Šta je novo?

Najbolji anti virusni program je?

• Začetnik teme Začetnik teme Mare
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
885
Koji je normalan antivirusni softver... bas sam probao AVP 4.0 i posle vidnog pada performansi isti uklonio, ima li neki koji se ne ucitava automatski i radi samo i iskjucivo na moj zahteh?

Inace AVP-u ni moje intervencije u registriju u[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] nisu bile dovovljne da se ne startuje jedino je ikonica nestala a i sam program je nekako amaterski.

Dakle koji je dobar a da negusi komp?

Obzirom da se u svetu uglavnom koristi neki kabl ili slicno nije nista cudno u tome da se dize automatski. AVP 4 stvarno ume da ugusi masinu, mada se meni na AMD XP2000+ to nije desilo. Probaj sa 3.5.x.x, mnogo je brzi. A to sto kazes da je amaterski... mislim da je bilo bolje da uopste nisi ni postovao. Raspitaj se malo vise pa ces videti da je malo bolji od amaterskog programa. Uostalom i ovde je situacija takva... ili se koristi Norton ili AVP u globalu...

Mare je napisao(la):
Koji je normalan antivirusni softver... bas sam probao AVP 4.0 i posle vidnog pada performansi isti uklonio, ima li neki koji se ne ucitava automatski i radi samo i iskjucivo na moj zahteh?

Inace AVP-u ni moje intervencije u registriju u[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] nisu bile dovovljne da se ne startuje jedino je ikonica nestala a i sam program je nekako amaterski.

Dakle koji je dobar a da negusi komp?

100 posto si u pravu 🙂
AVP je krsh
ja od uvek koristim NAV i zadovoljan sam sa njim 🙂

Re: Re: Najbolji anti virusni program je?

F-prot 3.11, Inoculate...

Sve preporuke za NAV

Re: Re: Najbolji anti virusni program je?

Born2Kill je napisao(la):
100 posto si u pravu 🙂
AVP je krsh
ja od uvek koristim NAV i zadovoljan sam sa njim 🙂

Kad ti posaljem par virusa koje sam zamaskirao drugim exe-om NAV ih nikad nece prepoznati.... avp ih je prepoznao uvek! Onaj ko kaze da je NAV najbolji nema veze sa av svetom...

Avp 3.0. Program je iz 1999.g., prilagodjen tadasnjim racunarima. Update radi sa potpisima iz 2003.g. Krekovanje se podrazumeva. Ispunjava Maretove zahteve.

Re: Re: Re: Najbolji anti virusni program je?

nIce Cream je napisao(la):
Kad ti posaljem par virusa koje sam zamaskirao drugim exe-om ...

Kako se radi "maskiranje virusa drugim exe-om" ?!?

AVP svakako a evo i zasto:

U mojoj firmi koristimo jedan racunar kao web/mail server a uz to jos kao proxy. Do skoro smo imali NAV na njemu i sve je "kao" bilo u redu. Naravno, updejtovanje antivirusne baze sam radio svaka dva-tri dana.

Zbog legalizacije smo presli na AVP 4.090 i posle instalacije sam odradio sken celog sistema. Od rezultata mi se digla kosa na glavi - virusi i trojanci na sve strane. Sve je to bilo tu a NAV se uopste nije bunio.

Zakljucak je valjda jasan....

Re: Re: Re: Re: Najbolji anti virusni program je?

silverglider je napisao(la):
Kako se radi "maskiranje virusa drugim exe-om" ?!?

Uzmes izvorni kod virusa i izvorni kod nekog bezveznog programa (da ne bi bilo sumljivo)... i kompajliras ta 2 koda u jedan exe... Rezultat: NAV vecinu takvih virusa ne detektuje... dok virus radi bez problema... 😛

A to sto kazes da je amaterski... mislim da je bilo bolje da uopste nisi ni postovao. Raspitaj se malo vise pa ces videti da je malo bolji od amaterskog programa.

Ma kako nije amaterski, pa ono mi neda start meni da otvorim 15 sekundi nekmoli da startujem nesto (OE povremeno puca pri startu), pa i kad ga ubijem na ctrl-ald-del opet nije to to + stalno mulja flopi :hump: , i interfejs je 😕 a to sto on poznaje 65000 virusa je druga prica ovako deinstaliran poznaje 0😀 . Inace pre ovoga 4.0 pokusaj instalacije 3.5.xx mi je trajno onesposobio OS...:rocket: 🙁 :cuss:

Meni se odlicno pokazao PCCilin 2000 samo to je zastarelo resenje, norton od pre par godina je bio krs valjda je sad bolji.

Mislim da cu probati AVP 4.0 jos jednom da instaliram bez icega samo skener pa da vidim ima li nade... znaci custom instalacija bez raznih real-time-scaner-guard isl. opcija...

cheers

:wave;

Re: Re: Re: Re: Re: Najbolji anti virusni program je?

nIce Cream je napisao(la):
Uzmes izvorni kod virusa i izvorni kod nekog bezveznog programa (da ne bi bilo sumljivo)... i kompajliras ta 2 koda u jedan exe... Rezultat: NAV vecinu takvih virusa ne detektuje... dok virus radi bez problema... 😛

Ako je "to" maskiranje *drugim* exe-om, gde je onda prvi exe ? 😀

(Re)kompajliranjem izvornog koda virusa ces svejedno dobiti njegov signature u binarnom kodu zbog odredjenog sleda komandi i taj signature mora da se prepozna zbog pretrage za karakteristicnim setom bajtova.
Osim ako se ne radi o polimorfnim virusima koji imaju varijabilne dekriptore ili klizeci vektor menjanja redosleda komandi - no tada ti je svejedno da li si imao izvrsni kod koji si (re)kompajlirao ili je taj neki fajl prosto inficiran.

Ah, da, i izvorni kodovi virusa ne leze unaokolo da ih treba samo pokupiti, kao sto se velika vecina ljudi ne bavi disassembliranjem 'uhvacenih' infekcija te modifikacijama istih - da bi rekli da je to toliko cest slucaj da bi se mogao nazvati kriticnim ...

So far so good... instalirao sam samo core componente+"rucni" skener i situacija je znacajno bolja. Zna li neko koje komponente su OK, a koje spadaju u one koje bitno smanjuju performanse sistema? Ili da ostavim samo ovaj skener i pokrecem po potrebi?

Inace sam engine AVP nije los uspesno je pronaso 1 virus na e-mail-u iz 2001 u OE bazi, sem toga ceo sistem je 100% cist iako sam jos pre vise od godinu dana updatevao stari PCCilin koji sam rucno pokretao tek svakih 60-120 dana...🙂 ctp;

Aragorn je napisao(la):
Zbog legalizacije smo presli na AVP 4.090 i posle instalacije sam odradio sken celog sistema. Od rezultata mi se digla kosa na glavi - virusi i trojanci na sve strane. Sve je to bilo tu a NAV se uopste nije bunio.

Zakljucak je valjda jasan....

meni nije jasan zakljucak...

prvo, zasto ste zbog legalizacije presli na AVP? Pa, on kosta otprilike isto kao NAV!

A ti virusi i trojanci... pa, verovatno ih je AVP posejao tokom svoje instalacije 😀 🙂 :beat:

ja koristim NAV2003 i nemam nikakvih zamerki (a skidam mnooogo softvera i kojekakvih gluposti!)

Uzgred, u mnogim PC casopisima u zapadnoj Evropi mnogo hvale NOD32! Da li ga je neko probao? Kazu da gotovo uopste ne zauzima resurse kompjutera...

SVAKI antivirus obara performanse sistema SAMO AKO je uključena "monitor" komponenta. Znači, sve jedno da li instalirao NAV ili AVP (KAV), obavezno isključi Monitor, odnosno kako god se to zove u Nortonu, i neće biti nikakvog usporenja računara. Naravno da računar mora da uspori ako se stalno skenira SVAKI fajl koji otvoriš (a startovanje svakog programa obično povlači učitavanje i desetak dll-ova...)

