Šta je novo?

na kom naponu rade???

• Začetnik teme Začetnik teme Rizmal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako imam komp iz potpisa i ocu malo da ga kloknem,e sada za cpu znam da radi na 1.3v,ali za memoriju ne znam zna li neko(moze li da mi kaze)???

I koliko po vama najvise da dizem napon na cpu-u i memoriji???

CPU default: 1.3V
DDR2 default: 1.8v

Koji cooler imaš?
Ako je BOX, ne prelazi 1.45-1.5V za CPU i OBAVEZNO prati temperaturu preko CoreTemp-a npr.
DDR2-u ne da više od 2V za početak, prilikom bench-ovanja pipni čipove ili hladjnake šta god ta memorija imala, bitno je da ne bude (osetno) toplija od temperature tvoga tela (prstiju)...

CPU default: 1.3V
DDR2 default: 1.8v

Koji cooler imaš?
Ako je BOX, ne prelazi 1.45-1.5V za CPU i OBAVEZNO prati temperaturu preko CoreTemp-a npr.
DDR2-u ne da više od 2V za početak, prilikom bench-ovanja pipni čipove ili hladjnake šta god ta memorija imala, bitno je da ne bude (osetno) toplija od temperature tvoga tela (prstiju)...

Za sada je box kuler ali reko da vidim malko da ga pipnem:-devil-:,...znam sta treba da pratim kad klokujem samo nisam znao na koliko radi memorija...Hvala za odgovor

E ovako,

1. Instaliraj Asus probe kao neki pochetni alat za pracenje temperature i voltaze.
2. Spusti HTT na 4
3. Podigni FSB na 220
4. Podigni CPU napon na 1.4

Za sve ostale vratolomije toplo (mislim na CPU) preporuchujem bolji cooler.
Kada nabavish bolji cooler, polako cesh dizati FSB, eventualno napon na memoriji (ukoliko je HTT 5) i procesoru.

Gotovo sam siguran da ti memorija radi na 1.9 ako ne i 2.0V. Imash Ultra module. Value serija radi na 1.8V. Ispravite me ako greshim.

Pozdrav :wave:

Pokusaj da ne dizes napon cpu, ostavi na defaultu, proveri ako moze bez toga-bolje...

Poslednja izmena:
E ovako,

1. Instaliraj Asus probe kao neki pochetni alat za pracenje temperature i voltaze.
2. Spusti HTT na 4
3. Podigni FSB na 220
4. Podigni CPU napon na 1.4

Za sve ostale vratolomije toplo (mislim na CPU) preporuchujem bolji cooler.
Kada nabavish bolji cooler, polako cesh dizati FSB, eventualno napon na memoriji (ukoliko je HTT 5) i procesoru.

Gotovo sam siguran da ti memorija radi na 1.9 ako ne i 2.0V. Imash Ultra module. Value serija radi na 1.8V. Ispravite me ako greshim.

Pozdrav :wave:
NA memoriji pise 2.1V...

Nazad
Vrh Dno