Šta je novo?

Na integrisanu ploču - 2 monitora ?

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Potrebno mi je da ubodem 2 monitora (2 "matora" Samsung 17" LCD sa onim matorim VGA priključkom) u ploču koja je totalno integrisana, odnosno ima integrisanu grafičku sa jednim VGA izlazom ...

da li postoji neki adapter da pustim signal na oba monitora, hoću da pusti identičan signal na oba monitora - duplikat desktopa ?

Treba ti video splitter, ali iskreno nisam nikad video spliter za 2 monitora, a i inace kosta sigurno vise nego da uzmes jos jednu graficku...

Interesting napravica ... :eyebrows:

međutim, proguglao sam i košta reda veličine 150$ pa na više ... mene više interesuje neka totalno soc jeftina varijanta ...

identičan displej na oba monitora ...

npr, ako bi se povezale (prevezale) žice iz VGA kabla, da li bi to funkcionisalo ?

heh sad sam ovo video ...

http://www.national-tech.com/specs/vga-splitter-cable/10h1-27708.htm

10h1-27708.jpg

samo što piše
This cable is good for resolutions up to 1024 x 768
Zašto ?

treba mi 1280x1024 (rezloucija na 17" LCD)

Poslednja izmena:
Uh, ajde malo vise detalja o konkretnom problemu, mozemo do sutra da se igramo toplo/hladno i sta si ti hteo da pitas.

- Koja ploca je u pitanju?
- Sta hoces da prikazes na dva ekrana: pps, film, desktop?
- Koji je budzet u pitanju?
- Koliko je bitan kvalitet prikaza?

Poslednja izmena:
Da citiram samog sebe još iz prvog posta:

da li postoji neki adapter da pustim signal na oba monitora, hoću da pusti identičan signal na oba monitora - duplikat desktopa ?

1pc + 2monitora (17" LCD 1280x1024) najobičniji duplikat prikaza, znači desktop na jednom, desktop na drugom nikakva razvlačenja kombinovanja itd...

Ili ajde još malo da pojasnim ... ono u prodavnicama kada puste na 10 monitora istu sliku (što rade pomoću onih splitera...) isto tako samo za 2 monitora ... znači najjeftinije moguće rešenje ...

Onaj kablić čiju sam sliku metnuo bi mi najviše odgovarao (btw cena na sajtu je oko 4$) jedino me buni zašto pominje rezoluciju od 1024x768 ?

Poslednja izmena:
Verovatno taj adapter od 4$ može "da ti odradi posao" (a čak i da ne može, nisi puno potrošio ,)). Samo vodi računa da staviš što kraće i što kvalitetnije kablove do monitora. Znači da budu što deblji i obavezno dva ferita da imaju (one dve "budže") na krajevima. Sa ovim tankim što idu uz većinu lcd monitora mislim da ćeš imati vidljive smetnje ("duhove", "senke", slabiji kontrast)

Pošto danas svaka grafička ima clone view, kupi neku jeftinu, disejbluj integrisanu, i na toj jeftinoj uključi klonirani displej i poveži monitore na oba izlaza (kako grafičke imaju ili VGA+DVI ili DVI+DVI, trebaće ti jedan ili dva DVI u VGA adaptera, ali to je isto sitan trošak).

OK, fala ...

raspitaću se u BG elektroniku da mi naprave taj kablić pa da vidimo na šta će da izađe ...

ako ništa onda grafička ... (znam da većina novih ima VGA+DVI ili DVI+DVI čak neke imaju i HDMI, ali sam video i skroz nove kartice samo sa jednim izlazom pa me to malo pobunilo ...)

:wave:

Vrh Dno