Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
pa ako hoces 5.1 za 100€ moraces malo da okrenes redosled. znaci... igre, filmovi, muzika...
e sad, mogu jedino da preporucim nekoliko modela pa da ih poslusas negde i sam odredis koji ti se najvise svidja posto nesto sto je meni ok moze tebi da zvuci lose i obratno. poslusaj altec vs3151r, Creative Inspire T5900, Logitech X-530 i naravno one genius drvenjake.
Geniusi liče na kvalitetne zvučnike ali u stvari nisu (moja lična procena). Slušao sam ih i pristojne su snage ali imaju mutan zvuk i više brundaju nego što sviraju... (nedostatak visokih i pogotovo srednjih )
Što se ostalih troje tiče po kvalitetu su tačno ovim redosledom kojim su navedeni... Pa ti sad vidi šta ti se više isplati...
u vezi Geniusa - imam ih vec vise od godinu dana i mogu ti reci sledece:
- jos uvek nisam nacisto sa tim kakakv im je zvuk: nekad mi se neka pesma bas svidi kako zvuci a nekad sam veoma razocaran (kao da je zvuk nekako 'plitak', 'ispran' mada moze biti i do kvaliteta kodeka kojim je ripovan .wav u mp3 format)
Nekako im ne lezi rock (licno misljenje) dok se bolje snalaze sa drugom vrstom muzike, bas nije direktan vec malko mulja
- veoma je vazno koju zvucnu karticu koristis: imam 2 druga koji takodje imaju iste zvucnike (1 na integrisanoj, drugi na cmi8738 kartici ) i uopste ne zvuce dobro - zvuk je mutan a i nisu preterano glasni; ja sam na SB Live! i kX driverima (posle malo vise cackanja po istim) zadovoljan rezultatima.
Ako trazis glasno ( a usput da je 5.1) ne trazi dalje, ako trazis kvalitet (a buka ti nije vazna) probaj da nadjes Creative T5400 (cuo sam ih samo dvaput ali kaaaako su dobri )
sad ocekujem da krene pljuvanje po geniusu :d
Od Genius-a idi kupi tastaturu i misa i sl kozmetiku sto vazi i za Logitech-a, od Creative-a idi kupi zvucnu kartu ali zvucnike gledaj iskljucivo da ALTEC LANSING-a bilo koji model. Ja imam ALTEC LANSING 5100 koju su malo preko 100 e na Creative live 5.1 i svira da se useres.