Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Sa 20 min priče i 10-ak esemesova dnevno, i Android će da cedi bateriju nekoliko dana. Al' ako je stalno on line (što je poenta takvog telefona), plus ako njakaš još neke aplikacije (bilo koje) onda će da je posisa od jutra do večeri.

pa da nema toliko zanimljivih aplikacija, widget-a sto na Androidu sto na IOS-u + sto u vecini slucajeva si na internetu (razni update-ovi itd...) i tu bi trajala baterija kao i na symbianu u ovom slucaju...

UPOZORENJE : CUSTOM ROM = DALEKO SLABIJA BATERIJA ....tj widgeti i sl stvari cede je da jedva spojis ceo dan ..

ljudi gde da uzmem bateriju za ovaj moj krsh ??? jel postoji neka zamena ili org ....i jel neko zna cenu orginala ?

Probaj u Alpha Copy-ju, tamo sam ja uzeo originalnu bat. za 3250...cena je bila negde oko 40,50 eura

***a sestri i dalje vrsi posao, a i svidja joj se rotirajuci mehanizam :D

mislio sam na moj ...a *** ... ja sam trenutno dekintos za nesto bolje :/

Da, pa to je ***a cena Nokijinih orig. baterija. Stvarno su bolje od kineza, jer je sestra upravo promenila dve kineske baterije pre nego sto je uzela originalnu i sad tel. normalno drzi kao ranije..

Zamrla tema?

Zna li neko da li se sa telefona mogu ukloniti neke fabrički instalisane a meni nepotrebne aplikacije. Dobio sam neke igrice (TR GR vožnja, Bounce) kao i onaj njihov "Sada i ovde". Tih stavki nema pojedinačno u onom "instalirane aplikacije" folderu odakle se radi deinstalacija. Ali tu ima nekih drugih "bog te pita čega sve ne" tačaka.

Zamrla tema, jer telefon više nije aktuelan. Brat je dobio moj i drži ga u nekoj fioci, ako ga do sada nije prodao, ne verujem da sad vredi ni 60 evra.

Nema načina da jednostavno ukloniš aplikacije koje su došle sa telefonom. Ako hoćeš tweak-ovanje telefona pređi na Adroid, on je maksimalno friendly za takve stvari.

Zamrla tema, jer telefon više nije aktuelan. Brat je dobio moj i drži ga u nekoj fioci, ako ga do sada nije prodao, ne verujem da sad vredi ni 60 evra.

Nema načina da jednostavno ukloniš aplikacije koje su došle sa telefonom. Ako hoćeš tweak-ovanje telefona pređi na Adroid, on je maksimalno friendly za takve stvari.

Ne razumem sad sta si hteo da kazes ovim postom... kao telefon nije aktuelan i ako hoce da tweak-uje telefon da predje na android... prvo ne mozes da poredis telefon sa operativnim sistemom. Kao sto je android aktuelan tako je i symbian aktuelan. Ako si vec hteo nesto da preporucis onda si trebao da mu kazes neki konkretan telefon (ukoliko je pitao uopste za tako nesto). Drugo 5800 moze da se tweak-uje i postoji mnogo sajtova sa uputstvima ( http://forum.pnht.pl/ na primer)... a trece i najbitnije, ako si pogledao ova tema ima mnoogo stranica vezanih samo za jedan model telefona i prakticno malo toga nije vec receno pa svako koga nesto interesuje moze da procita u prethodnim postovima.
Ne razumem zasto postoji potreba da se gura nesto tamo gde mu nije mesto... moj sledeci telefon bice Noki N8 a na android i ne pomisljam jer je to za mene cista *******cija, i zamisli sad da odem u neku temu sa androidom i kazem to nevezano za pitanja u toj temi... verovatno bi zaradio ban ili barem upozorenje...

2nshappy
pogledaj na sajtu za koji sam ostavio link da li ima nesto u vezi toga a ima jos sajtova koji se bave slicnim stvarima. Ako nisi vican tweak-ovanju podji do nekog servisa pa ih pitaj koliko bi kostalo da ti zavrse to, ne bi trebalo da bude skupo.

Pozz

Ajde samo bez rasprava. Telefon koji spominjem ide u penziju a ja prelazim na Android. Ovaj telefon prelazi kod manje zahtevnog korisnika, ali koji će mnogo koristiti navigaciju. A baš navigacija prijavljuje da joj fali memorije ako mora da kalkuliše rutu do neke udaljenije destinacije, tipa od Srbije do Holandije.

Ima unutra i Garmin, ali on je baš smor za update, plus čuveni bug-ovi oko skrola i pretrage. A i on radi loše kada su učitane velike mape i kada vodi na dugačku rutu. Gotovo je neupotrebljiv za pretraživanje na samom telefonu.

Nokijine OVI mape rade jako jako dobro, ima jako dobar prikaz i UI. Nema Srbije ali nama i ne treba. Ali eto, samo je muči što ima malo memorije. Pa reko, da se malo pročisti. Tweek će izbegnemo, nije za tog budućeg, manje zahtevnog korisnika. Ako ne može prosto, neće ni biti.

Čuj "7", ja sam 5800 koristio vrlo dugo, imao sam ga među prvima na ovom forumu i dobro znam telefon i znam šta može i ne može da se uradi na njemu. Da bi uklonio ugrađene aplikacije moraš flešovati custom firmware, mnogo komplikovanije od rutovanja telefona i brisanja jednog .apk fajla. Čoveku sam dao dobar savet, ako želi da pravi veće izmene na svom telefonu, Android je daleko više friendly za takve stvari i to niko ne može da ospori.

Inače da kažem da je 5800 zaista imala izvrsnu navigaciju, videlo se da telefon nema snage pri skrolovanju mape, ali brate hvatao je lokaciju izuzetno brzo, a OVI Maps je bila bombonica od aplikacije. Sada kad mi telefonu treba preko minut da uhvati satelite i ponekad neće da se poveže uopšte, sa setom se setim stare Nokije i žao mi što je nisam zadržao bar kao rezervni GPS i kameru.

Ma sve jasno, sve ima svoje i pitanje je samo sta kome treba i sta je kome bitno. Meni je uvek bilo najbitnije da je telefon izdrzljiv i da ima dobar signal. I jedno i drugo, sto se mene tice, uvek je imala Nokia (klinci tresli o pod, bacali, ja zalupio vrata od kola preko njega, ma Boze sacuvaj... a signal je uvek, ako ne bolji, onda barem isti nego kod drugih telefona, opet, moje iskustvo). Tako da, u stvari, meni dodje nebitno da li je symbian ili android, dokle god je na Nokii ,);) . A da telefon nema snage - nema, ali zato su izlazili modeli posle njega (n8 :p ).

Pozz

Jel neko probao Anu ? Malo android smeka za podmladjivanje ne bi bilo lose.
Ali ne znam kako bi ova vitalna starina podnela 600mhz , kao i silnu vidzetiraniju :)
Na netu jos uvek siromasno sa utiscima

Anna...na 5800...zvanicno ne moze, jer je Anna za Symbian^3 telefone

Jel neko probao Anu ? Malo android smeka za podmladjivanje ne bi bilo lose.
Ali ne znam kako bi ova vitalna starina podnela 600mhz , kao i silnu vidzetiraniju :)
Na netu jos uvek siromasno sa utiscima

Stavi spbshell, bar ces koliko-toliko imati virtuelne ekrane.

Izasao je novi zvanicni firmware v60.0.003. Najveca promena je web browser - preuzet je sa Anna. Ostale promene su opisane ovde.

Kada zaključaš display standardno sa prekidačem probaj da pritisneš srednje dugme.

Ne dešava se ništa? A pre je, kad se pritisne neko dugme dok je zaključan ekran, pisalo nešto u fazonu prvo otključaj displej bla bla? Ne vidim šta je tu poboljšano al nema veze.

Kada je zaključan ekran, pritisak na srednje dugme uključuje ekran i na njemu se prikazuje datum, vreme i traka na kojoj piše "Swipe to unlock".

Ne dešava se ništa? A pre je, kad se pritisne neko dugme dok je zaključan ekran, pisalo nešto u fazonu prvo otključaj displej bla bla? Ne vidim šta je tu poboljšano al nema veze.

Kako se ne dešava, kada pritisnes srednje dugme dobijaš opciju za otključavanje. Svi ostali tasteri nisu aktivni.
Primetno je više slobodne memorije a browser mi se ne dopada, bolja mi je Opera mini 100x.

Poslednja izmena:
Pa jbm li ga, očigledno nešto nije u redu kod mene. Sve ostale promene primećujem ali tu sa ekranom jok.

Ma jok, i restartovao sam ga. Od recimo desetak pokušaja kad je zaključan ekran jednom se upali ali ne nudi nikakvu opciju da se prevuče nego se samo upali. Nešto definitivno brlja.

Nazad
Vrh Dno