Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Pogledaj Nokia Firmware Generator,pa posle vidi jel kompatibilna Nav.Ed. za fleš ili ne, mada mislim da su zbog velikog interesovanja (kao što kažu i sami) isfurali taj C6 fw za najpopularnije mod.tel.

evo link http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:5800d-1_XpressMusic

evo i linka sa scrshoots C6 fw http://forum.pnht.org/index.php/topic,104.0.html
Navigation Edition ima najsvežiji firmver V40. Pošto je za fleš C6 firmverom potreban originalni 5800 V51 firmver i RM-356 tip uredjaja, sledi zaključak da su sve RM-356 do jedne isključivo XpressMusic. Razlika izmedju NE i XM je u 3G radio fekvencijama i unakrsno flešovanje onesposobljama makar tu funkciju, a nekima je brikovalo telefon. Malo sam kopao po netu i našao ove informacije. Velika šteta, s obzirom da je razlika u ceni 70-80 evra u korist NE, a esencijalno su isti telefoni.

Da li je neko probao na Windows 7 da updejtuje firmware c6? Meni stalno izbacuje JAF nekompatibilnost sa operativnim sistemom.

evo dodjoh kuci konacno..poslao sam ti prog. lepo da bar neko ima vr. i volje da napise koji red o trenutno najpopularnijem (c)fw-u za 5800. + 1 "7" ;)

meni se generalno svetli UI bas i ne svidja..al nije problem. to promeniti nekom temom, predpostavljam da ima neka dark preinstall ? Mene zanima koliko je C6 fw za 5800 brzi od recimo Upakulovog Xtension cfw..ako je neko imao prilike da proba oba neko poredjenje brzine bi bilo korisno.

takodje se JAF i PK Em. najbolje ponasaju na xp-u, ako imate taj sistem (moze i virtualni), ako ne sve morate u xp sp3 compatibilty mode , run as admin. u W7.

Scr000006.jpg
Scr000007.jpg
Scr000008.jpg
Scr000009.jpg

Ova poslednja slika - fora je da kad se predje prstom preko ekrana sklanjaju se sve ikone i ostaje samo slika, i obrnuto... inace jedva sam uhvatio screenshot u bas tom momentu ;)

Pozz

^^izgleda više nego odlično ! ...e sad izvini ali moram da pitam, jer ko zna kad ću imati vr. da flešnem fon (desk me opet zeza, izgleda da mi se pregreva grafička!, a to mi je "radna mašina.
vidim da h.s ide u landscape (iako mi se to nikad nije sviđalo na 5800, ovo je do sad najbolje odrađena varijanta), koje još , tj. koliko opcija h.s. ima ? jel widgets jede dosta RAM-a ili ne ? kako se uopšte ponaša fon sa svim tim efektima, kažeš da brzo otvara slike, al šta je sa memorijom ?
I poslednje, jel si imao inst. Garmin, i ako jesi, da li si ga sačuvao posle fleša i kojom metodom ?

Hvala "7", svaka ti dala za ovaj trud ;), p.s ako misliš da je RAM dosta zauzet , probaj app RAM Blow...odkad je koristim, nikad nisam na preko 70% ! ako ne znaš gde da je nađeš traži ! Pozz

jel neko možda može da mi pomogne oko ovog, savetom, predlogom, iskustva, sve je dobrodošlo samo da spasem računar ! link ka temi gde sam objasnio problem sa grafikom ili pločom je http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=239120
unapred hvala!

^^izgleda više nego odlično ! ...e sad izvini ali moram da pitam, jer ko zna kad ću imati vr. da flešnem fon (desk me opet zeza, izgleda da mi se pregreva grafička!, a to mi je "radna mašina.
vidim da h.s ide u landscape (iako mi se to nikad nije sviđalo na 5800, ovo je do sad najbolje odrađena varijanta), koje još , tj. koliko opcija h.s. ima ? jel widgets jede dosta RAM-a ili ne ? kako se uopšte ponaša fon sa svim tim efektima, kažeš da brzo otvara slike, al šta je sa memorijom ?
I poslednje, jel si imao inst. Garmin, i ako jesi, da li si ga sačuvao posle fleša i kojom metodom ?

