Bu2 je napisao(la):Kasperski je nasao ukupno 5 virusa na Mikro cd od januara :zgran: U pitanju su dva trojanca ,trojan clicker win32.vb.dn itrojan.win 32.vb.sy.Ovo spada u rubliku verovali ili ne.
Što onda ne koriste Anti Trojan alate kada su efikasniji na tom polju.ZoNi je napisao(la):Inace, urednik Mikra se izvinio u novom broju i rekao je da nijedan od 5 av-a koje oni koriste, u tom trenutku nije "prepoznavao" te trojance...
ZoNi je napisao(la):ma, daj... nije on kriv sto proizvodjaci av-programa ne umeju da naprave program kako trebaja ne bih ponudio ostavku, da sam na njegovom mestu! Znam da su se slicne stvari desavale i u nekim casopisima "preko" (npr. u jednom nemackom casopisu, koji sam ranije citao, dobijao se neki CD za "opravku" sistema, koji je sistem opravljao tako da "ostanu samo dugmici" - izvinili su se citaocima, ali to je bilo sve: na CDu je pisalo da ga koristis na sopstvenu odgovornost!)
niko nije kriv, jer na CDu lepo pise da se svi programi koriste na sopstvenu odgovornost - to cak pise i u Licencama gotovo svih, pa i najskupljih programa!
a kvalitet... ja i dalje mislim da polako opada, ali to nije tema ovde...
da... ali, za te programe (u opisu na CDu) pise da uz sebe instaliraju i druge "pratioce", a to isto pise i u licenci... dakle, ko ne cita, nece dobro procidrpiga je napisao(la):Eh,pa ja cu ti evo nabrojati neke programe koji se provlace godinama na njihovom disku sa slicnim zlonamernostima,a oni to ne pominju:Red Light,raznorazne kazaa varijante,gore navedeni URLBlaze,2 find Mp3.Eto tih sam se setio i dovoljni su da izgubis par sati da otklanjas raznorazne stetocine sa racunara...
e, ovo me interesuje... u kom smislu korisniji? ako mislis da ima bolje programe, ne deluje mi tako (mada, priznajem, nisam skoro kupio Digital)... u stvari, rekao bih da su po sadrzaju dosta slicni (za izgled sam vec rekao da mi se ne svidja, ali mi to nije mnogo bitno)kUdtiHaEX je napisao(la):CD koji ide uz Digital! je 200x korisniji od diska koji ide uz Mikro
1. nema bolje programe, niti je bolje organizovan! Lepsi je mozda (bas cu kupiti sledeci broj Digitala da vidim licno kako to izgleda...)kUdtiHaEX je napisao(la):1. sadrzaj diska je bolji jer ima bolje programe, bolje je organizovan i lepsi za oko...
2. A sta dobijas uz Mikro CD? Gomilu bezveznih programa...
3. cak je i stavljanje virus definicija na CD postalo smesno, jer update izlazi svakog dana, nekoliko puta.
4. I kako niko nije odgovoran? Ako, recimo, ti i ja radimo na prikupljanju programa i svega sto ide na CD, valjda smo ti i ja odgovorni u slucaju da se desi ovakvo sr***? Neko mora da bude odgovoran...
Ti ZoNi kao veruješ u to što oni napišu kao opravdanje. Ne odnosi se to samo nanjih, nego i na SBB, Telekom itd. Pobogu pa oni moraju nešto da napišu. Da su koristili KAV, koji je mogao da se kupi za oko 1000 din. pre par meseci, ne bi im se to desilo. I sad kao niko nije kriv, nego su krivi AV programi koje oni koriste. Pa što ne koriste lepo neke od AV programa koje toliko hvale u svojim časopisima (Nortona npr.). Stvarno glupo zvuči njihovo opravdanje, i ne znam da li i u njihovoj firmi postoji ono zvanje GLAVNI i ODGOVORNI UREDNIK ili samo urednik. Šta god da je neko je odgovoran, ako ne on onda neko od njemu podređenih radnika (grubo zvuči).ZoNi je napisao(la):4. lepo... Niko nije odgovoran ako su stvarno testirali sve programe sa 5 antivirusa, kako sto kazu da jesu (a nema razloga da im se to ne veruje)...
1. da... zasto ne bih verovao? I Want To Believe!Sale KG je napisao(la):1. Ti ZoNi kao veruješ u to što oni napišu kao opravdanje.
2. Da su koristili KAV, koji je mogao da se kupi za oko 1000 din. pre par meseci, ne bi im se to desilo
jaoooo...Sale KG je napisao(la):1. Čovek je lepo rekao u prvom postu da je upravo KAV našao pomenute viruse.
2. Ja nisam ni rekao da se za 1000 din. moglo kupiti nešto drugo, i šta je loše u KAV Personalu!?
ZoNi je napisao(la):1. nema bolje programe, niti je bolje organizovan! Lepsi je mozda (bas cu kupiti sledeci broj Digitala da vidim licno kako to izgleda...)
2.ne zezaj, bre...
3. pa, i nije lose to: instaliras AV, ubacis kumulativnu dopunu, pa onda sa Neta treba da skines 100KB, umesto 2MBa ima i onih koji imaju spor Net ili ga nemaju uopste...
4. lepo... Niko nije odgovoran ako su stvarno testirali sve programe sa 5 antivirusa, kako sto kazu da jesu (a nema razloga da im se to ne veruje)...
poz...
ZoNi je napisao(la):inace, Mikro CD je odlican - u stvari, definitivno najbolji CD koji se dobija uz nase IT casopise... na zalost, kvalitet samog casopisa polako opada, ali CD je sve bolji i bolji...
ZoNi je napisao(la):jaoooo...
1. da, otkrio ga je KAV, ali sa NOVIM definicijama!!! [urednik kaze da taj trojanac nije bio poznat do 20.12., a CD je otisao na "pecenje" 12.12.)... upravo su definicije poenta svakog antivirusa...
2. ma, nista... samo sam se zezao - Personal ne bi smela da koristi firma, vec samo pojedinac![]()
poz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari