Šta je novo?

Najbolji crt monitor 19"

sveti sava

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2003
Poena
620
Kupio bi 19" crt monitor, ali se razmisljam koji (pozeljno crne boje)...
Cena nije toliko bitna posto mi budzet (srecom) nije ogranicen, znaci sto kvalitetniji monitor koji se moze kupiti kod nas...

Cekam sugestije, predgloge kao i informaciju gde se monitori mogu kupiti...

pozdrav

P.S. Zapao mi je za oko Viewsonic P95f+Black...

Kud ti je vec neogranicen budzet uzmi 19" TFT......to je zakon ;)

Moja preporuka za samsung 959NF(~240 evra).

Pozdrav

Obavezno pogledaj SAMSUNG pre kupovine jer ovi sto se prodaju kod nas nista ne valjaju. Sacekaj 10min da se zagreje pa tad detaljno pogledaj sve .

diskusija je ocigledno otisla u drugom pravcu...

Znaci budzet jeste neogranicen ali za kupovinu 19" crt monitora (sto mu dodje oko 350eura plafon)... U prevodu, cena mi nije toliko bitna, najbitniji mi je kvalitet i gde ima da se kupi kod nas (provereno) posto bih uskoro pazario... i pozeljno da bude crne boje

znaci, viewsonic, nec, sony... ko ima, kakvi su itd...

pozdrav

CRT:
17" optimalno je 1024x768
19" optimalno je 1280x1024

Tako da je TFT npr. SyncMaster 193T,ili SyncMaster 192V sasvim super,ali je i skup (~600e).......ali bese tu reci i o velikom budzetu,tako da nevidim neki problem.....

Oci posle CRT-a su ovakve :eek: .....(nazalost i moje).....

Sad tek videh da je do 350e.......onda nista za TFT........ja sam mislio da je bas,bas neogranicen......

Ako je tako i ja dajem preporuku na 959NF.....

ma mislio sam na TFT ekrane pobogu, valjda je to bilo jasno..
Dakle, zasto bi neko uzimao 19" tft kad na 17" ista radna povrsina? Sem ako zeli 'krupniju' sliku..

upravo tako 957p za nekih 170-180€
959NF samo ako je dobar ako nema anomalija sa slikom i sl.

ili ViewSonic P95F+ ali on je veoma blizu gornje granice tvog budzeta

Glas za Viewsonic P95f+. Imam ga vec 10 meseci i radi ko zmaj, nemam zamerke na njega. Ima ga i u blek varijanti (P95f+ B).

Gde ga momentalno ima ne bih znao. Vec je neko pitao pre izvesnog vremena, ja odgovorio coveku, a sve ispali corsokaci.

a kakvi su viewsonic g90f i p90f ??? Da li ih ima neko ???

zanima me i misljenje o Philips-u 109P40 Brilliance...???

mozda bi njega pazario posto sam sa mojim Philips 107MP Brilliance starim 5 god. prezadovoljan...

pozdrav

Ji 4Tze je napisao(la):
ma mislio sam na TFT ekrane pobogu, valjda je to bilo jasno..
Dakle, zasto bi neko uzimao 19" tft kad na 17" ista radna povrsina? Sem ako zeli 'krupniju' sliku..

Ovi modeli 19" tft-a koje sam nabrojao podrzavaju 1280x1024.....kao i 19" crt (doduse crt podrzava i vise,a tft ne).........Naravno,samo pod uslovom da korisnik zeli da koristi optimalnu rezoluciju........
(i ima love :) )

izbor je definitivno izmedju:

u jednom uglu VIEWSONIC G90fb (crni) 280e
a u drugom PHILIPS 109P40 300e

koji je kvalitetniji i bolji ??? da cujem misljenja...

pozdrav

Evo jedno pitanje i od mene...naravno ako nije problem!?!?
Ja imam trenutno SyncMaster 757NF sa kojima sam zadovoljan i trenutno mi se ukazala prilika da mogu da ga zamenim za bilo koji monitor na racun para koje cu da doplatim.Mislio sam da uzmem 19" i da to bude naslednik 959NF,ali su me u poslednje vreme razni zarazili za pricom kako cu TFT bolji,super,ostriji,odmor za oci...itd...itd...
Pa sad ja pitam:
Sobzirom da pare pravim sam i da nemam bas neogranicen budzet "dali mi je bolje da kupim neku 19" npr 959NF ili da se skrpim za jos koji evric i kupim neki 15" TFT cija se cena vrti oko 300e ... ili da se strpim za sve???" :confused: :confused: :confused:
Sta vi mislite?

LG su dosta dobri sada kako sam primetio.. uzmi u obzir i to.
A ako cemo provereno dobro - 959NF (ali ja sam radio kad je bas bio nov model, znaci ne znam za te price sa losom slikom i novim serijama..)

Strpi se za sve. To ti je u ovom trenutku najpametnije. Padace cene i jednih i drugih - NADAM SE :D

Kakav predlog! Ne cu li ti da covek uzima uskoro? A i monitorima retko varira cena znacajno za kratak period...

pomozite....

viewsonic g90fb (crni) ili philips 109P40

da li ih neko ima i kakvi su?

pozdrav

Neces znaci Samsunga?

