Šta je novo?

N73 problem :(

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 2TB + KC3000 1TB /
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
Fractal Design Pop Mini Air White TG Clear
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Honor Magic7 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Znachi prosuo mi jedan retard zhenski red bull po telefonu :wall: I to tacno po poklopcu za kameru tj tecnost je usla s unutrasnje strane poklopca i sad se to ulijepilo pa se poklopac vrlo tesko...skoro nikako ne otvara...znachi muke bozhije da ga otvorim i zatvorim?Mozhe li se ikako odvojiti onaj slajder da se to fino ochisti alkoholom?

Pre svega da ti kazem da imas srece sto ti ceo tel nije otiso u vecna lovista (ipak neka sreca u nesreci). Sto se tice ciscenja, nosi u neki provereni servis ili ti u najgorem slucaju negine kupovina nove maske (ako je uopste i nadjes negde).

Zar ne mozes da skines celu zadnju stranu i bucnes je u nesto (mozda ne alkohol,nesto manje agresivno) onda lepo isperes i osusis!?
Pozdrav ,)

Znachi prosuo mi jedan retard zhenski red bull po telefonu :wall: I to tacno po poklopcu za kameru tj tecnost je usla s unutrasnje strane poklopca i sad se to ulijepilo pa se poklopac vrlo tesko...skoro nikako ne otvara...znachi muke bozhije da ga otvorim i zatvorim?Mozhe li se ikako odvojiti onaj slajder da se to fino ochisti alkoholom?

A i ti frajer drzis fon na stolu :D

Zar ne mozes da skines celu zadnju stranu i bucnes je u nesto (mozda ne alkohol,nesto manje agresivno) onda lepo isperes i osusis!?
Pozdrav ,)

Moze i alkohol, samo da nije 90% etanol.Neka nadje nesto malo slabije ili u krajnjem slucaju moze i on da razblazi taj 90% etanol.Osnova hemije :).Ili turi u vrucu vodu i pusti malo... samo, pazi da ti se doooobrooooo osusi nakon toga jer taj slider pokrece kameru na telefonu kada ga otvoris pa kontam da ne bi bilo dobro da otvoris, a ono mokro :d

Taj slajder sigurno ima kvakicu sa unutrasnje strane tj na"kliznoj ivici"koja pri povlacenju na dole pomeri kvakice koje aktiviraju kameru (bar je tako na 6680 i N70 koje sam imao i rasklapao do maticne ploce) pa je dovoljno da osusi poklopac u"skliznutom"stanju i to naslonjen na nesto,kako bi sva vlaga skliznula sa opruga i uopste onog unutranjeg dela koji je uvek nedostupan a u kom se i nagomilao taj Red Bull.
A lepo ti kazu ljudi,sve toga ne bi ni bilo da nije ruzne navike koja u nasem narodu postade obicaj da pokazes svoj statusni simbol kad izvadis sto skuplji mobilni na sto u nekom kaficu,pa nauci iz mog iskustva i ne radi to vise,jer i kad sam imao 6680 medju prvima u zemlji ja to nisam razglasavao na taj nacin i zato sam isti mobilni zadrzao od lopova 11 meseci a i od padova i prosutih kojecega sve dok ga nisam prodao krajem proleca,zasto mora svako da zna koji mobilni imas i dovedes svoj mobilni u opasnost od ostecenja ili KRADjE!?
Pozdrav ,)

Znachi mogu da potopim onaj poklopac u vodu?dobro osusim naravno

Pa sad ako ti zardja neki metal...Al nemas bas drugog izbora.Provlaci ga kroz mlaku vodu.Ja bih ga nakon toga osusio fenom.

Ne moze alkohol bre nikako.

Da li IKO zna kako da se resim ovog problema kada zelim da zumiram neku sliku na telefonu!?Znaci, kontam da ima neke veze sa manjkom RAM memorije jer nakon gasenja i paljenja aparata, normalno radi zum.

Prilozena slika...

Prilozi

• IM000393.jpg
    IM000393.jpg
    84.6 KB · Pregleda: 202
Poslednja izmena:
Sve aplikacije, teme, wallpapere, muziku instaliraj na mmc karticu, a memoriju telefona ostavi za najosnovnije stvari.

Oslobodio sam memoriju telefona sto sam vise mogao, zauzeto je 10 MB (slobodno 37), a to su neke aplikacije.U pozadini ne radi nijedan proces i svejedno nece da zumira, pojavljuje se ta greska prilikom pokusaja zuma slike na telefonu.I uopste mi nije jasno zasto.Pocinje malo da me nervira.Napominjem da zum sasvim normalno radi nakon reseta telefona (iliti iskljuci/ukljuci opcije).I tako radi jedno vreme da bi nakon tog nekog vremena opet poceo da izbacuje iste poruke.Zato pitam je l' ima neko resenje za ovo dok je telefon ukljucen, znaci, ne resetuje mi se telefon svaki put kad zelim da zumiram nesto.

Poslednja izmena:
Alo ljudi,kakve veze ima interna memorija telefona sa radnom memorijom!?!?I kako si uopste proveravao procese,na Meni dugme ili onako kako treba,odnosno iz nekog fajl menadzera koji ima opciju prikazivanja opcija processes!?
Ovakav problem su imale i 6630 i 6680 sa starim softverima,pa ako nemas najnoviji v3... softver,onda prioni na update i onda vidi kako ce se ponasati jer ocigledno taj softver ne oslobadja RAM dovoljno brzo!!
Ili,ako koristis extended zoom ili kako se vec zove,iskljuci to i nek ostane samo onaj manji zoom pa onda probaj da vidis sta ce se desiti!?
Pozdrav ,)

http://www.allaboutsymbian.com/forum/showthread.php?t=51669 je napisao(la):
Version 2.0628.0.0.1
10-07-2006
RM-133

Known problems
Bluetooth connections drop unexpectedly
Can't delete emails - application quits
Gallery, Calendar, Contacts, Log don't close completely
Memory leaks occur in Gallery, Calendar
Poor FM radio reception
RAM problems, memory doesn't get released when applications close
Frequent reboots, when the phone is demanding more then one thing at once
Frequent "memory card not inserted" error, when it is inserted --> reboot and do a false cycle of remove card

http://www.allaboutsymbian.com/forum/showthread.php?t=51669 je napisao(la):
Version 3.0638.0.0.1
30-10-2006
RM-133

Official Nokia changelog
Changes/improvements from MCU SW version 2.0628.0.0.3 to version 3.0638.0.0.1:
- New features:
- Video Stabilization set ON by default
- InfraRed Modem application added
- Improvements to:
- Slow SMS Sending problem
- Incall Rebooting Issue
- Restart when 3D audio ringing tone and say callers name active (partially fixed)
- N73, N70 setting "name display order" in Contacts doesn't work
- Not Possible to Switch General mode after Offline without re-flashing
- Bluetooth Search and Connection errors
- Phone resets when connecting or disconnecting BT headset during active phone cal
- Phone hangs or Rebooting when composing an SMS (partially fixed)
- Phone hang when taking picture (partially fixed)
- Camera Freezes when zooming (partially fixed)

Known problems
Gallery still doesn't close properly (you can see it running if you have a task manager installed - this may be by design)
Camera white balance preview still does not work properly
While listening to music with 3D tones on, you get a missed call. Click Show > Dial - phone reboots. This does not happen with 3D Tones off (regression?)

Known fixes
Radio station is now displayed properly, without the extraline above it, in white color (previously it was black font)
Camera - overall feeling is that the camera works a bit faster (opening up, switching to and from Video Mode)
Gallery zooming is now slower (progress bar displayed on all zoom levels, on previous firmware progress bar was only displayed for the first step to 25%), but appears to be better quality - hence the reason for slowing down.
New Modem app in the Applications folder, it can connect via infrared (only). No help is included for the new app.
Phone Memory backup restore now works
3D Tones seem to work properly now
Voice dialling now works while listening to the radio
You can now delete un-retrieved emails without Messaging crashing

New problems / regressions
While listening to music with 3D tones on, you get a missed call. Click Show > Dial - phone reboots. This does not happen with 3D Tones off (maybe an old bug)

Changes
Active Standby is now in bold font
New ringtones added (some labeled 3D Effect #)
Music playback resumes after a call

This firmware is available via Nokia's online update service at http://www.europe.nokia.com/softwareupdate

Ok, ovo mi je pomoglo, znaci, imam stariji firmware.Ovo radim prvi put, valjda necu nesto sje*ati...Inace, procese sam proveravao na dugme "Menu"... sto bi reklo da to ne valja onda :).Ajd, javicu je li pomoglo sta.

Poslednja izmena:
Ma ja bih odneo u neki servis.Al probaj i sam da ga updejtujes pa ako zeznes nesto moraces da ga nosis tamo i da pljunes lovu.

Uspeo sam :D.Odradio sam update telefona, sve je proslo glatko.Nakacio sam telefon, prepoznao ga je, skinuo 60 MB sa neta i zavrsio instalaciju.Prethodna verzija mi je bila 2.0628.0.0.1, 10-07-2006, RM-133, a sada je 3.0638.0.0.1, 30-10-2006, RM-133 :).Sad ostaje samo da sacekam pa da vidim da li ce se ponoviti problem sa galerijom koji je bio na prethodnoj verziji firmwarea.Cini se da je malo brzi... videcemo kako ce se ponasati od sad :d

