Šta je novo?

Način gašenja monitora?

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poruke
1,324
Poena
375
Dosta skidam sa neta kao i većina korisnika pa me zanima na koji način preko noći ugasite monitor? Naime ja sam do sada koristio opciju u operativnom sistemu Windows XP Control panel/ Power options pa stavim da se monitor Samsung 2032BW ugasi posle određenog vremena neaktivnosti (1, 2, 3, 5 min). Međutim u poslednje vreme monitor je počeo da sa pali bez razloga pa se posle zadatog vremena opet sam ugasi, kao da je neko dirao tastaturu ili miša i aktivirao ga. Najlakše mi ja da batalim ovaj način gašenja i počnem da ga gasim koristeći dugme na samom monitoru i mislim da to ne bi trebalo da smeta uopšte ali čisto da proverim. Dakle da li mogu preko noći gasiti monitor bez ikakvih posledica na pomenuti način dok kompjuter nastavlja normalno da radi?
 
Takodje, radim to na mom CRT Samsungu vec 6.5god. Posle 3 god je riknuo prekidac (12 dana pre nego sto je istekla garancija :D), zamenjen je i sve je ok.
 
Ok drugari, hvala puno na odgovorima!
 
Nisam baš toliki laik za tehniku, rekao sam da pretpostavljam da nema razloga da se tako ne radi ali hteo sam da proverim. Mislim da su dva poslednja odgovora suvišna ali ok jedan je i od samog moderatora. Hvala na odgovorima još jednom!
 
Ja sam na mom 2232BW koristio dugme za gasenje bar 2-3x dnevno. I pre mesec dana mi se sjebalo dugme. Sad kad ga pritisnem ono menja modove (text,gaming,film...). Vise ni ne mogu da ga ugasim, jedino iz struje da ga iscupam.
 
Dobro pa nije zaglavio ugasen, kao kod mene :D
 
Poslednja izmena:
@fortuna

Upravo kao što je Scorpio76 rekao, noću mi radi kompjuter a nema potrebe i da monitor radi, takođe ako uveče gledam film preko kompjutera na LCD TV-u nema potrebe da radi monitor jer volim da sve zamračim kao u bioskopu. :)
 
Međutim u poslednje vreme monitor je počeo da sa pali bez razloga pa se posle zadatog vremena opet sam ugasi, kao da je neko dirao tastaturu ili miša i aktivirao ga.


I meni je ovo pocelo da se desava.

Nisam hteo da ga iskljucujem na prekidac na pola sata, vec sam ga namestio da ode u stand by posle jednog minuta, ali se on sam ukljucio, iako ja nista nisam dirao :smash:

Ne znam - mozda najjeftiniji Genius opticki mis nesto tripuje :cigar:

Da li postoji neka opcija, kao sto recimo imam za Screen Saver, da se nista ne desi ako se mis pomeri, vec samo ako se klikne?
 
Na poslu ne gasim komp već mesecima, godinama, samo ugasim monitor kada krenem kući ;)

Kod kuće mi ne stoji komp upaljen sve vreme, tako da ga gasim kada ugasim i komp :p
 
Ja od kada sam procitao da se Gigabyte ploca upalila sama od sebe ja gasim komp i kada idem u supermarket ujutru po klopu. To mi je ostyalo u mozgu i odatle nikada izaci nece. Kao kada mama isprica neku strasnu pricu koje se secate i kada porastete ili neku traagediju koja se nekome desila. Eto tako. Razmisljam samo da li je dovoljno ugasiti ili iskljuciti i onaj prekidac od napajanja.
 
Poslednja izmena:
Vidi za svaki slucaj ako si u mogucnosti da iskljucis dole u podrumu glavni prekidac za celu zgradu, zlu ne trebalo. Ja kazem, sto je sigurno sigurno je.
 
Ja moj 2232bw takodje gasim nocu na dugme dok komp skida u pozadini i nisam za ove 3 godine imao problema (pu,pu).
 
Čitam i čudim se... Moj Samsung 2233 BW se sam gasi posle 15 minuta neaktivnosti... samo dioda ostane da blinkuje i to je to. Ili ako ugasim comp.
 
Nista mi nije jasno.... o cemu se tacno ovde radi.. sto kaze levcanin meni se moniotr samo ugasi sam posle 15min i dok se nedesi nesto on stoji u tom tzv stanju mirovanja.... monitor imam vec 4 godine ... ugasen na dugme nikada nije bio a bukvalno racunar mi radi 24-7 i gasi se jednom mesecno a monitor ni onda.. jedino kad nestane struje... i da kucnem u drvo nista mu nefali.....
 
Evo da napisem ovde i ja svoj problem sa gasenjem monitora, imam monitor Samsungov 2263DX kupljen pre par meseci , u principu sve radi savrseno medjutim kada iskljucim racunar on se ne iskljucuje , nego trazi drugi izvor slike ( source ) nekoliko puta i onda mi ispise poruku da proverim kabal i to kruzi duze vreme i onda se tek ono uspava sta raditi ima li neka caka il cu i dalje morati stalno da ga gasim prstima ?
 
Vidi da ti u meniju nije ukljucen Auto Source, pa on onda sam proverava na kom ulazu ima signala.
 
Da, verovatno ti je uključena neka opcija u vezi Source. Treba samo da nađeš koja i stavi ga na Manual, tako je kod mene ,pa kad palim komp odma ide na DVI a ne vrti DVI,VGA,DVI...
Tako je barem na mom modelu.
 
Dobro, a ima li uopste neko ideju zbog cega monitor izadje iz stand by-a a da ni mis ni tastatura nisu pipnuti?
 
И мене то мучи.
Мислим да је до неког програма који блокира одлазак у стенд бај док ради. Кад се угаси - блокада остаје.
Слично као што ми Винамп после одређеног времена није више он топ.
Можда старији Виндоус - новији програми, матор систем, Виндоус,...
 
Pa zar vam ne pada na pamet zasto Win XP ima 4,5 miliona linija koda, a Win 7 preko 5 miliona. Sem sarenisa koji godinama gledamo na ekranu, samo po sebi se namece pitanje sta sve win u pozadini radi.
 
Ja svoj monitor ni ne gasim :cool:
 
stari monitor sam retko gasio... obvaj novi kao gasim...a citajuci ovu temu palo mi je na pamet kako ce biti zanimljivo kada mi se senzor (koji sluzi zapaljenje i gasenje) pokvari...
 
A i meni je na senzor , toga se i bojim dugme bi nekako napravio a ovaj senzor nema trika, ja sam podesio bio je na auto source , sad ne vrti sve samo mi ukljucuje HDMI , ali i dalje ono vrti kad ugasim komp check signal cable ...
 
Nazad
Vrh Dno