Šta je novo?

Naša slova u phpBB forumu?

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Pokrenuli smo forum, skinuli zvanicni language pack, ali umesto ž š se pojavljuju kockine. Šta i gde treba podesiti? ima li neko ideju?

Mislim da je problem u encodingu, treba da ga setiraš u browseru na Unicode (UTF - 8). Ali u principu browser bi treba sam da da detektuje koji je.

pa to i jeste pitanje.
Kako da podesim dobar encoding u php-u ili gde vec...

Izgleda da je sve u redu ako se namesti na Encoding->Central European (Windows), ali kad god posetiš neku stranicu na forumu, on je promeni na Central European (ISO), i onda brlja slova.

Ne znam da li ima negde da se skine bolji language pack od ovog zvaničnog???

1. uzmes standardni serbian language pack i instaliras prema uputstvu
2. otvoris <forum-root>/language/lang_serbian/lang_main.php
3. na pocetku imas liniju $lang['ENCODING'] i nju postavi na ono sta ti treba, npr. = 'windows-1250'
4. ukoliko zelis da ti korisnici koji koriste engleski (ili neki drugi raspored) takodje vide korektno nasa slova, uradis to isto sa /lang_english/lang_main.php

P.S.
Preleti prvo kroz taj prevod i ispravi sta ti ne pasuje - meni mnoge stvari nisu delovale logicno ili lepo prevedene.

To sam i uradio, ali ništa ... :(

Uostalom, koji god ja Encoding podesio u browseru, nikako ne mogu sva slova (ne ona koja sam ja uneo tj. nazivi foruma, već "forumska") da se vide lepo, uvek su neka kockice.

Ako promenim stranicu u notepad-u i snimim kao UTF-8 encoding, onda se sve lepo vidi, ali ne može da se loguje, ni in ni out. :brow:

Ne znam kako drugi nemaju problema, niko se ne žali ...

zaghy je napisao(la):
To sam i uradio, ali ništa ... :(

Uostalom, koji god ja Encoding podesio u browseru, nikako ne mogu sva slova (ne ona koja sam ja uneo tj. nazivi foruma, već "forumska") da se vide lepo, uvek su neka kockice.

Ako promenim stranicu u notepad-u i snimim kao UTF-8 encoding, onda se sve lepo vidi, ali ne može da se loguje, ni in ni out. :brow:

Ne znam kako drugi nemaju problema, niko se ne žali ...

Ko je rekao da nema problema sa tim? :)

Evo probaj sa ovim:
"$txt['Charset'] = "<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">" Naravno ovo stavljaš u lang fajl.

Vrh Dno