jova je napisao(la):
N73 može da snima i na internu memoriju i a karticu a pojavio se i adapter za video kasete,spoji se DKU-2 kablom u adapter i snimaš na VHS kasete normalno. da , pre dve godine je ovaj telefon izašao u americi , nokiu su kupili amerikanci i naravno da prvo tamo izlaze novi modeli , gigahard se kaže u americkom slengu (naravno da mislim na gigabajte) , N73 je imao test oznaku "pro7-X" i bio je sa kamerom od 8 megapiksela sa nikon optikom , ali kad su ovi iz nikona videli da više nikad nece prodati nijedan digitalni foto aparat adustali su e tu je uskocio carl-cajs rumenige sa svojom optikom pa sad imamo 3.2 Mpx sa karl-cajs rumenige optikom , a za bateriju od 1600 Max to se zna odavno,cudi me da neznate,oznaka je BL-7C i traje 15 dana ali kad se sluša muzika 12 , toliko je jaka baterija daje jedan moj kolega kad mu je crkao akumulator na kolima prikljucio BL-7C i vozio se 20 kilometara do prve benziske pumpe. kažem za N73 I-Tunes verziju sa baterijom BL-7C to je baterija od 1600Max i traje 12 dana , a u ovu I-tunes verziju ubacili su procesor od 2.2 gigaharca da bi mogao da gura hard disk od 12 gigaharda i može da se gleda tv program na njega , ima tv modul od 45 ampera i može da se gleda kablovska preko njega ako ugradite wireless-gprs koji je oko 20 evra. baterija se mora obavezno formirati 3 x 15 sati , inace brzo strada i može oštetiti telefon , ja sam ovaj telefon kupio pre 2 godine u americi , odlican je i ima memorijsku karicu od 512 megaflipsa a sliko sam dosta sa njim po prirodu i slika je ostra i zvuk je dobar za zvono.Upravo izlazi test test N73 sa baterijom od 12 dana i karticom od 12 gigaharda , bolja je n73 itunes verzija , uz nju idu i 5.1 slušalice tako da pruža kompletan ugodaj ,zatim rezervna beterija BL-7C Black horse edition uz koju telefon radi neprekidno 12 dana uz intenzivno slušanje muzike. □ jova

Ja se izvinjavam sto sam otisao u offtopic, ali ovo sam morao da pokazem nekom, znaci, lik je sasvim ocigledno expert za N73 :Klanjanje :Klanjanje :D :D :D :banana: :banana:

Na komentarima mobilnisvet.com... otisao da pogledam nesto i naletim na ovo, plakao sam od smeha sat vremena :D :bottle:

Ma da vidjao sam ja isti ovaj post par puta tamo.Izgleda da ga ima snimljenog u wordu pa ga samo lepi kada mu moderator izbrise.Nego da i nas mod ne skrati...

E imam jso jedan problem....Znachi telefon se ugasi sam od sebe jednom dnevno....Ne znam koji mu je djavo al mora jednom dnevno da se ugasi...

E i to je normalno na starom softveru kako sam procitao na forumu.Svi su polagali nade u novu verziju i cini mi se da su time ispravili te nedostatke.Sad kad pogledas za vecinu pitanja je problem softver.Tako je to kad je sve u pocetnoj fazi.Tako je sve bilo i za 6630 pa je sada on kao best buy i extra telefon bez problema.

Bitrate, ne treba preterano da te brine to.Nije do telefona nego do softwarea.Kontam da ce sa svakom novijom verzijom softwarea ispraviti nedostatke.Za sada jos uvek postoje bagovi i to se moze videti i u onom changelogu koji je Nokia izbacila.Meni se npr. telefon nekad jednostavno zablentavi i prestane da radi, zakuca.Nakon toga treba da izvadim bateriju pa je ponovo stavim.Ovo je bilo cesce dok je bio stari software, sa novim mi se to do sada desilo samo jednom.Bice jos updatetova.

Telefon je kupljen sa najnovijom verzijom firmware-a....al opet se gasi pf...

Mozda nije dobro flesovan.Moraces ponovo da ga nosis u mobis pa ako i onda zeza pozovi se na garanciju.

Mozda se nismo dobro razumijeli..telefon je fabrichki takav.nije uzet u mobisu nego direktno iz italije uzet u orginalnom pakovanju (Bluetooth slusalice,obicne slusalice,kartica 128mb itd..)

Pa, odnesi ga u servis, mozda oni mogu da skontaju sta mu je.Ako vec kazes da je najnoviji firmware, ne znam do cega bi moglo biti.Malo je zeznuta situacija sto je uzet u Italiji, pa ako nesto sa telefonom nije u redu, ne znam kako ces ostvariti garanciju.

Pa ako ti smeta,a nije ti bitno sto mozda gubis garanciju iz Italije nosi ga u servis i trazi da ti ga flesuju.Mozda se i isprave te greske.I meni se desava da mi se gasi motorola,a ovo je jos osetljivije.Ja bih tako uradio ili mozes da cekas sledecu verziju softvera pa da ga onda pregazis.

nije uzet u mobisu nego direktno iz italije uzet u orginalnom pakovanju (Bluetooth slusalice,obicne slusalice,kartica 128mb itd..)
ako je to original pakovanje gde su bluetooth slusalice i mem kartica kod ovih telefona sto prodaje telenor, i oni su valjda u original pakovanju?

Vrh Dno