Šta je novo?

[N6120] Zvanicna tema

iognjen

Slavan
Učlanjen(a)
12.07.2007
Poena
301
Pozdrav svima,

primetio sam ovaj phone pa me interesuje da li je neko imao bliža iskustva sa istim. Opisa na našem jeziku još nisam pronašao, čitao sam neke engleske. Deluje jako dobro, ali me interesuje kapacitet baterije i ostale karakteristike.

Unapred hvala!

Baterija traje dva dana solidnog korišćenja, a ako ga uzjašeš biće sigurno manje. Kamera je poprilično loša kad je malo mračnije, sasvim solidna po danu. Telefon je brz kao metak, ni nalik većini Simbijan aparata. Skoro sam ponovo dohvatio N73 i posle 6120c, ono je katastrofa. Vredi svaku paru.

Ja sam prodao svoju N70 i sad planiram da kupim opet neku Nokiju pa se razmisljam i o 6120.

Drzao sam ga u ruci, lepo izgleda, mali (sto meni smeta), malo manji display ali odlicna rezolucija ga vadi, kamera je solidna, trebalo bi da bude ultra brz ali i nije nesto spec. Iskreno, mozda za nijansu brzi od N70, ali to je malo za takav CPU.
Symbian 9.2 izgleda lepo, ali citao sam da ima nekih propusta.

Ono sto meni smeta je sledece:
Telefon je skoro izasao i vec mu cena pada iz sedmice u sedmicu, sto znaci da ce za par meseci cena bas pasti i zaustaviti se ne odredjenoj ceni.
Bas ne volim tako da pucam pare.

Kakva je kamera u poredjenju sa N70, i da li se isplati menjati N70 za 6120 Classic?

Kamera je preko dana nesto slabija od n72,nocu je jako losa ali i kao na n72.Ekran je iste velicine kao i na n72.ja imam i n72 i 6120 i glupo ih je porediti jer osim malo slabije kamere 6120 je tri puta bolji i brzi.

extra telefon odnos kvalitet cena na najvisem nivou!

I ja hocu da kupim si ovaj telefon, mislio sam legalan, ali pored ovakvih legalnih prodavaca (mobis i alpha copy) covek prosto da se zapita ima li svrhe. Ceo dan se niko ne javlja na fon ili je zauzeto, lol.

CT 23.699
Quadra 23.510
Mts+fresh 500= 8.999+pdv

"Legalisti" = od 193e do 225e

Iz prilozenog se najbolje vidi da je najpovoljniji mts, ako telefon nije kodiran, pa me zanima da li mts kodira telefone na svoju mrezu? Cuo sam da Telenorovi mogu da se koriste i sa drugim karticama.

Koliko ja znam m:ts ne kodira telefone, a da rade, morali bi navesti na sajtu kao što Telenor navodi. Nokije kod Telenora uglavnom nisu kodirane, ali SE jeste (iz iskustva prijatelja ;)).

Gde ima na njihovom sajtu da se vidi ponuda novih telefona? Ja ih ne nalazim. :S:

ISPRAVKA
Našao.

U Mobisu je 256e + PDV.

Poslednja izmena:
Da li se to meni cini ili 6210 koristi za koneckiju mini USB kabel? Jel se puni preko USB?

Znaci zato su u Mobisu jeftiniji, to je cena bez PDV-a? Meni su rekli 19.999, ali nisam pitao da li je sa PDV-om. Royalton 21.900 sa PDV-om. I tu mi je nesto sumnjivo. :smash:

Da li ide neka kartica uz ovaj fon ili je samo podrzana?

Mada se sada razmisljam jer sam prvi put video da imaju i drugi smartphone aparati da se kupe kod nas, Qtek, HTC i sl. To je prava stvar.

Poslednja izmena:
Baterija traje dva dana solidnog korišćenja, a ako ga uzjašeš biće sigurno manje. Kamera je poprilično loša kad je malo mračnije, sasvim solidna po danu. Telefon je brz kao metak, ni nalik većini Simbijan aparata. Skoro sam ponovo dohvatio N73 i posle 6120c, ono je katastrofa. Vredi svaku paru.

Pozitivno je to sto je stvarno najbrzi symbian telefon na trzistu. Ja licno nosim N73 i kupio sam 6120 prvenstveno zbog brzine i dopadljivog dizajna. Prodao sam ga u roku od 2 dana jer je ekran smesan u odnosu na N73, slike dosta losije, baterija traje krace i svi su izgleda neki madjari MADE BY NOKIA :-D Bas me interesuje da li je jos neko zadovoljan sa 6120 posle N73....?

