Šta je novo?

Hardver Nadogradnja racunara

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

milos88nbg

Cenjen
Učlanjen(a)
25.01.2021
Poena
115
Pozdrav drustvo.

zeleo bih malo da nadogradim racunar pa me zanima sta ovde pojacati.

Ne razumem se uopste ali eto igram odredjene igre,volim neke novije naslove koji izadju.

Moja konfiguracija je

AMD Ryzen 5 1400 Quad-Core Processor 3.20 GHz

8gb rama.

Rx 560 graficka

da li neki bolji rajzen radi posao,dodatni ram ili graficka..

hvala unapred

budžet? sadašnja matična ploča?

asustek b450-k. budzet ne znam,ali ne bi kupovao odjednom vec po prioritetu tj sta najvise znaci i koji bi deo bio najveci upgrade.. npr procesor ili ram prvo . zato mi treba savet

hvala na predlogu. koliko vidim cena te kartice je oko 50.000 , ja sam ceo komp platio 60.000
da li ima nesto pristupacnije a da je upgrade u odnosu na moju graficku .

da li bi znacilo za ovu konfiguraciju da se doda 8gb rama i mozda neki jaci ryzen 5 procesor ..pa da ulaganje bude oko 30.000

Prva nadogradnja za osetni skok je grafika.
8gb može da gura vecinu naslova sa budzetskom fhd kartom.Gde ti treba preko je npr COD ili tako nešto.
Dzabe da kupiš prvo 8gb ram a ostaneš na 560ici...Neceš imati boljitka u performansama.
Posle zamene karte dokupljuješ ram..Pa na kraju menjaš cpu sa boljim performansama...Ali terace i taj ryzen neku 1070/1080 kartu.

3050 za 50k ni u ludilu... Imaš opciju 6500xt,koja će vršiti posao ako nisi prezahtevan korisnik, i kreću se od 230e na KP. Ako mora jača, idi na 6600 koja vec ima od 420e na KP...

3050 za 50k ni u ludilu... Imaš opciju 6500xt,koja će vršiti posao ako nisi prezahtevan korisnik, i kreću se od 230e na KP. Ako mora jača, idi na 6600 koja vec ima od 420e na KP...
6500XT su jako osakaćene kada se stave na matičnu sa PCI-E 3.0 što je ovde slučaj tako da ona otpada.
da li moze preporuka neke grafike bolje od moje a da ne kosta kao ceo komp ? 😀
Eventualno GTX 1650, trebalo bi da ih sad već ima za manje od 30 hiljada, mada ja bih pre sačekao još malo, da RTX 3050 padne ispod 40 hiljada.

Nazad
Vrh Dno