Šta je novo?

Najbolje Glide 3D igre

Naravno da ti treba kvejk2
Zadnje lagalno izdanje kvejka 2 je na Quake 4 - Special DVD Edition http://shop.ebay.com/?_from=R40&_tr...Special+DVD+Edition&_sacat=See-All-Categories
postoji i jeftinije legalno rešenje: prvo skineš 3.14 demo i apdejtuješ sa 3.20 verzijom
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/quake2/q2-314-demo-x86.exe
ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/quake2/q2-3.20-x86-full-ctf.exe
Cekaj malo, zar nije bese Q2 postao open source pre par godina? Pise i na wikipediji... i to da je 3.21 open source... a ima i link... ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/source/q2source-3.21.zip
Ko koga ovde z...?
gf2 je jača od bilo koje voodoo karte i možeš samo da je mrziš ;)
Jelda?
http://www.3dcenter.org/artikel/3dfx-voodoo5-6000-review/benchmarks-unreal-tournament

Cekaj malo, zar nije bese Q2 postao open source pre par godina? Pise i na wikipediji... i to da je 3.21 open source... a ima i link... ftp://ftp.idsoftware.com/idstuff/source/q2source-3.21.zip
Ko koga ovde z...?

kakve veze ima open source endžin i mape/texture/modeli/zvuci u pakovima koji su i dalje vlasništvo ID Software

samo ti dodji na kvejk2 sa tvojom voodoo protiv gf2mx

prvo pljuješ nvidiu gf2 a onda uletiš u priču o kvejk2 i na kraju postuješ "test" kartice koja postoji postoji samo u mislima i željama 3dfx UT fanboja
kao što sam rekao više puta testovi o grafičkim kartama su obično pogrešni jer ih rade likovi koji nisu gameri i ne razumeju šta u stvari testiraju

P.S. Ja bih tu GF2 elegantno u kantu za smece
ja bogami ne bih... brza je kao v5 skoro (ovo nije mx nego ti verzija), ima vivo... lepa i retka kartica... a banhsee je i voodoo2 sa 3d-om fina stvar, 16mb, pogotovu što je ova moja pci i draga mi je, volim voodoo kartice. do nje sam došao ljubaznošću korisnika boZZaP, samo nikako da je pošteno namučim nekim kvejkom.

a za kvejk bih molio boZZaP da postavi linkove
edit: već je postavio :)

nemoj da spališ taj GT
GT radi dobro na "krštenom" napajanju od 400w (sve ispod je kocka)
aha, znam. hvala na savetu. ja jedno isto napajanje koristim i na socket 462 i na socket 754 mašini- a to je enermax od 480W- dobro i dovoljno napajanje... moglo bi ono da gura i novije kompjutere, ali nema odgovarajući konektor za ploču.

Poslednja izmena:
Sta nema, 24-pinski konektor za plocu? Moze i bez toga, al ako neko baz zeli, ima i adapter 20 na 24 pina.

do nje sam došao ljubaznošću korisnika boZZaP, samo nikako da je pošteno namučim nekim kvejkom.
Aha! Znao sam. :d Svaki ciga svoga konja hvali :D Banshee je 'meh' kartica; radi solidno tu nema dileme, u nekim slucajevima cak i brze od V2. Ali ne rade bas svuda kako treba (narocito na starijim glide igrama) a cinjenica da je PCI je 'meh' na kvadrat, jer je i V2 PCI. Uzgred budi receno ne moze ni da se meri protiv V2 SLI ;-) Jedina prednost bashija u odnosu na V2 je sto (valjda, nadam se - nisam testirao) nema problema sa gubitkom kvaliteta slike na vecim rezolucijama i osvezenjima koja se javljaju zbog pass-through kabla na V2. No sa druge strane, tu je i Canopus Spectra (danas cca 100e) koja ne koristi standardni pass-through kabl za V2 SLI, ali to je druga prica.

P.S. Pukao mi je raid na retro masini i sve otislo u q. Dizem masinu cim polozim zadnji ispit (cca 20tak dana) pa cu da probam kvejdzu.

Aha! Znao sam. :d Svaki ciga svoga konja hvali :D Uzgred budi receno ne moze ni da se meri protiv V2 SLI ;-) Jedina prednost bashija u odnosu na V2 je sto (valjda, nadam se - nisam testirao) nema problema sa gubitkom kvaliteta slike na vecim rezolucijama i osvezenjima koja se javljaju zbog pass-through kabla na V2.

Nisam ja ciga a ni Banshee nije konj ili jednostavno rečeno edu je trebala karta, i sam je odredio cenu i drago mi je da je on uzeo a ne neki preprodavac
Što se tiče brzine V2sli je "prebijao" sve kartice tog vremena a što se tiče viših rezolucija (kao što sam rekao) da bi igrao multiplejer na online serverima bio ti je potreban veći fps a ne viša rezolucija i lepše texture. Ko želi da uživa u "krajoliku" u visokoj rezoluciji dok leži mrtav (fragovan) na podu
"Nabijanje" visoke rezolucije sa što detaljnijim texturama je klasična greška svih početnika
q2 sa pravim fps
Quake 2 - Daelmuns shuper jumpsfrag
i 32bitnim texturama
RIB2 Q2 Movie by quazilin

Darko da si igrao kvejk2 (ne mislim na onaj smešni singleplayer) verovatno bi povremeno proverio šta se dešava sa klijentima
Niko više ne igra sa original 3.20 ili čak onom kasnijom bugfree 3.21 verzijom
Tri glavna klijenta koja se sada koriste u svim officijelnim ligama jer imaju podršku za anticheat internetplay i unapredjeni gl renderer su:
r1q2 ili R1CH's Enhanced Quake II Client/Server.
q2pro enhanced, multiplayer oriented Quake 2 client and server
aprq2 by maniac koji se koristi za Action Quake ali je zabranjen u TDM/Duel ligama

r1q2 i q2pro nemaju više podršku za 3dfx jer je to prevazidjen renderer a ti sa tvojih 40fps bi "popio" bar 40fragova za 10min :d

Konacno sam podigao retro masinu i sta da ti kazem - r1q2 podrzava i dalje 3dfx render. Jedino r1q2GL ne moze da loaduje jer ga 3dfx ne podrzava, ali za frag-freaka kao sto si ti koji ne zeli da uziva u grafici nego samo u performansama, to ne igra nikakvu ulogu jel tako ;)

Uradio sam i crusher timedemo - 176.9 fps a i tvoj timerefresh - 771.084351 fps na V5 5500, max kvalitet. Ruku na srce, imam jacu masinu od tog tualatina - Athlon XP je u pitanju, ali svejedno cinjenica je da je Voodoo sasvim dovoljan za kvejdzu. Dakle - ocemo li? :) Daj neki server pa da probamo!

Poslednja izmena:
Konacno sam podigao retro masinu i sta da ti kazem - i r1q2 i q2pro podrzavaju i dalje 3dfx render. Jedino r1q2GL ne moze da loaduje jer ga 3dfx ne podrzava, ali za frag-freaka kao sto si ti koji ne zeli da uziva u grafici nego samo u performansama, to ne igra nikakvu ulogu jel tako ;)

Darko ako si instalirao ceo r1q2 ili q2pro verovatno is primetio da si usput i "dobio" fajl koji se zove anticheat.dll
to je mali "trojanac" koji se "kači" na anticheat server i potvrdjuje da imaš klijent bez čitova
3dfx nije na listi podržanih renderera tako da iako možeš da u lokalu da startuješ klijent u 3dfx.gl nemožeš da se konektuješ na većinu servera koji forsiraju antičit zaštitu

Dakle - ocemo li? :) Daj neki server pa da probamo!
Ovo su ti adrese od dva evropska servera gde nije forsiran antičit tako da može da se konektuje sa 3dfx kartama (prethodno "muvni" anticheat.dll iz direktorijuma gde ti je r1q2 jer iako nije forsiran AC kikovaće te ako imas dll)

stan0x opentdm server|57ms|85.17.150.244:26910
team exhale q2 opentdm|70ms|212.87.33.43:27910

vidi koji je bolji za tebe pa javni PM ili neki od mesindžera

a i tvoj timerefresh - 771.084351 fps na V5 5500, max kvalitet. Ruku na srce, imam jacu masinu od tog tualatina - Athlon XP je u pitanju,

zaboravih... Ova "dvojčica" je imala na celeronu 2.4 više oko 900fps
kao što (ne)znaš CPU ima kod nvidie veliku "ulogu"

Danas bih trebao da dobijem nekog atlona XP da "iscedim" ovog MX-a do kraja

Voodoo5 6000 је звер од картице, али никад није достигла перформансе које је могла, због тога што за њу нема правих driver- a. GeForce2 GTS, Ti и Ultrа су исто јако моћне картице, али из њих је извучен максимум добрим driver- ima, па су зато оне брже од Voodoo картица из тог доба... Мени ретро машина више није комплетна, фали ми хард диск... А набавио сам један фини 17" монитор коцкицу, па кад будем имао времена и будем набавио неки хард диск упослићу ја поново своје Voodoo картице :)

Ti si nesto zestoko pobrkao momak :d

Prvo hvala na "kvalifikaciji" ;)

drugo ako već postuješ (ili planiraš da startuješ flejwar nvidia-3dfx) nemoj da postuješ testove gde su namerno upotrebljeni "krš nivia" primerci kartica da bi se dokazalo da je 3dfx bolji nego otvori topic

A GeForce 2 GTS-V: Equipped with 32 MB of DDR ram and normally clocked at 175 mhz core & 286 mhz ram this board was overclocked to full GTS specs (200 core/332 ram) to see what the effect the extra speed would have during maximum rendering stress (1024 x 768, 32 bit color and 4 x Anti-Aliasing.)

PS ne dobih Athlon XP nego neki "krdžavi 754 sempron" tako da od "pumpanja" gf2mx ništa do daljnjeg...

Taj krdzavi sempron je bolji od tog athlona (ako je s462) ;)

Добро, GF2MX је знатно спорија картица од GTS или Ti модела... Кад будем имао времена донећу ову моју Ti на "тест". Ја сам заљубљеник у Voodoo, понајвише због Glide- а, а поготову волим Voodoo5 5500, која ми је недосањани сан, али GF2 Ultra, GTS и Ti су били монструми од картица у оно време.

Pa, ko ne bi voleo da ima Voodoo 5500 ili 6000? :D :p

Добро, GF2MX је знатно спорија картица од GTS или Ti модела... Кад будем имао времена донећу ову моју Ti на "тест". Ја сам заљубљеник у Voodoo, понајвише због Glide- а, а поготову волим Voodoo5 5500, која ми је недосањани сан, али GF2 Ultra, GTS и Ti су били монструми од картица у оно време.

Ti si "glavni krivac" što sa glajda "zalutasmo" na nvidiu ;)

Verovatno si već primetio da ovaj "moj" gf2mx nije referentni primerak (referentni primerci gf2mx su skoro duplo sporiji) ali sam morao nekako da "nateram" Darka da startuje njegov vudu da izmeri fps ;)
Kad je došlo "zadnje" vreme da se predje na Win XP, moje omiljene Voodoo2 SLI karte nisu imale još uvek drajver fix koji im je omogućavao da rade pod WinXP u SLI modu, tako da sam morao da predjem na nvidiu i "naleteo" na ovog mx-a
Iako sam ga više puta poklanjao uvek je našao način da se vrati ;)

btw Zašto sam imao 2 Voodoo2 karte u SLI modu 12 godina ako ne volim glide ;)
Jedini SLI mod gde nema prevare = staviš još jednu karticu i dobiješ dupli fps

Poslednja izmena:
btw Zašto sam imao 2 Voodoo2 karte u SLI modu 12 godina ako ne volim glide ;)
Jedini SLI mod gde nema prevare = staviš još jednu karticu i dobiješ dupli fps
Управо! Ово данас је смешно, ставиш 2 картице и добијеш перформансе једне и по, мало више у најбољем случају...

Au bre Bozzo, pa znas valjda i sam da se na 640x480 testira vise CPU nego grafa? Aj sad da se nadje neko ko ima C2Q ili Core i7, overklokuje ga i nabudzi V5 5500 PCI, pa da vidimo "kako 3dfx divlja". Mislim stvarno. :p Uostalom, ako hoces da imamo referentnu masinu, nabavi KT133a plocu sa SDRAMom a ne da tu valjas neki DDR. Uz DDR performanse skacu drasticno to znas i sam.

I, ne truj temu vise sa 3dfx performansama u 3dmarku i quakeu 3 - Q3 nije glide, a 3dmark kaznjava u skoru sve koji nemaju hardverski T&L. Dovoljno je reci da se veci skor dobije u 3dmarku kad koristis V5 5500 sa swiftshaderom (softverski shader/T&L) nego sa V5 5500 bez shadera. J* benchmark. Hajd da te vidimo u UT'99 na max quality plus neki FSAA ;-)

Edit: naterecete me da kupim V5 5500 PCI kako ste krenuli :d

Prvo hvala na "kvalifikaciji" ;)

drugo ako već postuješ (ili planiraš da startuješ flejwar nvidia-3dfx) nemoj da postuješ testove gde su namerno upotrebljeni "krš nivia" primerci kartica da bi se dokazalo da je 3dfx bolji nego otvori topic

Sta je flejwar?

Ne treba da se uzbudjujes, Voodoo5 6000 jeste brza od bilo kakve gf2,
To je cinjenica, procesljaj malo internet..

I da, ne mozes da poredis Voodoo i gf2 u 3DMarku 2000/2001. Jednostavno zato
sto je 3dmark 2000 Dx7 a 2001 Dx8 benchmark, dok su Voodoo3/4/5 Dx6 karte..

I da, ne mozes da poredis Voodoo i gf2 u 3DMarku 2000/2001. Jednostavno zato
sto je 3dmark 2000 Dx7 a 2001 Dx8 benchmark, dok su Voodoo3/4/5 Dx6 karte..

U stvari, V3/4/5 su Dx7 karte :) Hardware T&L nije bas zvanicna Dx7 specifikacija.

@Bozza - probao sam servere, stan0x nece da ucita (fali neki fajl bem li ga) a team exhale q2 radi ko podmazan, ali nema nikog. Prazan ko novcanik.

@Bozza - probao sam servere, stan0x nece da ucita (fali neki fajl bem li ga) a team exhale q2 radi ko podmazan, ali nema nikog. Prazan ko novcanik.

nemas neku mapu koja je trenutno na serveru...

obično svi koji igraju trenutno su na serverima gde je anticheat forsiran

rekoh ti ja (moguće malo nejasno ;) ) da javiš na PM kad ti se igra ili daš na PM mesindžer koji koristiš da ugovorimo nešto

Voodoo5 vs Nvidia GF2MX400

iako kako Voodoo5 radi i u OpenGL možeš bez problema da se konektuješ sa def. opengl ili r1q1gl na bilo koji server

Poslednja izmena:
iako kako Voodoo5 radi i u OpenGL možeš bez problema da se konektuješ sa def. opengl ili r1q1gl na bilo koji server

Pa daj onda te anti cheat servere da vidim da nabudzim nesto/nekako ;-) Prvo to, cisto da vidim kakva je liga igraca u pitanju, nema smisla da vas derem tamo previse, dosta mi je prednost u grafickoj karti :p

U stvari, V3/4/5 su Dx7 karte :) Hardware T&L nije bas zvanicna Dx7 specifikacija.

Microsoft FAQ:

What are the major changes between version 6.0 and version 7.0?

DirectX 7 supports hardware accelerated transformation and lighting.

Directx7 features:

- hardware transform and lighting
- vertex blending
- arbitrary clip planes
- cube environment maps
- texture transforms and projected textures
- enhanced texture management
- state blocks

Darko

Uradio sam i crusher timedemo - 176.9 fps a i tvoj timerefresh - 771.084351 fps na V5 5500, max kvalitet. Ruku na srce, imam jacu masinu od tog tualatina - Athlon XP je u pitanju, ali svejedno cinjenica je da je Voodoo sasvim dovoljan za kvejdzu. Dakle - ocemo li? Daj neki server pa da probamo!

Pa daj onda te anti cheat servere da vidim da nabudzim nesto/nekako ;-) Prvo to, cisto da vidim kakva je liga igraca u pitanju, nema smisla da vas derem tamo previse, dosta mi je prednost u grafickoj karti :p

Nemoj sad da obilaziš kao kiša oko Kragujevca...
Koliko strana treba da ispišeš tvrdeći kako je Voodoo5 bolja od GF2mx a pri tom izbegavaš da "prodješ" najjednostavniji test a to je datum i vreme na serveru na kome bi trebao da imaš bar 5puta bolji ping od mena

staviću gf2 u najgoru 2xAGP trenutno operativnu konfiguraciju a to je Celeron 333mhz ako te je uplašio skor mx-a sa 64bitnim Sempronom

Sledeća tvoja poruka treba da glasi

datum
vreme

^^ I stand corrected.

@bozza Ajd danas recimo u 18h na onom serveru sto radi. I kakve veze ima ping sa grafikom?

Poslednja izmena:
Vrh Dno