Da li se to meni cini ili 6210 koristi za koneckiju mini USB kabel? Jel se puni preko USB?
1. Da, i sve nove Nokije koriste miniUSB. Pop port otišao u istoriju.
2. Ne, ne puni se.

Znaci zato su u Mobisu jeftiniji, to je cena bez PDV-a? Meni su rekli 19.999, ali nisam pitao da li je sa PDV-om. Royalton 21.900 sa PDV-om. I tu mi je nesto sumnjivo. :smash:

Da li ide neka kartica uz ovaj fon ili je samo podrzana?

Mada se sada razmisljam jer sam prvi put video da imaju i drugi smartphone aparati da se kupe kod nas, Qtek, HTC i sl. To je prava stvar.
Cenu sam preuzeo odavde: http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1423/Nokia/6120-Classic

Ovo ide u originalnom prodajnom pakovanju:
* Nokia 6120 classic
* Transceiver
* Nokia Travel Charger AC-4
* Nokia Battery BL-5B (890mAh)
* Short User Guide (full User Guide online + CS help)
* Nokia Stereo Headset HS-47
* CD-Rom
* Data cable DKE-2

HTC je jaaako skup.

Pozitivno je to sto je stvarno najbrzi symbian telefon na trzistu. Ja licno nosim N73 i kupio sam 6120 prvenstveno zbog brzine i dopadljivog dizajna. Prodao sam ga u roku od 2 dana jer je ekran smesan u odnosu na N73, slike dosta losije, baterija traje krace i svi su izgleda neki madjari MADE BY NOKIA :-D Bas me interesuje da li je jos neko zadovoljan sa 6120 posle N73....?
I ti si našao da upoređuješ 6120 sa N73. :wall: Em im cena nije ista, niti su klasa ista, niti namena.

Poslednja izmena:
@Duke, jeste to cena, ali na toj listi sve cene su maloprodajne, ne moze se reci sa PDV-om, posto nema ni P od toga. ;)

Provericu.

Ne znam za ekran, ali meni ako vec nije touchscreen nije preterano ni bitno. Najbitnije mi je da fon bude "interooperatibilan" :)bottle:) tj. da je moguce povezati ga sa kompom i imati neke koristi.
OS je Symbian 9.2, mada bih najvise voleo da je WM5, ali sta ces. HTC i Qtek kostaju vise od mog kompa, tako da mi je bolje njega da nosim. :type:

MTS-Fresh 500 + fon = 24780 dinara (sa sva 24 mesecna racuna), to je ubedljivo najbolja cena, samo da nije kodiran.,)

Moze i uz Mix 500. :bottle:

Edit: Izbrisao sam nesto dok ne proverim.
Inace cena u Mobisu je 20K sa PDV-om, tako kazu.

Poslednja izmena:
drugar ga ima u radnji stvarno lep telefoncic al nekako maska nije nesto uradjena sta znam :S

Po meni vredi

Telefon se proizvodi u Mađarskoj. To sve govori. Većina se žali da se vremenom rasklima poklopac baterije. E sad, ja ne znam da li ljudi stalno skidaju taj poklopac da menjaju kartice, ili šta već... :crash:

Ne može za nisku cenu pametan telefon pa još da mu je završna obrada vrhunska. To je utopija. ;) Još bolesnije mi zvuči kada krenu priče o kameri. Pa i najjeftinija digitalna kamera od 100 evra tipa Canon PowerShot A460 i sl. pravi 100x bolje fotografije od najbolje kamere na mobilnom.

Krosh
Hm, na kraju izađe telefon 24778 (MIX/FRESH 500), a po meni vredi, zagrejao sam se prilično. Išao bih na MIX500. GPRS mi ne treba, taman 125 minuta razgovora i 125 poruka. Više mi i ne treba.

Citao sam na netu da mu je cela zadnja povrsina uradjena od glatke, sjajne plastike, kakva je tu situacija sa grebanjem, jer imam nokiju 6233 koja ima jedan deo zadnje maske uradjen od sjajne plastike i upravo taj deo je skroz u ogrebotinama, iako je ostatak telefona u perfektnom stanju?

takodje me zanima da li je tastatura premala ( u poredjenju recimo sa nokijom 6233)?

Telefon je premazan sjajnim lakom od nazad => otisci prstiju ostaju, ali se lako briše (za utehu ;)).

