Šta je novo?

Na Koliko Da Probam ?

Lobster

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2004
Poena
620
Interesuje me na koliko da probam da dignem 1800 + T-bred B,znaci FSB,mnozilac,napon. Memorija je PC 2700. da li bi sa PC 3200 dobio nesto.

HVALA VAM.

U biosu mogu da dizem i multi i magistralu. Probao sam na 12x 166 pokazivao je 2400 + ali je pucao ja mislim da je zbog memorije. Pomoc svaki savet dobrodosao.

To ces morati sam da ustanovis. Ako budes dizao FSB onda ces morati da drzis asinhrono memoriju kako bi to radilo.

eatmyshorts je napisao(la):
To ces morati sam da ustanovis. Ako budes dizao FSB onda ces morati da drzis asinhrono memoriju kako bi to radilo.
UVEK BILO I OSTALO: na nForce 2 najbolji rezultati se postižu sinhronim radom FSB i memorije, naučno je dokazano.

Ako imaš DDR 400 memoriju za početak diži na 8x200=1600 MHz, što je skoro i default za tvoj proc, kao i za ploču, nije to neka smrdljiva VIA ploča. Ako ti je memorija DDR 333, ali ljudska, kao Kingston Value RAM, takođe probaj ovo, samo joj zvekni napon na 2.6-2.7V. Probaj i 2.9V, to sam moraš da ustanoviš. Dalje ideš dizanjem množioca. (korak po korak). I naravno, digni napon na procu, do 1.9V slobodno (na 10x200 bi trebalo da radi).
Ako imas sugavu DDR 333 memoriju (ACE, Elixir i ekipa) idi za početak na 9.5x166=1577MHz. Dalje ista priča kao malo pre. Sam treba da vidis na kom minimalnom V CORE ti radi proc.
Da li treba pominjati testiranje posle overkloka - Prime 95 i S&M. Prošaraj malo po forumu.
:smash:

Nazad
Vrh Dno