Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
U biosu mogu da dizem i multi i magistralu. Probao sam na 12x 166 pokazivao je 2400 + ali je pucao ja mislim da je zbog memorije. Pomoc svaki savet dobrodosao.
UVEK BILO I OSTALO: na nForce 2 najbolji rezultati se postižu sinhronim radom FSB i memorije, naučno je dokazano.
Ako imaš DDR 400 memoriju za početak diži na 8x200=1600 MHz, što je skoro i default za tvoj proc, kao i za ploču, nije to neka smrdljiva VIA ploča. Ako ti je memorija DDR 333, ali ljudska, kao Kingston Value RAM, takođe probaj ovo, samo joj zvekni napon na 2.6-2.7V. Probaj i 2.9V, to sam moraš da ustanoviš. Dalje ideš dizanjem množioca. (korak po korak). I naravno, digni napon na procu, do 1.9V slobodno (na 10x200 bi trebalo da radi).
Ako imas sugavu DDR 333 memoriju (ACE, Elixir i ekipa) idi za početak na 9.5x166=1577MHz. Dalje ista priča kao malo pre. Sam treba da vidis na kom minimalnom V CORE ti radi proc.
Da li treba pominjati testiranje posle overkloka - Prime 95 i S&M. Prošaraj malo po forumu.
:smash: