Šta je novo?

Najbolja ploča za Athlon XP?

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Mislim se da koij od 2500+,2600+,2700+, 2800+ da uzmem, ali druga stvar jeste da razvoj Athlon XP ploča nisam nikako pratio, pa može li neko ukratko navesti neki Top5 ploča za njih?

Epox 8RDA+
Abit NF7-S

DFI LAN Party NF2 UltraB je ubedljivo najbolja ploca.
Neznam da li moze da se nadje u Srbiji ali ako moze nemoj da oklevas.

NTMcse je napisao(la):

Moze da se nadje u Srbiji, ali joj je i cena ubedljivo "najbolja". :d Za mnogo manje para Epox ili jos bolje Abit pruzaju isto.

Da ne pricamo ponovo,ima na desetina tema gde je govoreno o razlikama. Zato potrazi malo i videces i sam.

NF7-SL je isto sto i NF7-S samo bez SATA adaptera (za kacenje IDE diskova na SATA). Kome ne treba SS, IEEE1394, SATA ... ili mu to ne vredi nekih 20-tak € vise, NF7 je adekvatno resenje. To je naravno sto se tice ABIT-a.

Pazi u Fr joj je cena sasvim normalna.
Steta ako je skupa, odlicna je to ploca.
Ako negog zanima lostcircuits ima odlican review te ploce
http://www.lostcircuits.com/motherboard/dfi_nfii_ultrab/
Nisam siguran da ima puno epoxa i abita koji idu na 265 FSB Aco zato idalje mislim da je NFI bolja ploca ne znam da li si je probao, ali veruj mi ja bolju NF2 plocu do sada nisam video

Pazi kod nas ima ta ploča, košta 125€ ali ja nigde ne vidim u cenovniku da piše rev B, tako da me ne bi čudilo da je to ona stara revizija sa 2.8V za memoriju. Sa tim na 265MHz sigurno nećeš ;)

rev B ide na 3.3 za memoriju
Necuvena ploca zaista

NTMcse je napisao(la):
Pazi u Fr joj je cena sasvim normalna.
Steta ako je skupa, odlicna je to ploca.
Ako negog zanima lostcircuits ima odlican review te ploce
http://www.lostcircuits.com/motherboard/dfi_nfii_ultrab/
Nisam siguran da ima puno epoxa i abita koji idu na 265 FSB Aco zato idalje mislim da je NFI bolja ploca ne znam da li si je probao, ali veruj mi ja bolju NF2 plocu do sada nisam video

Ti zivis u zemlji Francuskoj, a mi u zemlji Srbiji. Tamo kod tebe je veca dostuponost robe i a pare su manji problem nego ovde. Ovde svako hoce da overklokuje sa V-Data, PQI, Trt-mrt memorijama, znaci ono, da je sto jeftinije a ako bi moglo da radi na 250Mhz-a. :d Znaci, lepo je to sto taj DFI ide na 260-270 MHz-a ali to treba propratiti sa adekvatno skupom i dobrom memorijom, koju bi ovde kupilo otprilike 2-3 ljudi sa foruma. Zbog prethodno navedenog, ovde sasvim dobro zavrsavaju posao Epox i Abit, bez obzira sto se DFI pokazao kao najbolji i sa najvecom magistralom medju serijskim plocama.

NTMcse je napisao(la):
Potpuno se slazem sa tobom! Jedino sto lokalni diler koji uvozi DFI ume da zabiberi cenu.

Pazi u svemu se slazem sa tobom Aco, ali sam skpairao da decku treba najbolja ploca, nije rekao u kom cenovnom opsegu trazi najbolju plocu.
Nisam znao da je DFI toliko skup kod nas, ovde je oko 20e skuplji ali je brat bratu i stvarno bolji.
U svakom slucaju nece nimalo pogresiti sa abitom i epoxom.
pozdrav

U drugoj temi(abit i epox) sam video da su strašno slični i postavio pitanje, ali niko nije odgovorio. Naime, imam TwinMOS memoriju i zvuk mi je jako bitan. Šta onda da uzmem od te dve?

ps. NTMcse, ti si sasvim u pravu, samo u Bosni je nema nikako kupiti. a kupio bih da ima!

Soundstorm imaju Epox 8RDA+, Abit NF7-S i Abit AN7.

A sto niko ne spominje ASUS :mad: :D
pojavile su se Delux verzije ASUSovih A7N8X ploca :D :d

a mercury KNU400X-l !!!!
ima jako dobar opis u novom Digital-u (by Delimir) cena 55e kontakt Ada Computers!!!

Najpre, da utvrdimo jednu stvar... DFI LanParty NFII Ultra Rev B se NE MOZE naci u Srbiji!!!
Jos jednom da napomenem, *revizija B* nikako...

Svratio sam do generalnog uvoznika, Computer Dream bese, da vidim sta to oni imaju tamo dole... pitam coveka "jel' B?", covek mene gleda belo :D
Rek'o, "daj' to 'vamo da ja pogledam" - ma kakvi, nema ni govora o reviziji B, nema ni onaj hladnjak na SB-u, koji je karakteristican za rev B (ne verujem da bi mi dao da vrsljam po uputstvu, trazeci da li je Vdimm 2.8 ili 3.3V)... to sve navodim jer nema nikakve oznake o reviziji, kamoli da pise jasno i glasno A ili B.
Sto je opet i normalno, jer, kada su momci pravili plocu, pre godinu i kusur dana ;), nisu ni sami pomisljali da ce da izbacuju i drugu reviziju, pa da sad na ovoj odstampaju ili nalepe "rev A".

Plus, kad mi je jos i rekao da je ta ploca kod njih nekih godinu dana... :D
Kakva crna revizija B, ovo je dobro ako nije neka rev 0.5!!! :d

I jos mi napominje kako su oni jedini distributeri za DFI... :zgran:

Inace, cena je definitivno B-ovska... 9200 dinara.

Tako da znate... B revizije nema kod nas definitivno. Nazalost.
Ako neko moze da nabavi, dal' odavde ili preko, neka mi se javi... treba meni. Hocu da je probam.
Samo bi valjalo da se nabavi u skorije vreme, a ne da je cekam mesecima.

ToxiC je napisao(la):
a mercury KNU400X-l !!!!
ima jako dobar opis u novom Digital-u (by Delimir) cena 55e kontakt Ada Computers!!!
Kako ti mozes u istom thread-u gde se pominje DFI Lan Party rev B, a inace se prica o *najboljim* plocama za AXP... da pomenes Mercury?

To moze da bude samo "best buy", nikako najbolja ploca za XP i Barton procesore.

Inace, Top 3 (vise nije ni potrebno :d):
1. DFI LanParty NFII Ultra Rev B
2. ABIT NF7-S V2.0
3. EPoX 8RDA+ (koja je poslednja revizija... 2.2?)

CAR je napisao(la):
Kako ti mozes u istom thread-u gde se pominje DFI Lan Party rev B, a inace se prica o *najboljim* plocama za AXP... da pomenes Mercury?
A šta fali tom mercury-ju, ne računajući dodatnu opremu?

Vojkan je napisao(la):
A šta fali tom mercury-ju, ne računajući dodatnu opremu?
Jel' moze taj Mercury 250-260 MHz FSB?

260 možda ako mu ti dopišeš u BIOSu.
Jel može 8RDA+ 250?

Vojkan je napisao(la):
260 možda ako mu ti dopišeš u BIOSu.
Jel može 8RDA+ 250?
Moze!!! :D:D

257MHz = EPOX 8RDA+ Rev1.1 by dobby (Winbond-BH5)
(i ne pitaj me odakle mi ovo!!! :d)

Zar nije max u BIOSu 250?
Anyway, nije ni mercury mnogo ispod toga, ipak su to 99% iste ploče...

Vojkan je napisao(la):
Zar nije max u BIOSu 250?
Anyway, nije ni mercury mnogo ispod toga, ipak su to 99% iste ploče...
ClockGen, shinko... ClockGen ;)

OK, to za Mercury stoji... ali, nekako mi je "prava" 8RDA+ sigurnija.
Nece ni svaki Mercury da gura 240 MHz... a mislim da ce ipak veci procenat 8RDA+ to moci.

taner

||NeX|| je napisao(la):
Mislim se da koij od 2500+,2600+,2700+, 2800+ da uzmem, ali druga stvar jeste da razvoj Athlon XP ploča nisam nikako pratio, pa može li neko ukratko navesti neki Top5 ploča za njih?
moja asus e-deluxe i barton 2600+neznam za probleme.sve su to dobre mob.epox 8rda+ je dobra i jeftinija,mozda je best buy :banana:

Ma najbolje ploca za Socket 462 je ABit NF7-S 2.0. Oko toga nema sporenja. Mozete nastaviti diskusiju na temu: "Koja je najbolje ploca za Athlon XP, posle ABit NF7-S 2.0" :D

delimir je napisao(la):
Ma najbolje ploca za Socket 462 je ABit NF7-S 2.0. Oko toga nema sporenja. Mozete nastaviti diskusiju na temu: "Koja je najbolje ploca za Athlon XP, posle ABit NF7-S 2.0" :D
Ma jel' tako? :d

A ko je tebe nabedio da je tako? :D:D

Nazad
Vrh Dno