Šta je novo?

na šta rezati??

Zanimljivo da je i najnoviji Fuji 700MB 80min deklarisan na 16x, a FUJIFILM na standardnih 48x.

Update:

Uzeo sam pre 2 dana 10 komada Philips 48x made by Ritek. Ocigledno da kvalitet varira od serije do serije. Prosla serija se rezala bez problema na 52X, rezao sam neku MP3 muziku i takav CD cita bez problema neka mini linija (mislim da je Panasonic) koja "guta" MP3 CD-ove. Ova poslednja serija pri 48x ima c2 greske na kraju diska. Na 40X nema problema. Broj C1 gresaka je OK, u proseku je manji od 1.
Zaboravih, pisac je Liteon LTR-52327S. Firmware QS0C.

Ja rezem na princo 56x i ne bunim se. bar ne za sada :) Pitanje je samo koliko godina to moze da opstane, a lepo ih cuvam.

ja danas uzeo 5 komada nekih "sony" - bez slike na omotu, u slimu, za 30din komad, i mnogo mi liče na ove indijance verbatime... tj, skroz su isti na prvi pogled, tanki i žućkasti...

da napomenem da se i režu kao i ti verbatimi... sasvim ok... na 16x jer rezač i nemože brže..

moraću da izbunarim u ns te TDK metallic...

Da nije mozda sqny a ne sony. Crveni su odozgo.

Ja sam na Pentium II 266 MHz i 128 RAM uspeo kopiranje na 52x on the fly. Malkice je padao bafer, ali je zato na 48x on the fly radio perfektno i za 2 minuta i 36 sekundi odradio poso.

thunderchase je napisao(la):
Ma tu možemo da pričamo do sutra...

Kao VEOMA dobar disk pokazao se Maxell 48x. Ja sam ih zadnji put uzeo pre dva meseca i bili su 45 din/kom. Naravno, debela kutija, sa šarenim coverom, da privuče ljude koji su se razočarali u Verbatim :) .

Nazalost, nisam ovo video na vreme, pa da upozorim ljude na bedu zvanu maxell. Naime, ovi diskovi su BILI dobri sve dok se nije pojavila serija koja je bila upakovana u kutije na kojima je pisalo cdrxl80S(tj bolji medij), dok je unutra bio srebrni cdrxl80 (bez s).

I jedan i drugi tip bi trebalo da su 48x. Ali, ja sam uzeo 30 komada xl80s, i lepo se iznenadim sa ovom prevarom. Sto je gore, LG rezac 52x nece da reze preko 32x!! To i nekako, jer snimam uglavnom na malim brzinama, ali citljivost je bila uzas.

Zato sam te diskove odmah vratio...

Meni se plasmon lepo pokazao za snimanje data, ali za muziku uzas-disk ponekad preskace. Za arhiviranje sam koristio sony i verbatim metal aszo (inkjet)

nixylive je napisao(la):
Da nije mozda sqny a ne sony. Crveni su odozgo.

ne, ne, ne... baš sony... slim pakovanje, zadnja strana je slična ovom indijskom verbatimu, prednja bela i piše samo sony... ovo što asm narezao se odlično čita na matorom fuđicu-u 32x (koji retko šta dobro čita), mada to i nije neko merilo...

Kod mene se Princo 56x sa stampom maksimum reze na 40x. Zasto, a Verbatim 48x se reze na 52x maksimum. Sta mislite?

Ma sve je sr@nje... bre, evo narezao mi drajver neke diskove na verbatim... sve bre na 40x i pola diskova ne radi posle 10 dana. KOTOR mi nije radio, tj. nije hteo da procita neke fajlove... Nista osim Verbatima ali SuperAZO... Sve ostalo je krhsevina najzesca. Prelazite ljudi na ove DVD rezache i gotovo...

Nazad
Vrh Dno