Hvala "7", svaka ti dala za ovaj trud ;), p.s ako misliš da je RAM dosta zauzet , probaj app RAM Blow...odkad je koristim, nikad nisam na preko 70% ! ako ne znaš gde da je nađeš traži ! Pozz

Pa vidi, nemam pojma koliko rama trosi ali sve mi radi mnoogo brze nego pre. Brze ide kroz meni, brze pusta muziku, video, slike... tako da ne verujem da mu nesto mnogo smetaju ovi dodatni efekti.
h.s. ima 5 redova u koje mozes da stavis razlicite precice, a prevlacenjem prsta preko ekrana nestaju precice i ostaje samo slika, pa sledeci put kad prevuces prstom vrate se precice... kao sto si video sad moze i h.s. da se okrece i to sasvim pristojno izgleda. E ima jedna sitnica koja me nervira malo - ranije kad tel ugasi osvetljenje pa ga pipnes bilo gde on samo upali osvetljenje pa ti onda radis dalje... e ovaj sad odmah pali ono na sta si kliknuo iako ne znas unapred na sta si kliknuo jer je ekran crn... e sad to meni ne smeta puno jer imam precice samo pri vrhu i dnu pa uvek pritisnem na sredinu gde nema nista... e da, kad je tel zakljucan mozes da pritisnes taster za meni pa prevuces prstom preko ekrana i on se otkljuca... verovatno ima jos raznih zaje*ancija ali ja ga nisam cackao toliko a sigurno moze da se nadje na netu sta sve ima u update-u.
Sto se tice Garmin-a a i ostalih aplikacija - meni je sve bilo instalirano na kartici tako da sam otisao u menu/settings/Application mgr/Installation files i on mi je tu izlistao sve sto mi je bilo instalirano ranije (posto flesovanje i update ne uticu na karticu) i onda sam jedan po jedan instalirao ponovo. Malo je bilo smaranje ali sve radi. Garmin radi regularno ali ga nisam jos probao da vidim da li mozda nesto brze uspostavlja vezu sa satelitom (mada ni ranije to nije radilo lose, nekad se ukopca za par sekundi a nekad mu treba 10 min)

Pozz

Navigation Edition ima najsvežiji firmver V40. Pošto je za fleš C6 firmverom potreban originalni 5800 V51 firmver i RM-356 tip uredjaja, sledi zaključak da su sve RM-356 do jedne isključivo XpressMusic. Razlika izmedju NE i XM je u 3G radio fekvencijama i unakrsno flešovanje onesposobljama makar tu funkciju, a nekima je brikovalo telefon. Malo sam kopao po netu i našao ove informacije. Velika šteta, s obzirom da je razlika u ceni 70-80 evra u korist NE, a esencijalno su isti telefoni.

u principu je sve na tebi, tj. koliko ti je bas stalo da probas te cfw, al generalno (moj savet iz licnog iskustva, a probao sam ih 4,5,6 do sad, valjda), ako ti fon radi o.k i nisi picajzla po pitanju brzine i sta ti ja znam kakvih sve detalja mnogo toga mozes da dobijes/poboljsas/ispravis/customiziras i na orig. fw. na ne hakovanom fonu samo instaliranjem apps koje hoces sa potpisom na cer.opda uz pomoc X Signe-a, postupak traje oko 5. min sa sve reg. na cer,opda !
Ima nekoliko str. nazad screenshoots kako npr. izgleda moja 5800 sa orig.fw51. nehakovana..imam widg. Oratsu i vodafon h.s. i ko zna sta sve ne.

off topic :dajte ljudi pomozite da spasim desk !!! nemam para za novi :trust:..evo opet link na temu gde sam opisao probl. http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=2267989#post2267989
Hvala svima koji bar pogledaju o cemu je rec !

@"7"

Jesi li probao da li radi TV-out sa tim C6 firmware-om..takodje sta je sa kamerom, jel radi i ona bez problema?

Pa vidi, nemam pojma koliko rama trosi ali sve mi radi mnoogo brze nego pre. Brze ide kroz meni, brze pusta muziku, video, slike...
h.s. ima 5 redova u koje mozes da stavis razlicite precice, a prevlacenjem prsta preko ekrana nestaju precice i ostaje samo slika... Garmin radi regularno ali ga nisam jos probao da vidim da li mozda nesto brze uspostavlja vezu sa satelitom (mada ni ranije to nije radilo lose, nekad se ukopca za par sekundi a nekad mu treba 10 min)

Pozz

skoro svaki cfw, (zovem ga tako, jer i C6 fw za 5800 je u stvari to) ima to brže otvaranje slika , jer su stavili da vidi slike samo iz E: Pictures, a ne sa cele m.c.(u Galery ne bi trebalo da vidiš recimo one sličice od Garmina)
Za RAM, jel ima neka app koja to pokazuje, kao Device Info npr. ? PNHT obično integriše tako nešto u Z.
Ovo za h.s mi liči na Oratsu, on ima te redove, gde stavljaš wdgts. po želji, a kad ga frnješ prstom na gore, nestane.
Traženje satelita često zavisi od položaja istih,gde se nalaziš, vrem. uslova, da li npr. rukom prekrio GPRS antenu i još dosta toga.
Da ne smaram više s pitanjima sigurno već ima neki video na YT ili dm, ako nađem link ostaviću.
Hvala "7" na dobroj volji i odgovorima. Pozz

