Šta je novo?

Najbolji defragmenter

Preporuka za Ashampoo Magical Defrag
Ne znam dal' je najbolji ali je pametan tj. ukljucuje se sam kad ne dirate misa i stane cim ga pokrenete.Ujedno prati i procese u kompjuteru tako da se nece ukljuciti ako vam radi neki program ( procesor opterecen ).

ali je pametan tj. ukljucuje se sam kad ne dirate misa i stane cim ga pokrenete.Ujedno prati i procese u kompjuteru tako da se nece ukljuciti ako vam radi neki program ( procesor opterecen ).

He, pa to radi i sam windowsov defrag. Nista posebno, cak sam u instalaciji iskljucio tu opciju [nLite].

Drugo, kako mozete da raspravljate o takvim stvarima?
Defragmenter je ovaj bolji od onog. Po cemu? Koji su to kriterijumi po kojima se ocenjuje rad nekog defragmentera?
Kada se utvrde odredjeni kriterijumi onda moze da se raspravlja o tome, a do tada je sve rekla kazala i stvar ukusa.

:wave:

Poslednja izmena:
valjda broj sata defragmentiranja tokom mesec dana?

Ako windowsov dfrg završi posao za 2 sata, a Diskeeper 10 za sat, šta misliš koji su kriterijumi?

Pa i nije ti argument bas neki.

Ne radi se defragmentiranje jednom u dva dana, vec jednom u tri meseca-pola godine-godinu-nikada [format].

A ako ga pustam jednom u tri meseca, zasto bi bila frka i da se pusti pa neka bude i duplo sporije? Nisu dani u pitanju, vec par sati. Mislim ono, pustis ga pre spavanja/posla/skole/whatever i kada se vratis zavrseno. Zasto bi mi neki program stojao za bezveze?

Moram opet: :)
Ako windowsov dfrg završi posao za 2 sata, a Diskeeper 10 za sat, šta misliš koji su kriterijumi?

Hm, vreme. Vremena nikad dosta.

A da li ce taj defragmenter bolje da odradi posao [kao sto se ovde prica] ili isto, ili losije?
Uzmimo u obzir i tvoju pretpostavku, da ce D10 da uradi duplo brze.

Uostalom, da li postoji softver koji ce da analizira defragmentaciju i uporedjuje rezultate? :S:

Ne razumem, upravo sam odradio NAME metod na sistemskoj particiji i osim sto sada klasteri izgledaju slozeno na onoj kao mrezi, stepen defragmentacije je i dalje 15% a bilo je 20%, ja sam ocekivao da posle defragmenta bude 0%.

Drugu particiju sam uradio sam MODIFIED i sada pise da je fragmentacija 0%. Plus mi prikazuje 24 fragmented fajl na particiji na kojoj sam radio NAME a na drugim na kojima sam radio MODIFIED pise 1 fragmented. O cemu se radi? Kao da NAME varijanta nesto nije dobra.

Poslednja izmena:
mislim da je to jer na sistemskoj imas fajlova koji se ne diraju (oznaceni posebnom bojom,vidi "legend"). I ja upravo probam novi O&O 8.5 (do sad koristio 8.0).

BTW, meni je perfect disk 7.0 konstantno izbacivao BSOD, tako da sam ga sa zadovoljstvom deinstalirao (sistem inace radi sasvim OK evo godinu dana posle te exkurzije).

PS Evo sta kaze na sajtu:
4. My computer has finished the defragmentation process. Why does O&O Defrag still show a fragmentation degree of more than 0%?

The reason might be one or more fragmented files, which are locked during run-time. Thus O&O Defrag can not defragment this file.

Running a boot-time defrag with O&O Defrag might solve this problem, as the file(s) are not locked before the system starts and O&O Defrag can Defragment these files, too.

Another reason might be a lack of contiguous free space available on your hard disk partition. If the fragmented file is bigger than the biggest piece of continuous space available, it is physically not possible to defragment the fragments. You might try to consolidate as much free space as possible by using the SPACE method O&O Defrag offers.

Poslednja izmena:
Na toj particiji sam imao preko 25GB slobodno, tako da kapiram da nije do toga. Mada bih mozda mogao da probam da odradim SPACE, iovako su mi rekli da MODIFIED koristim samo prvi put a posle SPACE. NAME sam radio samo na sistemskoj jer tako kaze HELP.

Hmmm... nesto nije u redu... znaci, sad' gledam... particija C: mi je vec stigla do 17,5% fragmentiranosti i preko 250 fragmentiranih fajlova a pre sat vremena je bilo 24 fajla i 15%. I da, imam neke zakljucane fajlove.

Ali posebno mi nije jasno sta se desava sa trecom particijon. Odradio sam je sa MODIFY metodom, nakon toga sam na nju istalirao dve igre nakon cega sam narezao njihove ISO i obrisao ih. Posle toga, fragmentacija mi je 20% i ima 1252 fragmentovana fajla!?!? Mislim da je gore nego pre...

A i kada udjem u Diskeeper da vidim sta on kaze, za C recimo kaze da je HEALTHY a za D kaze da je losa a za E je rekao da je ok. A sada mi posle nekih radnji prikazuje da su mi sve particije lose.

Moze li neko da mi objasni zasto se defragmentacija posle bukvalno 2 dana vratila na staro, ako ne i gore... mozda bi trebalo da odradim neku drugu metodu? Ili jednostavno da zaboravim na o&o i uzmem Diskeeper?

Mislim da se ovde nista nije promenilo, ostao je najbolji program kome defragmentisanje nije primarna svrha, Paragon Partition Manager.

Moze li neko da mi objasni zasto se defragmentacija posle bukvalno 2 dana vratila na staro, ako ne i gore... mozda bi trebalo da odradim neku drugu metodu? Ili jednostavno da zaboravim na o&o i uzmem Diskeeper?
probaj za C prvo name, pa onda offline (odradi defragmentaciju zakljucanih fajlova pri butovanju). I interesuje me koliko ti je na C klasicnih fragmentovanih fajlova (oznaceni sa crvenim). Meni evo posle 24h samo 4-5 kockica su crvene...

Prvo sam i odradio name. To je bilo prekjuce. Sada mi C: prijavljuje 19,26% fragmentacija i 529 fragmentiranih fajlova (ima dosta crvenih).

A za E na kome mi stoje samo igre i kojeg sam odradio sa MODIFIED i na kome sam posle deframentacije instalirao i deinstalirao par igara kaze 20,30% i 1228 fajlova.

Nemojte mi reci kako je to u redu. Trebalo bi da on spreci dalju fragmentaciju ali on to nije uradio. Doduse, to mozda radi samo SPACE metod.

Nerviraju me svi to satro metodi. Mislim da cu ipak da probam i Diskeeper.

A inace, neko mi je i preporucio Paragon...

Poslednja izmena:
Je li neko probao Ultimate Defrag: http://www.disktrix.com/ultimatedefrag/ultimatedefrag.htm ?

Izgleda zanimljivo, cini mi se da mu je dobar princip rada. Evo i 2 screenshota, prvi odmah posle defragmenta pomocu O&O 8.5 (kada jos nije odradjeno defragmentovanje pomocu UD), a drugi posle defragmenta pomocu Ultimate Defrag. Razlika je ocigledna u nacinu organizacije fajlova. UD stavlja samo najcesce koriscene fajlove tamo gdje je najveca brzina pristupa (spolja na slici) a ostale tamo gdje je manja brzina pristupa (unutrasnji okvir), dok ih O&O redja sve redom spolja. Klikom na cluster na slici dobije se i informacija koji su fajlovi smjesteni u njemu. Ima i scheduler kojim se moze zakazati defragmentacija, npr. jednom nedeljno i sl. Uz program dolazi i Help gdje je objasnjen princip rada i optimizacije.

Sve u svemu, mislim da ga vrijedi probati.

Prilozi

• UD---posle-O&O-Defrag.jpg
    UD---posle-O&O-Defrag.jpg
    152.5 KB · Pregleda: 84
  • UD---posle-UD.jpg
    UD---posle-UD.jpg
    154.3 KB · Pregleda: 79
Vrh Dno