Veličina tastature je kao na 6233, bar po meni. Radio sam na 6233, i meni je ok.

Pa ono,ja za skoro mesec dana otkad ga posedujem nisam uspeo da napravim ni jednu tačkicu mada ga ni ne urnišem nešto - uglavnom stoji na stolu ili u unutrašnjem džepu jakne. A bele je boje i sviđa mi se što je tako svetlucav i fensi... ,)

Daklem:
Mobis = 19.999
Royalton = 21.900
Quadra = 23.510
Comtrade = 23.699
MTS + Fresh500/Mix500 = 24.779 (sa svim racunima, 10619 odmah)

Je li on ima procesor na 369Mhz, to bi moglo cak i da pusta divx?
Koliko se krecu microSD kartice i da li se dobija adapter za konverziju u SD uz njih?

Još proveri u Alpha Copy za cenu.

U Tehnomobilu je 23799 din.

Da, procesor radi na 369 Mhz i 'ladno pušta divx, samo ekran od 2"... Kada kupiš microSD karticu, uvek dobiješ adapter (kao i uz svaku karticu smanjenih dimenzija). ;)

Ma tamo se ne javljaju ceo dan, a i ovi iz Mobisa se javljaju tek posle 17h. Inace Alpha Copy je serviser za MTS (bar sto se tice ovog modela).

Ako je cena 250-300 evra za legalan telefon, onda me cudi onakva cena u mob. prodavnicama. Tamo je dakle od 193 do 225 evra. Mala mi je to razlika, ili je to za Nokiju normalno, ja sam ranije gledao SE W950, na mobilnomsvetu oko 15.000, a u CT 45.000!!? :smash:

Ako je skidaju na zapadu, onda ce mozda biti kvalitetnija nelegalna Nokija kod nas nego ova legalna madjarska. Ili je i oni kupuju u HU, a granicu je lako preci, nema poreza, nema carine.

Pazi

Alpha Copy je serviser za Nokiju, kao i Mobis i još neki treći (znam iz garancije kada kupiš Nokiju u Telenoru) ;).
Sve 6120 se proizvode u Mađarskoj, znači i na Zapadu piše made in Hungary. A one jeftine su skidane sa mreže, jer Nokijina preporočena MP cena je 250 evra + porezi (čitaj PDV, kod nas 18%) i uvozne dažbine (kod nas 15% na mobilne telefone).
I pogledaj cene 6233 i 5300 u Mobisu i kod ostalih. Razlika je minimalna. ;)

http://www.nokia.com.hr/id100471.html

Poslednja izmena:
Kako onda oni u Mobisu imaju cenu 256e? 250X1,15X1,18=340 evra, jeste da je u pitanju MP, ali opet razlika je velika.

Ok, nije bitno, meni je najveca mana sto nema touchscreen. Sutra cu pokusati da saznam da li je fon kodiran u MTS-u i mozda ga i kupim. :D

mt:s

To je bila preporučena cena u maju od strane Nokije kada je telefon izašao. Moja greška ;). Cena mu je pala. Ipak je prošlo 5 meseci. U mobilmega u broju 80-81 su najavili taj model i piše "očekivana cena se kreće oko 260 evra bez poreza." Manje-više to je to.

Elem, proveri to za kodiranje, mada sumnjam da su Nokije kodirane (nisu ni u Telenoru barem 5200, 6233 i E61 što su drugovi kupili, ubacili su mt:s karticu i radili su). Ja nemam vremena da odem do poslovnice danas, ali sutra ću verovatno otići.

Kupio

Kupio jutros uz MIX500!

Najbolje je bilo na kraju. Prvo kod jedne žene ide sve u vezi ugovora, a druga ženska (bolje otkucati riba, ali ta dugo radi u poslovnici u Su) proverava ispravnost telefona i ubacuje karticu. I tako ta druga, sredi ona, i počne ...
Ona: "...baterija se formira 3x12 sati."
Ja (upadam u reč): "Bilo nekad."
Ona: "Pa vi možete formirati kako hoćete, nama su iz servisa rekli tako, ja vas samo prenosim..."
Ja - smešak (a smejem se u sebi) Ha ha ha! :p :D :)

Pitam se da li iko čita uputstvo (mada se to i ovako zna) u kome lepo piše za bateriju da se samo prva 2-3 puta napuni i isprazni do kraja i to je to (a prekovremeno šteti - lepo piše :smash:).

P.S.
Nisam hteo da budem ... od čoveka pa da joj pokažem šta piše u uputstvu... :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno