Šta je novo?

najbolji eksterni tv tjuner

I mene interesuj....
Kvalitet slike?
USB standard? (1 ili 2)
Napajanje? (USB, 2 USP porta, PS2, DC)

Mogu da vam kazem da je USB varijanta k-World definitivno za IZBEGAVANJE !

Na poslu smo imali PCI varijantu te kartice i radilo je manje-vise ok za taj cenovni rang. Kasnije je gazda zbog nemogucnosti da se iste nakace na notebook uzeo ovu USB varijantu. Dreshina !!! :smash: Ista antena, isti software - solidno losija slika i jos gori prijem fm-a.
Mozda je samo u pitanju los primerak ali bi trebalo pripaziti...

Da li neko zna kakva je Microstar VOX USB 2.0 TVAnywhere (extern).
Hteo bi da je uzmem.Znam da ima video in osim tjunera i fm standardno.

to i mene zanima. Taj MSI kosta 53 Evra u Mb Soft-u, externi je a za te pare mi se cini best buy. Podrzava sve standarde capture-a, USB 2.0, ima daljinski, dimenzije su mu velicine kreditne kartice. Ima li neko iskustva?

I ja taj pikiram za laptop.
Ajde ljudi,ima li ga ko???

Poslednja izmena:
Evo ovako,
posle mesec i kusur dana zaje****a sa ovim MSI VOX tjunerom zakljucio sam da je to nevidjena krsina od hardwera a bogami i softvera :wall:
Koliko ozbilno ga je shvatila i firma koja ga proizvodi govori najbolje to sto na zvanicnom sajtu ne postoji link za download najnovijih drajvera. Tjuner dolazi sa MSIPVS programom za gledanje koji je u stvari stari Intervideov WINDVR 2 i koji daje katastrofalnu sliku. Posle instalacije novijeg WINDVR 3, dobio sam solidan kvalitet slike ali i dalje to nije 25fps vec negde oko 18fps (slobodna procena). Pauza prilikom menjanja nekih kanala zna da potraje i preko 20s :zgran:
Probao sam masu nekih drugih drajvera razlicitih proizvodjaca i sve je proslo bez nekog posebnog uspeha.
Ostavljam mogucnost da posto VOX radi bez dodatnog adaptera odnosno koristi napajanje direktno iz USB porta da je moguce da moj laptop mozda ne moze da obezbedi konstantnih 500mA koje trazi ovaj tjuner pa je moguce da imam probleme zbog ovoga. Trenutno nisam u mogucnosti da ga probam na nekoj desktop masini.
Kupite ga SAMO ukoliko vam prodavac da mogucnost vracanja posle probe.

Evo vam i neki linkovi gde mozete da saznate jos ponesto o VOX-u:

TEMA1
TEMA2

do vraga....

Gde to ima da se nadje????
Ja sam u petak 16.04 trazio Cinergy600 i nisam ga nasao ni u jednoj BG firmi (inace kupujem preko firme)!?!!? :mad:
Svi ga kao drze u cenovniku,ali ga niko nema,pa cak ni jedan Pakom....pih,majku im lazovsku!! :mad: :wall:

Blade Runner je napisao(la):
Evo ovako,
posle mesec i kusur dana zaje****a sa ovim MSI VOX tjunerom zakljucio sam da je to nevidjena krsina od hardwera a bogami i softvera :wall:
Koliko ozbilno ga je shvatila i firma koja ga proizvodi govori najbolje to sto na zvanicnom sajtu ne postoji link za download najnovijih drajvera. Tjuner dolazi sa MSIPVS programom za gledanje koji je u stvari stari Intervideov WINDVR 2 i koji daje katastrofalnu sliku. Posle instalacije novijeg WINDVR 3, dobio sam solidan kvalitet slike ali i dalje to nije 25fps vec negde oko 18fps (slobodna procena). Pauza prilikom menjanja nekih kanala zna da potraje i preko 20s :zgran:
Probao sam masu nekih drugih drajvera razlicitih proizvodjaca i sve je proslo bez nekog posebnog uspeha.
Ostavljam mogucnost da posto VOX radi bez dodatnog adaptera odnosno koristi napajanje direktno iz USB porta da je moguce da moj laptop mozda ne moze da obezbedi konstantnih 500mA koje trazi ovaj tjuner pa je moguce da imam probleme zbog ovoga. Trenutno nisam u mogucnosti da ga probam na nekoj desktop masini.
Kupite ga SAMO ukoliko vam prodavac da mogucnost vracanja posle probe.

Evo vam i neki linkovi gde mozete da saznate jos ponesto o VOX-u:

TEMA1
TEMA2

error 404: File not found
The document you requested is not found.

Izgleda da su zbog kvaliteta tjunera izbrisali "utiske" :D

Twix je napisao(la):
Gde to ima da se nadje????
Ja sam u petak 16.04 trazio Cinergy600 i nisam ga nasao ni u jednoj BG firmi (inace kupujem preko firme)!?!!? :mad:
Svi ga kao drze u cenovniku,ali ga niko nema,pa cak ni jedan Pakom....pih,majku im lazovsku!! :mad: :wall:

evo ja sam ga nasao ovde u splitu gdje sam trenutno ikosta 580 kuna

Twix je napisao(la):
error 404: File not found
The document you requested is not found.

Izgleda da su zbog kvaliteta tjunera izbrisali "utiske" :D

:d :d :d

Nije, izgleda da im je ceo forum pao, probajte malo kasnije ... vredi procitati ...

Wuk je napisao(la):
Da li neko zna kakva je Microstar VOX USB 2.0 TVAnywhere (extern).
Hteo bi da je uzmem.Znam da ima video in osim tjunera i fm standardno.

VOX?! ma bezite ljudi od njega (bar dok ne izadje neki novi softwre). Igrom okolnosti i ja sam razocarani vlasnik gore pomenute. :wall: Kartica je vise nego sr.... i ako nemate USB2.0 ne pomisljajte da je uzimate jedino ako niste bas tolki fanatik da gledate "mozaicne" slike. Nema FM, a sto je totalno razocaravajuce na MSI sajtu od software-a jedino mozete za nju naci user-manual (cak se nisu ni potrudili da postave drajvere koji idu na CD-u uz tuner). Sve u svemu licna ocena tjunera slaaaaaaba 2-ka (vadi je to sto joj capture radi koliko-toliko dobro).

A je l' ima TV tuner/capture card u FireWire varijanti?
Pretpostavljam da je ovo najbolji interface trenutno, i - da su takve karte bolje.

USB2.0 je bolji od firewire-a.....ima brzi prenos......tako da,toliko o firewire :)

Cinergy 200 USB-ja danas kupio ivaj model pa ako zzelite napisati cu kako radi

Naravno da zelimo...posebno mi sa lapovima!
Gde si ga uzeo i koliko je?

evo jedna slika onoga sta se dobije u kutiji.Jos je isprobavam i cim zavrsim saljem utiske

Prilozi

• IMG_0077.JPG
    IMG_0077.JPG
    480 KB · Pregleda: 327
I mene interesuje uskoro da kupim jednu eksternu tv kartu za notebook
zanima me da ima daljinac i da dobro grebuje (masina nije problem 2.2GHz, 512MB DDR)

da napisem do sada utiske.Uredaj je malen sto se da valjda vidjeti na slikama i dolazi sa dosta kablova ,daljinskim,CD-om i naravno uputstvom.Daljinski je debo svega 3mm i mislim da su ga malo mogli bolje uraditi, ali je u principu ok.Sto je najbolje dolazi sa softverom sa kojim ga je lako programirati za bilo koju aplikaciju koju imate u compu.
Program za pregledavanje,podesavanje kanala i slike je jaaaaaako upotrebljiv i po mojoj procijeni ljepsi od leadtekovog i pinnacle programa.Programi se bukvalno prebacuju za pola sekunde.Program takoder posjeduje timeshifting i timer za snimanje .Takode ima sliku u slici ali samo za apregledavanje kanala koji se doduse obnavljaju svake sekunde
Eto za sad toliko ,e da zaboravio sam:mislim da je slika bolja nego na 2 gore pomenuta modela,i to da nisam uspio da dobijem zvuk sve dok nisam ustekao audio kabel koji sam dobio.Zar ne treba da se preko USB prima i zvuk sa slikom?Cackati cu jos malo ,pa ako ima neko nesto pitati slobodno rado cu podijeliti iskustvo sa ostalom clanovima.
Za vlasnike lap topova mislim da je ovo jedan jako uporebljiv uredaj i ako se moze treba ga nabaviti.

Twix je napisao(la):
USB2.0 je bolji od firewire-a.....ima brzi prenos......tako da,toliko o firewire :)
Ja pronasao sasvim suprotno:
http://www.apple.com/firewire/
...pa zato i pominjem.
Nego, sta je sad ovde tacno?
Nije mi do ubedjivanja... 'ocu tek da znam da se ne bi zaleteo pa kupio pogresnu stvar.

Sirius, mozes li nam reci gde si kupio i koliko kosta Cinergy 200 USB?

Poslednja izmena:
Naravno,kupio sam ga u Splitu gdje sam trenutno_Ovde kosta 690 kuna ,ali posto sam stranac oslobodili su me PDV tako da me je izasao 580 kuna

1e=7.4 kune

pozdrav

MSI konacno izbacio drajver za VOX-a, link , mislim da je i MSIPVS malo doradjen tako da sada sve ovo radi malo bolje, ne i savrseno. Zauzece procesora je sada veliko, oko 80% a daljinski upravljac je i dalje jako neprecizan.

Dobro je, makar su se setili da nesto urade, bice bolje u nekim sledecim revizijama, valjda ... :party:

Pa Terratec,koga nema kod nas :D
Ja cekam da dodje taj Terratec,pa cu ga uzeti.......cuo sam jos na par mesta da taj MSI nije ni za kur__.....

P.S.Ko ceka - doceka i Strpljen - spasen :)

Nazad
Vrh Dno