego PJ, možeš li da mi pomogneš da se i ja snađem za mape? Znam odakle mogu da se download-uju, ali je potrebna i "posebna" verzija Miomap-a koju nemam. Takođe, skinuo sam i MioTransferHack, ali na disku koji je došao uz uređaj nemam MioTransfer niti bilo koji program koji se instalira na računar. Aj pomozi malo da se snađem, ne ide mi.

Imas PM.

Sto se tice preciznosti, imam utisak kao da malo kasni, pa se zato povremno istripuje. Recimo, prilikom kretanja brzinom od preko 100km/h kasnjenje u kretanju na putu i na mapi je bas prmetno (prolazak ispod nadvoznjaka mi je bio reper).

Mio ima povremeno zboon sto se tice "skrenite levo" i "skrenite desno". Desilo mi se 2 ili 3 puta, ali evo prvi put sam zapamtio tacno mesto gde se desava. Kada se na auto putu iz pravca NBGD iskljucujem na autokomandi (vec se odvojim na onaj deo gde staje autobus), kaze mi da skrenem levo za 50m, a kada dodjem do skretanja, kaze mi da skrenem desno, kao sto je i potrebno.

Na istom mestu, dok sam se kretao "uzbrdo" prema kruznom toku, napravio mi je jos jednu gresku koja se povremno javlja: zbog aproksimacije pozicije i vezivanja za put (snap to road), desava se da Mio istripuje da sam negde otisao pravo, a ja sam zapravo skrenuo ili obrnuto. Odmah sledi rekalkulacija rute, a ako nastavite da vozite, za max 50m sledi jos jedna rekalkulacija rute (povratak na prvobitnu rutu). Konkretno, na auto komandi, pomislio je da sam nastavio pravo, a ne da sam skrenuo desno prema kruznom toku.

Ako se nalazite na potpuno nepoznatom putu, a imate gde da se okrenete, prva reakcija je da ste pogresili skretanje, jer niste pratili mapu i krecete nazad ne presavsi tih 50ak metara potrebnih da se odradi nova rekalkulacija. Meni se to desilo na jednom putu u CG.

Ta greska mi se javljala jos 2-3 puta, ali su to uglavnom bila mesta gde tacno znam gde idem, ili sam iz odredjenih razloga bio siguran da to nije moje skretanje.

Mozda nije losa ideja da neki moderator izdvoji ovu pricu o Mio PNA, MioMap/iGo software-u/mapama u zaseban topic.

Otprilike za te pare imaš Garmin Nuvi 200 sa rutabilnom mapom Srbije i Crne Gore. Mislim da se ta varijanta najviše isplati, s obzirom na to šta kod nas nudi Garmin a šta ostali proizvođači i "proizvođači".

Nazad
Vrh Dno