ZoNi je napisao(la):
meni nije jasan zakljucak...

prvo, zasto ste zbog legalizacije presli na AVP? Pa, on kosta otprilike isto kao NAV!

Ta matematika mora da je neka grdna prevara...😀

NAV mozda kosta isto kao i AVP za jedan racunar ali kada imas 80 racunara (radnih stanica) u mrezi + 4 servera situacija se iz korena menja.

Uporedi cene NAV-a i AVP-a za celu mrezu i doci ces do zakljucka da je AVP nekoliko puta jeftiniji.

Inace, monitor moze da bude stalno aktivan ali se pozabavite sa Properties skenera - nikako mu ne dajte da skenira mail databases (pod Scan compound object). Naravno, govorim o AVP...

Aragorn je napisao(la):
Ta matematika mora da je neka grdna prevara...😀

NAV mozda kosta isto kao i AVP za jedan racunar ali kada imas 80 racunara (radnih stanica) u mrezi + 4 servera situacija se iz korena menja.

ako nije problem, molim te reci mi te cene, posto ih ja ne znam!

Pazi, cene za AVP se dosta razlikuju u zavisnosti od broja racunara - za biznis korisnike od 10$ do 50$.

Najbolje je da odes na cenovnik sa adrese http://www.singi.co.yu/proizvodi_softver_02.html

Firma je zastupnik za Kaspesky Labs. kod nas.

Sto se tice NAV-a, cene su na www.cet.co.yu.

Nemoj me drzati za rec sto se tacne cifre tice , ali smo u mojoj firmi izracunali da bi nas NAV kostao skoro 5 puta vise.

Mare je napisao(la):
So far so good... instalirao sam samo core componente+"rucni" skener i situacija je znacajno bolja. Zna li neko koje komponente su OK, a koje spadaju u one koje bitno smanjuju performanse sistema? Ili da ostavim samo ovaj skener i pokrecem po potrebi?

Od bitnijih stvari ostavis:
Kaspersky Scanner i Updater.
Kod mene je jos instaliran i Mail Checker i Virus Lister.
Izbaci nepotrebne stvari kao sto su Control Center, Monitor i sve ostalo sto sebe stavlja u memoriju.
Inace koristio sam i ja NAV ali kad sam video kako katastrofalno detektuje trojance odmah je sledio uninstall.🙂

Ma NOD32 !!! Kladim se da niko nije cuo za ovo.

Panda Antivirus Platinum 7.0

Panda Antivirus Platinum 7.0 😀 Upravo sam ga startovao i na moju zalost nasao je virus u memoriji iako ni AVP ni NA nisu nista videli. A koliko sam video hvale ga i mnogi po vecim mrezama gde mu bar po njihovim iskustvima nema premca

PS oko 23Mb 😛

ZAP je napisao(la):
Panda Antivirus Platinum 7.0

Panda Antivirus Platinum 7.0 😀 Upravo sam ga startovao i na moju zalost nasao je virus u memoriji iako ni AVP ni NA nisu nista videli. A koliko sam video hvale ga i mnogi po vecim mrezama gde mu bar po njihovim iskustvima nema premca

PS oko 23Mb 😛

Jesi siguran da to nije bio false alert?? 😀

ne nije bila lazna uzbuna 🙁

Problem sa Pandom je Update. trial verzija moze da se koristi 30 dana. Za skidanje update morate svaki put da se ulogujete na njihov sajt. Tako da i ako nadjete pass morate biti brzi jer veoma brzo ga skinu sa list :rocket:

ja sam pass skidao sa cracks.am

a na mrezi sam video da mnogi hvale gore pominjani NOD32 ali i tu je verovatno neka zvrcka oko update ????

evo demantujem sam sebe. Kod NOD32 nije zvrcka sa updejtom jer na cracks.am imate sve sto treba. posto trial verzija (25 dana) moze da vrsi update a vi mu izgleda uklonite da broji dane (u neke ini fajlove se unosi datum ??) pa mozete da ga updejtujete kad hocete 😛

mali je oko 2.5Mb a i update se brzo obavi:wave;

Nazad
Vrh Dno