Šta je novo?

Najbolja PCI Wireless karta

copears

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.10.2006
Poena
319
Treba mi preporuka oko kupovine PCi wireless kartice koja ima dobar signal konstantno, imam asus usb wireless karticu koju cu da vratim jer je signal veoma jadan na dometu od 10m sta onda reci cak se i gubi!treba mi znaci iskren savet i preporuka ili ponuda na PM ako neko ima nesto na prodaju!Hvala!

Ne znam koliko ce ti ovo znaciti ali druga PCI Wireless kartica ne mora uvek da predstavlja resenje problema sa prijemom signala. Ako je u pitanju kartica na klijent masini trebalo bi juriti kartice sa Atheros chipset-om, jer njih bije glas da su najbolje osetljivosti, TP-LINK ih ima u vise izdanja za razumne pare. Mozes da pokusas i sa nekom jeftinijom varijantom-za kucne uslove-jeftino i zahvalno resenje moze da bude i Ralink cipset, recimo u Gigabyte izvedbi, neke cak mogu da rade u Soft AP modu.
USB varijante obicno imaju slabiji signal, neke imaju mali fleksibilni dodatak koji se ubacuje izmedju usb porta i same kartice kojim mozes malo da usmeris karticu u zeljenom pravcu i povecas signal. Moguce je i da sa drugom PCI karticom koja ima malu "pendrek" antenicu neces dobiti zadovoljavajuce poboljsanje. Pravo resenje, u oba slucaja je montaza indoor antene jace osetljivosti koja je moguca na obe varijante, s tim sto na USB kartici to znaci otvaranje iste i malo igranja sa lemilicom odnosno ponistavanje garancije. Opet, mozes i da napravis kantenu koju ces prikaciti umesto "pendrek"-a i dobiti znacajno poboljsanje (kod mene je bilo gotovo 3 puta vise).

Mozda je najpametnije da uzmes karticu na pozajmicu, probas, malo se igras
sa polozajem racunara, pomeras prepreke u stanu i vidis kakve zakljucke mozes da izvuces (samo hipotetisem jer ne znam kakva je situacija uopste u pitanju).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno