Arko986
Slavan
- Učlanjen(a)
- 21.11.2006
- Poena
- 319
Posle nekoliko sati pretrazivanja nisam uspeo da saznam neke stvari koje bi mogle da me odvrate od kupovine n95... tako da molim one koje znaju ili imaju n95 i KOJI KORSITE GPS da jasno, kratko odgovore na sledeca pitanja a komentar da napisu odvojeno od jasno-cistog odgovora.... (sva pitanja se odnose samo na nokiu n95)
1. da li je gps besplatan??
2. da li postoji navodjenje od tacke A do tacke B i da li se naplacuje i kako?
3. da li je besplatno glasovno navodjenje do odredjene adrese (procitao sam da se glasovno navodjenje odvojeno skida od mapa, pa me zanima da li je ono besplatno za koriscenje)
4. da li se mora skidati mapa za svaki grad ili ima mapa za celu srbiju?
5. koji software je najbolji za gps i da li i on zahteva bilo kakvo placanje.
Sustina: nisam neko ko ima tonu para, stekao sam pola godine da kupim nesto ovako, vrhunski telefon jer sam, kao i vecina vas, zaljubljenik u gadget-e. Imao sam na umu da vec kada pucam 550e kupim telefon koji je 3in1 (kao n93i : tel, camera kada se rotira, i laptop kada se jos vise zarotira), ali opcja GPS kod N95 kao i neke druge stvari su me zainteresovale za n95 ali samo pod uslovom da taj isti GPS nije dodatni zdatak... je*es ti to ako puknes 550e za nesto sto kosta toliko zbog tog istog GPS kojeg moras jos i da placas...
Znaci kupio bih tel ako je navodjenje besplatno, odnosno ako sam u BG-u i treba mi neka ulica, da mogu da ukucam ime ulice i telefon da me odvede do nje.
hvala svima koji ucestvuju u ovoj temi :wave:
1. da li je gps besplatan??
2. da li postoji navodjenje od tacke A do tacke B i da li se naplacuje i kako?
3. da li je besplatno glasovno navodjenje do odredjene adrese (procitao sam da se glasovno navodjenje odvojeno skida od mapa, pa me zanima da li je ono besplatno za koriscenje)
4. da li se mora skidati mapa za svaki grad ili ima mapa za celu srbiju?
5. koji software je najbolji za gps i da li i on zahteva bilo kakvo placanje.
Sustina: nisam neko ko ima tonu para, stekao sam pola godine da kupim nesto ovako, vrhunski telefon jer sam, kao i vecina vas, zaljubljenik u gadget-e. Imao sam na umu da vec kada pucam 550e kupim telefon koji je 3in1 (kao n93i : tel, camera kada se rotira, i laptop kada se jos vise zarotira), ali opcja GPS kod N95 kao i neke druge stvari su me zainteresovale za n95 ali samo pod uslovom da taj isti GPS nije dodatni zdatak... je*es ti to ako puknes 550e za nesto sto kosta toliko zbog tog istog GPS kojeg moras jos i da placas...
Znaci kupio bih tel ako je navodjenje besplatno, odnosno ako sam u BG-u i treba mi neka ulica, da mogu da ukucam ime ulice i telefon da me odvede do nje.
hvala svima koji ucestvuju u ovoj temi :wave: