Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Stigle Tangzu Waner SG. Ne mogu da verujem da ovako zvuče za 13USD. Zakačio na DAC (K5Pro) i počeo da se smejem i mlatim glavom. Još kabl može da se menja... Fantazija za ovu lovu, chi fi all the way. :)

Stigle Tangzu Waner SG. Ne mogu da verujem da ovako zvuče za 13USD. Zakačio na DAC (K5Pro) i počeo da se smejem i mlatim glavom. Još kabl može da se menja... Fantazija za ovu lovu, chi fi all the way. :)
Ja imam neke starije malo skuplje chifi tehnz p4 i yinyoo d2b4(sa bgvp dm nozzle modom) al su mi wanEr postale on the go standardne. Probao sam i chu2 i chu2 dsp al mi visoke ne leze nikako.. na kraju sam uzeo 2 para wanEr i po ovim vrucinama su top kad se mora vani

Da, meni je odlično ovo montiranje iza ušiju, mogu lepo da ih postavim i dobijem dobar fit. Za leto su topina. U pravu si, valja uzeti drugu boju. :D

Da se javim. Na kraju sam zavrsio sa HD600 kao klasik. Moram da kazem da solidno radi output na M2 Macbook, ali se opet pitam treba li kakav AMP. Preporucuju mi Qudelix 5K. Koliko znam on ima sjajan softver za EQ. EQ koje sam gledao svi kostaju po 40 dolara full verzije tako da nisam jos probao nista...

Koristim HD 650, dosta bolje zvuče kada su povezane na K5 Pro, nego preko integrisanih, ili telefona.

E sad, ako nećeš mnogo da mozgaš, mainstream opcija je FiiO K7.

Ako ćeš da izvlačiš maksimum iz HD 600 i eksperimentišeš sa lampama, onda neki DAC + Tube AMP, ili DAC/Tube AMP combo.

Ovaj Xduoo hvale u odnosu na cenu.

https://www.head-fi.org/showcase/xduoo-ta-26.25647/reviews
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/xduoo-ta-26-tube-bliss.30449/
https://www.headfonia.com/xduoo-ta-26-review/4/

@hsv.stoned U bre, imal sta po dimenzijama manje a da valja? Mislim na ovaj K7, ovo eksperimentisanje nece da bude :)

Ako ti je do prenosivosti, kompaktnosti (DAC/AMP) i lakog pokretanja slušalica, onda je trebalo da uzmeš DT 900 Pro X.
I one bolje zvuče uz kršteno pojačalo, ali to može da bude i neko kompaktno, recimo iz klase 100-150$, nije da im treba neka tube-AMP mrcina od 2-3kg. A i generalno mislim da su bolje od old skul HD 6 serije, pre svega u tehničkom smislu, plus bolje reaguju na EQ korekcije.

Ali dobro, i HD6 serija ima svoju draž, samo traže i dobro pojačalo. Ništa ispod FiiO K5 Pro, K7 ne bih uzimao za HD600, eventualno iFi Zen V2/V3.
Pravi vajb (boju zvuka, toplinu, dinamiku, stejdž) HD6 serija može da pruži tek sa tube AMP, a takvi modeli su uglavnom mnogo skuplji, veći i teži od pomenutih FiiO, iFi.

Poslednja izmena:
Hvala lepo, poslusam onda.

za pojačala za slušalice postoji posebna tema. takođe i za DAC-ove. i ovde se završava priča o njima. hvala na razumevanju

Hvala lepo, poslusam onda.
Tako je najbolje. Kapiram da tu gde živiš nije neki veći problem probati audio opremu, ponesi HD 600 pa ih probaj na raznim kombinacijama DAC + AMP (DAC/AMP).
E sad, ako ti je bitno da je takav uređaj lako prenosiv, i da se napaja preko USB-a, onda je još teži izbor, u smislu da li ćeš moći da izvučeš maksimum iz HD 600. Ako ti ne smetaju malo veće dimenzije i napajanje iz utičnice, onda FiiO K7, ima dovoljno snage za većinu slušalica, topao (neutral-warm) i dinamčan zvuk. Otkad se pojavio na tržištu je najbolja kupovina u toj klasi (mada više u Srbiji nego globalno, gde ima veću konkurenciju). A imaš i mogućnost da isprobaš balanced opciju, uz odgovarajuće kablove za Sennheiser.

Ima par radnji u kojima su high end brendovi prilično jeftiniji od realne cene, ja se ne usuđujem još uvek iako imaju i neke rivjue... ne znam. Sennheiser 4.50 btnc za 70 dolara mislim da neće da može.

Ako je neka OEM fabrika koju su angazovali vrlo moguce. Matori modeli, kraj saradnje, ostali viskovi, nikome nije u interesu da im gomila starih plastikanera bleji u skladistima pa je ovo elegantan nacin da se zaobidje vecina propisa "sigurnog i ekoloski cistog uklanjanja". A možda su i preostali modeli koji su imali neke mane/lose matchovane drivere i sl. Svakako ja u 2024. za nove m50x ne bih dao vise od 100e a tek za matori model btnc4.5 koji sam i kad je izašao nov platio 147€ a glupave rezervne sunđere od senn 25€.
Closed Sundara mislim da je sigurno legit jer je china brend a prodaja im je isla bas ocajno jer vecina reviewera nije volela kako to zvuči pa su i na amazonu bili cesto popusti na bas tih 150€/$. Da sam na vasim mestima zaobišao bih sva 3 pomenuta modela 😅

Na kraju sam posle 2 dana vratio sluske u BG (HD600) i kupio na Amazonu u SG 40% jeftinije. Anyways, pazario sam FiiO BTR15 u BG jer su ljudi bili jako fini. Sluske su zaista super. Na kraju sam nakacio balanced kabl 4.4mm i slusam preko dac-a. Iskreno uopste nisam morao, sjajno zvuce i samo na 3.5mm na M2 mac-u uz softver koji je preporucen.

Nazad na temu: drugar mi je poklonio 7Hz X Crinacle Zero 2 da imam za elektronsku muziku - auh al izuvaju! Sad sam se nalozio da probam jos nesto.

Razumeo sam da si ih kupio u SG. U SRB imaju nerealno visoku cenu, mislim generalno sve slušalice, a posebno HD6 serija.
Šteta što nisi bar probao HD 660 S2, kapiram da nisu skupe u SG a realno su najbolje iz cele HD6 serije.

Od ''fun'' modela, ja bih ozbiljno razmislio o ovim Fostex (kapiram da mogu da se nađu na amazonima po nekoj akcijskoj ceni).
https://soundnews.net/headphones/full-size/fostex-th909-review-fun-in-its-purest-form/

Poslednja izmena:
Nazalost sumnjam da je moguce naci th9 seriju za sub1000$, cak ni u sg, vrv samo polovne i 900mk1/mk2 za 700-800$. Doduse i ima smisla jer su niche produkt made in jpn. Znam da sam ja davno jurio jvc sw01/02 ako se dobro secam msm da nisam uspeo da ih nadjem ni u srb ni u De. Inace najbolje sansa da probas kod nas biocel drivere su fostex th610/616 ili denon 7200/9200.
Da li th610 i d7200 vrede retail sa srpskim popustom 65-67000din verovatno da jer se po De cene krecu za d7200 oko 500-600€ a za th610 malo nerazumnih 600-800€. A da ne pominjem d9200 koje se kod nas kreću 150-200k rsd... Ne mogu nit zelim da zamislim koju bi cenu natakli na th909😅
Inace sam direktno poredio d7200/d5200/th610/d2000(koje sam vec imao) na kraju sam ostao na d7200 i d2000. d2000 ima foster biocel i dovoljno se razlikuje od ostalih da ih po meni vredi zadrzati s tim da su meni na granici da imaju previse ostre visoke, d7200 su klasicni bass canon koji zvučno najvise lice na ono kako opisuju fostex th900 seriju, th610 mi je nekako los value u odnosu na d7200 a zvucno imaju dosta slicnosti s tim da su neutralnijr od 7200. D5200 su nekako gore od svih pobrojanih ali ako se mogu nabaviti za 40ak hiljada koliko su sad mogu biti ok opcija za zatvorene all around slusalice, al bi bile top buy da su npr 200-250€. Do 500€ zatvorenih osim d7200/th610 bih ubacio i neumann ndh20. Bukvalno smo toliko "raznovrsne" ponude da mi nista bolje ne pada na pamet 😅 d9200 mi nikako ne vrede 1000+ €, focali isto, ovi novi azurys/hadenys ve mozda nesto moci da urade al oni imaju skroz drugaciji soundsig od denona i fostexa. Inace sam cuo info da prodavnica na P dize ruke od focal proizvoda tako da koliko znam imace ih samo u jednoj radnji u NS. Moracemo izgleda ubuduce slusalice kupovati na putovanjima po EU US i aziji ovi nasi su otpisali ljubitelje slusalica 😅

Cena?

500e

Ako je neka OEM fabrika koju su angazovali vrlo moguce. Matori modeli, kraj saradnje, ostali viskovi, nikome nije u interesu da im gomila starih plastikanera bleji u skladistima pa je ovo elegantan nacin da se zaobidje vecina propisa "sigurnog i ekoloski cistog uklanjanja". A možda su i preostali modeli koji su imali neke mane/lose matchovane drivere i sl. Svakako ja u 2024. za nove m50x ne bih dao vise od 100e a tek za matori model btnc4.5 koji sam i kad je izašao nov platio 147€ a glupave rezervne sunđere od senn 25€.
Closed Sundara mislim da je sigurno legit jer je china brend a prodaja im je isla bas ocajno jer vecina reviewera nije volela kako to zvuči pa su i na amazonu bili cesto popusti na bas tih 150€/$. Da sam na vasim mestima zaobišao bih sva 3 pomenuta modela 😅
Hajde da pitam pre nego što dam veći novac, treba mi za klinca koji je odlučio da se bavi produkcijom elektronske muzike nešto za početak (da ne lupam puno para ako odustane kao od nekih prethodnih hobija). Koja je razlika u kvalitetu između ovih ATH m50x i DT770 koje se uglavnom navode kao neki midrange standard? Ako će njemu to biti značajna razlika u kvalitetu onda je bacanje para na ATH, ako nije neki spektakl u razlici ds proba sa jeftinijim pa ću mu naravno uzeti i bolje od dt770 ako mu to ide i ako ne odustane.

@Note10 i moj glas ide za beyer. Nisam nikad imao tu cast da cujem m50x ali sam cuo i imao m40x i msr7, kao i beyer 770pro i 990pro. Iskreno sve je za zaobilazenje zbog kvaliteta izrade ali beyer opet odise nekom kvalitetnijom retro plastikom teksture kao sediste gsp-a 😅 dt700 su u P prodavnici oko 250€ nisu los izbor ali mozes i d amu uzmes krk kns8402 da bude drugaciji 😁 ili legendarne shute srh840 , sony mdr7506 da od malih nogu ide stopama mike shinode i kune se u sony 😎1000030438.png

Taj Sony vuče decenijama moj omiljeni izvođač i legenda house muzike Lee Burridge, mislim da ih nije menjao od kako je krenuo. Prva asocijacija mi je on kada ih vidim 😍 Možda nije loša ideja, samo ako ih nađem mislim da ih kod nas nema. Ne bih mu polovnjak da mu odmah ne srušim Sneška i nadu u mogući uspeh novog hobija 😄 Hvala, sad ću da pročačkam šta se nudi pa da mu nešto spakujem. :)

Edit: ima na KP iz Subotice za 120e, sad sam u neizdržu, da se ja pitam treba prvo da se kune u Sony 🫣🤣

Za 50-ak $ su ok ali su generalno prevaziđene slušalice na svim poljima. Koriste ih i dalje zbog stare slave i navike, kao i razne retro AKG (npr. K240), Beyerdynamic, Senn, ATH itd.

DT 700 Pro X su udobnije, kvalitetnije, primetno bolje zvučno (posebno dinamika, detalji, linearnost zvuka, soundstage), i sa lakše dostupnim rezervnim delovima.

Postavio sam test iznad, citiram deo:
Long story short, when paired with a solid source, those were – by far – the best closed-back headset I encountered those past years. The dynamic range is insane, the sound pressure is majestic, and the linear sound signature leaves tons of room for audio professionals, as well as audiophiles like me, who like to tweak.
Of course, perfection isn’t of this world – at least for now – and the flat signature might not please everyone, but add a potent source like the iBasso DC05 or the EarMen TR-AMP and this is – for me – the best closed-back headphone you could get in the sub €500 range. Period.
The Beyerdynamic DT 700 Pro X is a masterpiece: for €249 you’ll be hard-pressed to find anything better, or as accurate.
It’s built like a tank, amazingly comfy, magically linear, sounds like a 4 digit headphones, and will completely cut you from the outside world.

Posle je neko u komentarima pitao za poređenje sa DT 770 Pro:

And compared to it’s predecessor, the DT770?
Never mind, I’ve done my own comparison. The 700 is less warm but has a shitload more detail than the 770. And a detachable cable. If you have the money the 700 is definitely recommended.

Tako da, ako novac nije problem (200e na KP ili ovde u oglasima), onda DT 700 Pro X. Ako je budžet do npr. 100e, onda neke polovne ATH, AKG, Beyerdynamic.

Poslednja izmena:

Al su ih isto tako revieweri digli iz mrtvih i ispadose i preporuka do 100€ cak i danas, u 2024. 😅 Za headfi do 100€ svakako mi nista ne pada na pamet da bih se usudio da nekome preporucim za blind buy osim superlux-a i klonova

Da se javim. Na kraju sam zavrsio sa HD600 kao klasik. Moram da kazem da solidno radi output na M2 Macbook, ali se opet pitam treba li kakav AMP. Preporucuju mi Qudelix 5K. Koliko znam on ima sjajan softver za EQ. EQ koje sam gledao svi kostaju po 40 dolara full verzije tako da nisam jos probao nista...
Probaj eqMac, moze solidno da pojaca output :)

DT770 koje se uglavnom navode kao neki midrange standard
770 pro naglasavaju basove i mute detalje, nisu bas za pravljenje mjuze, vise su za slusanje.
Od te serije su 880 pro najbolje kao studijske, dok su 990 pro za lov sitnih detalja i balansiranje.
Na Beyer DE mozes naci nove 880 pro za 140e kada nalete, cak mozes da odradis custom boje i gravure za sitne novce.
700 pro x jesu bolje od 770 ali meni nisu bolje od 880 pro ali ovde je moguce da sam se vec previse navikao na moje 880 pro pa sam subjektivan.
Non pro seriju zaobici.
Svakako je odlika obe serije da su izuzetno udobne i nosas ih ceo dan bez problema.

Nazad
Vrh Dno