Ja bi' od ta dva uzeo pre Filipsa. Ako vec ne Samsung.

ja sam uzeo Samsung SyncMaster 900 ift za oko 100 evrica polovan i prezadovoljan sam, ravan ekran, geometrija odlicna bla bla
hmm neznam sto sam vam ovo ispricao... :)

Camsy je napisao(la):
Evo jedno pitanje i od mene...naravno ako nije problem!?!?
Ja imam trenutno SyncMaster 757NF sa kojima sam zadovoljan i trenutno mi se ukazala prilika da mogu da ga zamenim za bilo koji monitor na racun para koje cu da doplatim.Mislio sam da uzmem 19" i da to bude naslednik 959NF,ali su me u poslednje vreme razni zarazili za pricom kako cu TFT bolji,super,ostriji,odmor za oci...itd...itd...
Pa sad ja pitam:
Sobzirom da pare pravim sam i da nemam bas neogranicen budzet "dali mi je bolje da kupim neku 19" npr 959NF ili da se skrpim za jos koji evric i kupim neki 15" TFT cija se cena vrti oko 300e ... ili da se strpim za sve???" :confused: :confused: :confused:
Sta vi mislite?

Sada svi proizvodjaci panela ( a ima ih 3 ili 4) prave veeelike fabrike
za proizvodnju istih, koje ce moci da zadovolje traznju, a SVI monitori
u sledecem periodu ce biti sa TFT panelima. To znaci da ce, kada ih
zavrshe, i kada se malo razradi proizvodnja, i otplate krediti koje su
uzeli za gradnju, tehnologiju itd., cene pasti. Za oko 1,5 do 2 godine
ce moci 19" TFT monitor da se kupi za oko 350-400 Evra, po mojoj
proceni. Ako mozes toliko da chekas, bolje je.
Ako ne, onda ti je moja preporuka da ne trosis mnogo para za CRT, vec
kupis nesto podnoshljivo i ne skupo, kao prelazno reshenje. Ranije je
moja preporuka isla za Hyundai Q910 koji je kostao oko 210e, a sada se
pojavio naslednik Q995 za oko 170e. Uvek sam bio sumnjicav kada neki
novi model stigne sa nizom cenom. To obicno znaci losiji delovi i
sklapanje na brodu, ali trebalo bi pitati nekoga ko je uporedio Samsung
957P i pomenuti Q995, koji je bolji od ta dva. A kostaju isto.

notax je napisao(la):
Ranije je
moja preporuka isla za Hyundai Q910 koji je kostao oko 210e, a sada se
pojavio naslednik Q995 za oko 170e. Uvek sam bio sumnjicav kada neki
novi model stigne sa nizom cenom. To obicno znaci losiji delovi i
sklapanje na brodu, ali trebalo bi pitati nekoga ko je uporedio Samsung
957P i pomenuti Q995, koji je bolji od ta dva. A kostaju isto.
taj sam! ;)
sta da kazem, super je 995, u svakoj disciplini jako 4+
deluje mi da je plastika losija nego pre, al' stvarno joj nista specijalno ne fali. samo je ona na 957p mnogo bolja. ;) al' koga jos zanima plastika, pominjem je samo sto trazim objasnjenje za nizu cenu. :D nadam se samo da smanjenje cene nije doslo od oslabljenog quality checka, pa da je mene samo ukenjao dobar primerak...
ako je stvarno 170€ onda je best buy flat 19-ica bez ikakvog razmisljanja.
kada bih morao da odaberem direktno izmedju 957p i Q995 morao bi da kazem da 957p ostavlja neznatno bolji overall utisak, mada su se oba na testovima ponasala skoro isto. u svakom slucaju oba su vrlo dobri monitori i dovoljno su blizu po performansama da se izbor izmedju njih svede na flat ili ne-flat.

U zadnje vreme treba biti oprezan i sa 957p, skoro sam video jedan nov, nije los, ali daaaaaaaaleko je to od necega za odusevljenje....

Jos jedan glas za 957p. Samo postoji jedan problem. Budzet je neogranicen, a svi predlazu najjeftiniji model.....

Pitanje

Nevezano za kupovinu sta mislite o LG 900B Studiovorks.

Moja velika preporuka je Samsung 957MB.
Sad ce odma svi da skoce i kazu kako nista ne valja Samsung :whip , ali ja onda mora da sam imao ludu srecu sa primerkom, jer sam uzeo taj jedan i radi SAVRSENO ! :happy:
to je verzija sa sivo crnom plastikom, TCO 03 . Ma odusevljen, sam nikad takvu sliku nisam video ni na viewsonic-u ni na sony-ju ! MIslim pritom na cenovni rang oko 200e koliko kosta ovaj Samsung, a Bogami ni na mnogo skupljim monitorima te dijagonale ! Sve je po defaut-u savrseno namesteno, a kontrola monitora preko USB-a i misa je genijalastvar ! Izuzetno ostra slika i lepe boje !

znam da sam dosadan ali bi voleo da se oglasi neki (ponosni) vlasnik ili viewsonic-a g90fb (crni) ili philips-a 109P40 i napise neke konkretne informacije, utiske, primedbe o ovim modelima...

Razmisljao sam i o dell-ovom 19" monitoru, samo ne znam kakav je...

pozdrav

Nazad
Vrh Dno