Ne znam koliko ce ti ovo znaciti ali druga PCI Wireless kartica ne mora uvek da predstavlja resenje problema sa prijemom signala. Ako je u pitanju kartica na klijent masini trebalo bi juriti kartice sa Atheros chipset-om, jer njih bije glas da su najbolje osetljivosti, TP-LINK ih ima u vise izdanja za razumne pare. Mozes da pokusas i sa nekom jeftinijom varijantom-za kucne uslove-jeftino i zahvalno resenje moze da bude i Ralink cipset, recimo u Gigabyte izvedbi, neke cak mogu da rade u Soft AP modu.
USB varijante obicno imaju slabiji signal, neke imaju mali fleksibilni dodatak koji se ubacuje izmedju usb porta i same kartice kojim mozes malo da usmeris karticu u zeljenom pravcu i povecas signal. Moguce je i da sa drugom PCI karticom koja ima malu "pendrek" antenicu neces dobiti zadovoljavajuce poboljsanje. Pravo resenje, u oba slucaja je montaza indoor antene jace osetljivosti koja je moguca na obe varijante, s tim sto na USB kartici to znaci otvaranje iste i malo igranja sa lemilicom odnosno ponistavanje garancije. Opet, mozes i da napravis kantenu koju ces prikaciti umesto "pendrek"-a i dobiti znacajno poboljsanje (kod mene je bilo gotovo 3 puta vise).
Mozda je najpametnije da uzmes karticu na pozajmicu, probas, malo se igras
sa polozajem racunara, pomeras prepreke u stanu i vidis kakve zakljucke mozes da izvuces (samo hipotetisem jer ne znam kakva je situacija uopste u pitanju).