Poslednja izmena:
skoro svaki cfw, (zovem ga tako, jer i C6 fw za 5800 je u stvari to) ima to brže otvaranje slika , jer su stavili da vidi slike samo iz E: Pictures, a ne sa cele m.c.(u Galery ne bi trebalo da vidiš recimo one sličice od Garmina)
Za RAM, jel ima neka app koja to pokazuje, kao Device Info npr. ? PNHT obično integriše tako nešto u Z.
Ovo za h.s mi liči na Oratsu, on ima te redove, gde stavljaš wdgts. po želji, a kad ga frnješ prstom na gore, nestane.
Traženje satelita često zavisi od položaja istih,gde se nalaziš, vrem. uslova, da li npr. rukom prekrio GPRS antenu i još dosta toga.
Da ne smaram više s pitanjima sigurno već ima neki video na YT ili dm, ako nađem link ostaviću.
Hvala "7" na dobroj volji i odgovorima. Pozz

Nikakav Device info nisam nasao a pravo da ti kazem nije mi ni bitno, meni radi super :)

Sto se tice slika nisam mislio da se onaj preview ucitava brze (mada je i to brze) nego bas kad pregledavas slike preko celog ekrana, ranije kad naidjem na vece slike pojavi se na sredini ekrana onaj kruzic sto se okrece i tako par sekundi ucitava sliku (vecu) a sad te iste slike otvara trenutno.

Pozz

^^ja volim da imam neku app ili task mngr. da znam pravo stanje tel. ne oslanjam se samo na fabričke podatke, l pošto se ovde radi o novoj vrsti cfw-a,tj. portovan fw sa drugog tel. tek tu bi mi bilo zanimljivo da proverim šta dotična app kaže...al stvar navike...ako ti radi i zadovoljan si boli te uvo, uživaj!

^^ja volim da imam neku app ili task mngr. da znam pravo stanje tel. ne oslanjam se samo na fabričke podatke, l pošto se ovde radi o novoj vrsti cfw-a,tj. portovan fw sa drugog tel. tek tu bi mi bilo zanimljivo da proverim šta dotična app kaže...al stvar navike...ako ti radi i zadovoljan si boli te uvo, uživaj!

Reci neki dobar programcic za to, nije mi tesko da ga ubacim, pa cu da ti javim sta kaze...

Pozz

Evo nasao sam i instalirao... Ram je zauzet 65% ... ostale informacije su mi izgledale nebitno ali ima svasta, i mac adresa i imei i info o kartici itd...

Pozz

Evo nasao sam i instalirao... Ram je zauzet 65% ... ostale informacije su mi izgledale nebitno ali ima svasta, i mac adresa i imei i info o kartici itd...

Pozz

65% je skroz o.k, probam C6 fw čim osposobim (pre će biti kupim drugi) desk, sa xp sp3, na njemu...a Dev.info. korisno malo programče, ima svašta od info.
aj da probam da se savetom makar malo odužim: ako ti RAM nekad bude preko 75,80% najbolja app za "clean" je Ram Blow, na cfw često neki h.s ili nešto drugo hoće da blokiraju tel, da zabaguje pa nekad ni vađenje baterije ne pomaže, onda je korisno imati Kill me app na fonu, da "ubiješ" proces ili app koja baguje.

hvala još jednom "7", ja te namučih s pitanjima, al kad si ti bio dobre volje, verujem da su inf. koristile svima...od mene imaš piće i besplatnu vožnju, najmanje ;)

C6 cfw bug reports , od PNHT ima OVDE ,pa mislim da svakako trreba proćitati pre nego stavite cfw.

menjaza

ljudi potrbna mi je pomoc i unaprijed se zafaljujem dali se isplati mijenjati novu nokiu e71 za 5800xm (xm 5800 stara 2mjeseca posto je bila kod mene i ja je pokvario baksuz jedan) isto nova uz doplatu od 30eura ovaj mi je reka u servis da mogu da doplatim 30 eura za nokiu e71 fala unaprijed na odgovoru

ljudi potrbna mi je pomoc i unaprijed se zafaljujem dali se isplati mijenjati novu nokiu e71 za 5800xm (xm 5800 stara 2mjeseca posto je bila kod mene i ja je pokvario baksuz jedan) isto nova uz doplatu od 30eura ovaj mi je reka u servis da mogu da doplatim 30 eura za nokiu e71 fala unaprijed na odgovoru

nisam te bas razumeo, menjas 5800 za e71 + 30e ili obrnuto, ako si ti "pokvario" tu 5800icu u cemu je kvar i kolko para kosta popravka?
e71 je dobar tel. al licno nikad ne bih menjao 5800 za e71, pogotovo da doplacujem!

