Šta je novo?

Nadogradnja konfiguracije,hilfe hilfe :)

thedraganche

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poena
154
Pozz svima,
Ovako,potrebna mi je mala pomoc,ako neko moze da da neki savet oko nadogradnje psotojece konfiguracije.Ovo sada sto imam,kupio sam pr godinu i po dana od prilike,i stavrno samo reci hvale,ne mogu da se pozalim,a pri sklapanju pomgli su mi takodje benchmark forumasi :D Do sada sta god da sam gurao od igara guralo je vrhunski,max i bez laga,i stvarno sam prezadovoljan :D
Sadaa bih samo da ptiam,posto ne bih inace da nadogradjujem skorije,tek za recimo,sta znam,6 do 12 meseci najmanje,sad,znam da je to dosta dug vremenski period,id a do tada 100 stvari moze da izadje,pojeftini,itd,ali me cisto zanima,sta je sada validna opcija za nadogradnju mog sporeta :D Za igrice naravno :D
Ovo imam sada :
Proc. - Intel Core i5-3450 Ivy Bridge 3.1GHz
RAM - Kingston HyperX 8GB DDR3 1600mhz
Grafika - AMD Radeon MSI HD 7850 1GB OC verzija
Kuciste - Fractal Design Core 3000
Napajanje - Cieftec CTG 500 80p 500w
Maticna - ASUS P8B75-M LE
Sto se HDD-a tice,imao sam samsung spinpoint f3 ako se ne varam 1TB pre 3 godine placen 7000din~,i bas akda sam kupovao novi komp,on rikne,i u garanciji bio jos 2-3 meseca,i poslao ga na reklamaciju,i rekli su mi da posto se taj vise ne pravi,zamenili su ga nekim novijim od 1Tb takodje,ali ovaj je kostao oko 9000 ,tako da sam se lepo ustekao :D

Sve ovo kostalo me bez harda,posto sam ga dobio za dz,cirka 65000~ dinara,grafika je placena 16-17000 ako se ne varam,pa bih sada gledao neku do 15-16000din koja sada kosta toliko,kao ova moja pre skoro 2god,pa gledajte da mi odg. u tom cenovnom rangu :D Takodje,da su ostale komponente dobre,8gb rama dovoljno? Da li je procesor dobar da gura jos nekoliko godina? I da,po mogucstvu da ne menjam napajanje ako je moguce,posto 7850 uzeo sam najpre iz razloga sto nije veliki potrosac i mogao sam jeftinije napajanje da kupim :D
Sta rpedlazete? Koja grafika,treba li menjati jos nesto ili nista od ovoga? :D Hvala!

Takodje mozda,ali male su sanse da mozda uzmem neku polovnu ali jacu graficku,tako da mozete i takve da preporucite,ali pre bih novo,bar znam sta kupujem :D

Poslednja izmena:
Ta 7850 ti sada košta zbog PDV-a više nego tada :) (zemljo Srbijo...)

Nije sad trenutak za upgrade, cene kod nas su baš "jake".

Trebaće ti neko malo bolje napajanje da tera bolju grafiku, za grafiku - bez 200€ nećeš ništa značajno postići.

Pogledaj KP za R9 270x, ima raznih modela za 200€

Poslednja izmena:
Gledaš li ti prvo ono o čemu se piše ili pišeš napamet?

Nove na KP-u za 191€, 195€... Ko je spominjao polovno???

Ja bih lično uzeo Sapphire Toxic (vidim ima ga za 205€).

Koliko je R9 270x bolja od 7850 1gb OC? I kad se upari sa mojom konf. koliko poboljsanje dobijam? Trebam li ja da menjam skorije ovo uopste posto sve moguce sto sam probao radilo je na max bez laga,valjda cu moci jos 1god bar da guram sve? Samo da napomenem opet,ne planiram da menjam bar 6-12 meseci ,ovo pitam cisto informativno,posto od kako sam uzeo ovu konf. prestao sam da rpatim sta izlazi itd :D

Poslednja izmena:
Odlicna ti je konfiguracija, procesor i ram ne moras da menjas u skorije vreme sigurno. Grafu i napajanje mozes da prodas kad ti ne bude odgovaralo i dodas ovih 15-16000 koliko si planirao i super ce da bude. :) Ja bih isao na GTX 770 kada joj padne cena za tih 6-12 meseci. :) I kupi lepo u radnji, mani lopovski kp :)

Купи SSD и евентуално још један штап меморије и миран си :)

Gledaš li ti prvo ono o čemu se piše ili pišeš napamet?

Nove na KP-u za 191€, 195€... Ko je spominjao polovno???

Ja bih lično uzeo Sapphire Toxic (vidim ima ga za 205€).

Uzmi, ali kad ti rikne za godinu dana od rudarenja, samo ces da cujes 'mobilni pretplatnik nije trenutno dostupan..'

Ne isplati se kockati sa tim madjarima za 5-15% razlike u ceni.

Hvala na odgovorima ljudi,sacekacu onda jos,pa kad dodje vreme prodam grafu i dodam za bolju :D Eventualno i ram mozda dodam ako moze jos na ovu plocu,mada pise do 16gb tako da moze,posto nije skup :D

Vrh Dno