Šta je novo?

Najbolji FPS do sada (Doom 3) dobija expansion

@mad muzzy
ne kaze se P.S.S nego P.P.S, Post Post Scriptum :)

OptiPlex je napisao(la):
Tales, ti si donekle u pravu ali sa tacke gledista nekoga ko kvalitet igre ocenjuje njenim donosenjem "neceg novog" i/ili poboljsanja grafike. Sto se tice ovog drugog - opet ja pitam - a koja igra ima bolju grafiku od Dooma 3 (a da je izasla :) ) Cak su i u review-u HL2 u PC Gameru rekli da grafika ipak nije na nivou Dooma (onako, preko volje...)

A sto se tice onog prvog moras shvatiti da ima mnostvo ljudi kojima takav gameplay pase, pogotovo u ovom dobu kad vlada opsta mesavina i muljavina sa zanrovima pa od brda igara jedva 2% da valja. I onda dodje neka igra koja je podsecanje na sve staro i koja po tim pitanjima briljira. Da ne ulazim sad u horor atmosferu, sjajan zvuk i slicno.
I btw a sta se to sa tog spiska "iznenadnih igara" pojavilo iznenada ? Koliko ja znam nista. Sve je najavljivano zestoko. Drugo je sto je ovo Srbija...
QUOTE]

Kakva je grafika u HL2 procenicu kada ga isprobam. Pogotovu ne verujem tim opisivacima sa zapada koji dobijaju igre pre ostalih pa imaju mogucnost da istu nahvale i vise nego sto to realno zasluzuje (da li su podmiceni za to, ne znam, ali sansa je mnogo veca nego ovde kod nas). Kao sto sam vec rekao, D3 ima lepu grafiku kada sve gledas onako izdaleka (u polumraku), ali kada pridjes blize teksture jesu ruzne. I dok losije teksture mogu da prodju u nekoj voznji, gde ionako samo projuris pored bilo cega, u FPS-u gde ides sporo, to mnogo bode oci.
Primere igara sa boljim teksturama ne moram da navodim, gomila igara ima bolje teksture.
Sto se tice gameplaya, isti gameplay je i u Serious Sam-u, koji ima mnogo bolje teksture. Da su takav kvalitet tekstura stavili u D3, tek tada bi se moglo reci da on izgleda najbolje.
Pod "iznenadnim igrama" nisam mislio bukvalno iznenadne, ali su one navedene svakako mnogo manje najavljivane od D3 ili HL2.
Sta je D3 trebao da donese novo? Samo grafiku (setite se prve prezentacije, kada JK hvali GF3 kao potrebnu graficku karticu za renderovanje D3 u realtime-u), posto se znalo kakav ce gameplay biti. Najave ultramoderan novi engine, pa ga izbace sa losim teksturama. I sad mi treba da obozavamo igru samo zato sto je iz iD-a. Nema obozavanja, odigrao sam, video kakva je, i sada cekam igre koje ce koristiti taj engine i koje ce zalepiti lepse teksture.

Tales je napisao(la):
Kakva je grafika u HL2 procenicu kada ga isprobam. Pogotovu ne verujem tim opisivacima sa zapada koji dobijaju igre pre ostalih pa imaju mogucnost da istu nahvale i vise nego sto to realno zasluzuje (da li su podmiceni za to, ne znam, ali sansa je mnogo veca nego ovde kod nas). Kao sto sam vec rekao, D3 ima lepu grafiku kada sve gledas onako izdaleka (u polumraku), ali kada pridjes blize teksture jesu ruzne. I dok losije teksture mogu da prodju u nekoj voznji, gde ionako samo projuris pored bilo cega, u FPS-u gde ides sporo, to mnogo bode oci.
Primere igara sa boljim teksturama ne moram da navodim, gomila igara ima bolje teksture.
Sto se tice gameplaya, isti gameplay je i u Serious Sam-u, koji ima mnogo bolje teksture. Da su takav kvalitet tekstura stavili u D3, tek tada bi se moglo reci da on izgleda najbolje.
Pod "iznenadnim igrama" nisam mislio bukvalno iznenadne, ali su one navedene svakako mnogo manje najavljivane od D3 ili HL2.
Sta je D3 trebao da donese novo? Samo grafiku (setite se prve prezentacije, kada JK hvali GF3 kao potrebnu graficku karticu za renderovanje D3 u realtime-u), posto se znalo kakav ce gameplay biti. Najave ultramoderan novi engine, pa ga izbace sa losim teksturama. I sad mi treba da obozavamo igru samo zato sto je iz iD-a. Nema obozavanja, odigrao sam, video kakva je, i sada cekam igre koje ce koristiti taj engine i koje ce zalepiti lepse teksture.

Tales, sad ga pretera sa tih nekoliko tekstura. Ispada onda da je u stvari D3 ruzniji od sbega sto je dosad izaslo i da ga sije Serious Sam koji je star x godina. Uostalom sta me briga da li su teksture detaljnije u ovom ili onom kad se priblizim zidu ( ili buretu :d ), igram igru i idem dalje, ne pada mi na pamet da zastajkujem i razgledam unaokolo.

Sto se tice onog poredjenja, ono je bilo u PC Gameru prilikom opisa Half Life 2 i ne vidim logiku da ih Valve plati da kazu da D3 overall ima bolju grafiku.
Osim toga, postoji jos nesto osim tekstura - modeling, polycount, bla bla truc...Sve to cini ukupan utisak. Pri tome ti, namerno ili ne, zaboravlas da pomenes da je kvalitet odredjenih tekstura nikad do sada vidjen a namerno se hvatas za one koje su objektivno lose. Losih tekstura ce biti u svakoj igri tu i tamo, kako god se ona zvala

Pa zasto bi kritikovao dobre teksture, kritikujem lose. :)

Ma Serious Sam je zakon.

Strani kriticar koji je svojevremeno dobio pare da pohvali D3 grafiku mogao je isto tako da dobije pare da pri opisu neke druge igre i dalje hvali D3 (a ako je drugi kriticar, mogao je da dobije pare samo za to). Malo teorije zavere nije na odmet. :)

Nove informacije oko expansiona:

The January issue of Game Informer magazine contains more details about Resurrection of Evil, the expansion pack of DOOM 3 (thanks: PlanetDoom). In Resurrection of Evil, the story take place two years after the events from the original game and this time you play as a different marine sent to assist Dr. Elizabeth McNeal in investigating a strange beacon on the planet. When you discover a weapon known as the "Artifact", Betruger will send three demonic hunters after you - all their abilities will be transferred into the Artifact. Co-developed by Nerve Software and id Software, the expansion pack will feature new locations, characters and weapons (including, oh, the double-barreled shotgun), multiplayer support for up to eight players and new maps. Resurrection of Evil will require the full retail version of DOOM 3 - the release date is still unknown.

Zvuci gotivno, nejverovatnije ce izaci kad i Far Cry 2

Nazad
Vrh Dno