p.s.pojasni malo celu stvar, bice nama mnogo lakse da svako kaze sta misli..

nisam te bas razumeo, menjas 5800 za e71 + 30e ili obrnuto, ako si ti "pokvario" tu 5800icu u cemu je kvar i kolko para kosta popravka?
e71 je dobar tel. al licno nikad ne bih menjao 5800 za e71, pogotovo da doplacujem!

p.s.pojasni malo celu stvar, bice nama mnogo lakse da svako kaze sta misli..

izvinite nekad lupim ,brzi jezik nego pamet, mijenjam 5800 xm za e 71 uz doplatu od 30 eura moju 5800 sam odnijo na servis prije mjesec dana i jos je nijesu popravili, onda sam im reko moze li neka doplata za neki drugi telefon ,rekli su mi moze zasto da ne i to je to, doplati i nosi , fala vam svima na odgovoru :)

Poslednja izmena:
Da li moze da se vrati nazad na 51.006, ako nesto podje naopako ?

Moze,bas to i pise u PHNT tutorialu za instalaciju,da ukoliko je potrebno,da se vraca samo na v51 jer vracanje na drugi FW dovodi do brikovanja telefona..

Inace,mene interesuje sam postupak,jer nesto mi nije jasno..Meni u svakom slucaju treba navfirm kako bih u njegov direktorijum ubacio fw fajlove zar ne?Jer buni me sto PHNT u tutorialu ne spominje to,vec direkt ide na Pkeyemulator i JAF...

Ja sam vracao i moze !

Ako ti se ne svidja samo prekopiras orginal FW 51 preko FW C6 i sa JAF,isti postupak !

Ne treba tu neki poseban tutorijal!

@.simeon

Ne vredi po mom licnom misljenju E71 vise od 5800 nikako!

Moze,bas to i pise u PHNT tutorialu za instalaciju,da ukoliko je potrebno,da se vraca samo na v51 jer vracanje na drugi FW dovodi do brikovanja telefona..

Inace,mene interesuje sam postupak,jer nesto mi nije jasno..Meni u svakom slucaju treba navfirm kako bih u njegov direktorijum ubacio fw fajlove zar ne?Jer buni me sto PHNT u tutorialu ne spominje to,vec direkt ide na Pkeyemulator i JAF...

evo zašto ne pominju Navi, njihov novi NFE v0.2 (Nokia Firmware Editor),ima opciju da skineš orig. fw.u poseban dir. ili neki tvoj po želji, što je zamena za Navifirm, baš sam pre neki dan testirao program, prošao kroz sve opcije, probao Repack, extract srp. jezik. obrisao Danski, norveski, francuski...može na W7, al ipak preporučujem da flešnete JAF-om u xp-u...Reapack napravi img. fajl. izmenjenog fw-a (u mom sl. samo jezici izbačeni i ubačen srp.), sa dodoatkom "REBUILD" u nazivu, to se posle samo otvori u MagicIso, raspakuje i eto to C6 fw, sa izb. ostalim. ostavljem samo srp. i eng.
E sad "7" reče da ima 65% RAM, ne znam da li koristi Skype,Msn..i te heavy apps, al ja onda ovim mojim izbacivanjem dobijem jos oko 10 Mb na C.i to mi dosta znači jer imam na tel. i msn, i skype, i još dosta dr.težih apps.

Boro, može da se vrati istim postupkom, kao što si i bilo koji drugi cfw kad ti dosadi vraćao na fw50 ili fw51, slobodno probaj, al ja preporučujem xp, 7ica mi par puta nije htela da napravi Repack,izbacila neki error, iako je na jačem kompu (intel C2D, 4 Gb ddr2), inače ceo C6 fw v11 je 146 Mb.

Poslednja izmena:
Cek cek,znam sta je NFE i cemu sluzi,ali zar njim moze da se ubaci i CFW?Koliko sam skontao jedini "siguran" nacin je flesovanje JAF-om,pa zato pitam ovo za Navifirm,jer JAF koliko znam iz ranijih situacija CFW fajlove trazi u Navijevom direktorijumu?

Vrh Dno