Ok, sada razumem.
Danas sam bas naleteo na ovaj klip. Pomocice ti mozda malo oko debilnog audiofilskog recnika (palamudjenja) da ti bude razumljivije.
Meni HD560s vuku na ovaj njegov treci primer iz klipa (sibliant). Naravno ni priblizno toliko naglaseno.
Ali imaju tih par frekvencija od kojih me bez preuvelicavanja zabole i glava i usi.
Ali opet, usi su drugacije, sluh je drugaciji, muzika koju slusamo je razlicita, glasnoca muzike na kojoj ljudi slusaju je razlicita, izvori muzike su razliciti itd itd itd. Brdo razlicitih faktora.
Daleko od toga. Najbitnije je posto su tvoje da tebi odgovaraju.
Sve ostalo je nebitno.
Ono sto bih mogao da ti ponudim je, ako budes bio raspolozen za jednostavni eksperiment.
Ako koristis android telefon skini
Wavelet aplikaciju sa play stora. Kada otvoris aplikaciju u donjem levom uglu imas tockic, pritisni ga i odaberi opciju iz novog menija "Legacy Mode".
Posto ih slusas preko Fiio KA3, zakaci dac/amp za telefon utakni slusalice u njega.
Na donjoj traki u Wavelet aplikaciji ima u sredini veliko On/Off dugme, pritisni ga.
Aktiviraj opciju AutoEq koja se nalazi na samom vrhu stranice sa desne strane, onda pritisni tekst gde pise AutoEq.
Otvorice ti se nova stranica, onda pritisni tekst gde pise Headphone model.
Otvorice ti se mali prozor u kome onda kucas 560s, odaberi opciju koja ti izadje kao rezultat.
Ne gasi aplikaciju, ostavi je upaljenu i otvori drugu aplikaciju sa koje inace slusas muziku.
Poslusaj tako i reci mi onda da li ti odgovara zvuk tako vise ili manje i isto da li ti je minimalna ili ogromna razlika u zvuku.
Jedino, ako osetis na svojoj kozi ce ti biti jasno da li tebi vredi ili ne vredi zabavljanje oko zvuka.
Sa srecom, sta drugo da ti kazem.