Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Jesi li bas siguran u to da ti se ista skida sa neta?Znaci da ti Garmin nece raditi tamo gde nema Mobilne mreze.

Nisi pažljivo čitao, garminu ne treba mobilna mreže da bi funkcionisao, reč je o A-GPS odnosno Assisted GPS-u koji koristi GPRS mrežu kako bi preneo podatke garminu. A-GPS se može isključiti eksplicitno što se svakako preporučuje u romingu jer tih par kilobajta može da košta stotine dinara.

Nisi pažljivo čitao, garminu ne treba mobilna mreže da bi funkcionisao, reč je o A-GPS odnosno Assisted GPS-u koji koristi GPRS mrežu kako bi preneo podatke garminu. A-GPS se može isključiti eksplicitno što se svakako preporučuje u romingu jer tih par kilobajta može da košta stotine dinara.

Naravno da sam citao pazljivo.Meni Garmin radi perfektno i ne skida nista.Jer na listingu mi pise 00 kilobajta.A nista nisam iskljucivao.Pa zato te pitam da li si siguran u to da skida.A ako skida gde se nalazi u meniju A-GPS?

Kupi foliju za ekran ako koristis trzalicu.Grebe se ekran ma sta ti god rekli lazu te ili koriste dioptriju.:smoke:

ja koristim trzalicu vec dugo i ekranu ne fali bas nista, nema nijednu ogrebotinu, a ne koristim ni dioptriju, niti mi treba :smoke: ...

... a sto se tice nosenja kljuceva i telefona i to radim od prvog dana ali ne kontam kako da bude nesto telefonu pored onakve futrole... jedino ako neko nema futrolu, onda je ok...

Pozz

Naravno da sam citao pazljivo.Meni Garmin radi perfektno i ne skida nista.Jer na listingu mi pise 00 kilobajta.A nista nisam iskljucivao.Pa zato te pitam da li si siguran u to da skida.A ako skida gde se nalazi u meniju A-GPS?

settings- phone- application settings-positioning- positioning methods- assisted GPS

ja koristim trzalicu vec dugo i ekranu ne fali bas nista, nema nijednu ogrebotinu, a ne koristim ni dioptriju, niti mi treba :smoke: ...

... a sto se tice nosenja kljuceva i telefona i to radim od prvog dana ali ne kontam kako da bude nesto telefonu pored onakve futrole... jedino ako neko nema futrolu, onda je ok...

Pozz

Koji je model te tvoje futrole.

ne znam na sta mislis, kakav model futrole? to je ona kao gumena, sa zadnje strane puna a sa prednje rupicasta i na sredini pise Nokia... sa strane je neki rastegljivi materijal... ja mislio da postoji samo jedna originalna futrola za 5800 :trust:

Pozz

Pozz

Pa naravno da pored futrole ne treba folija. Ali posle jedno mesec dana mi je bilo muka vise da guram prste u futrolu i izbijam telefon.

Pa naravno da pored futrole ne treba folija. Ali posle jedno mesec dana mi je bilo muka vise da guram prste u futrolu i izbijam telefon.

Sta znam, ja sam se navikao... mozda zato sto sam nekoliko prethodnih telefona nacisto urnisao od nosenja bez futrole (ne samo ekran vec i sve ostalo) pa kad dodje vreme za prodaju tel star 6 meseci izgleda kao da je star 6 godina :wall:

Pozz

@ borab, ja po bg-u kad mi zatreba Garmin (zanimanje:taksista),stavim fon u off mod. al ne isklj. taj a-gps...razlika u racunu je neznatna , sto ti kaze zevs, to malo dok ne nadje satelite...pa vidi sam po potrebi...inace u lokacija/metode pozicioniranja/tu imas da (un)cekiras a- gps

ja sam foliju uzeo, jer mi bio cudan osecaj da "pipam" ekran :), a koristim i taj privezak...
imas foliju za 350 din.i sasvim je ok.ovde http//www.svezamob.rs/?p=folije (sad se setih da sam tu i drzac uzeo, imao ih lik jedno 10tak modela od 800 do 1400 din.)

inace bilo je vec reci o tome...ako te bas zanima procesljaj forum, mislim da su neki narucivali neke zagg od 25e ili tako nesto...po meni bespotrebno rasipanje tog "e" :p tj. i ova najjeftinija obavlja posao lepo

Poslednja izmena:
e tu futrolu sam dobio uz fon i neka hvala...mislim o.k za zastitu ekrana ali dok izvuces telefon iz nje...pa neke stvari svi mi izvlacimo mnoogo brze kad je frka ,)

aj da se uozbiljim i napisem nesto korisno, ta orig. futrola sem toga sto je neprakticna stiti samo ekran..znaci ako telefon padne sa 1m na beton 90% su sanse da ce plastika da pukne a ekran ostane citav...ja sam uzeo i koznu, koja lepo ima traku, povuces i tel."izadje do pola"....

okacicu sliku, samo da je nadjem, mada kod nas nisamvidjao takve futrole...na foru novcanika je, tj. tel. staje u neki okvir (ne znam jel ono guma, plastika ili koza), a preko ekrana ima dodatno ojacanje koje samo preklopis, nema magneta, na cicak je...

Ja sam moj platio 500din i odlicno vrsi posao.Ima ih raznih(moj nije na slici) cak i za manje pare i ne vidim zasto bi dao 50e :Klanjanje za originalni nosac:wc:.

Moju 5800 drzi ovakav holder samo bez svetlecih dioda.

e to je to...YouTube klip, samo sto je moj sa onim duzim "vratom" sto se savija...inace sve isto i ambalaza cak :), hteo sam bas ovu sa klipa, ali posto menjam kola, ova mi delovala vise univerzalna...

vakum odradjen odlicno,veliki precnik i dobar sistem skidanja (te stvari su znale da prave prob. kad duze stoje, a ovde samo odvrnes neki krug i vakum pusti...) po sistemu pljucnes zalepis, stoji i trpi rupe...

p.s mislim da sa tog SvezaMob moze i da se naruci postom, jer se ne isplati trositi gorivo do bg-a cak i ako se kod njih uzme i vise stvari, npr. folije, futrole...
elem ako gorivo nastavi ovako, dzaba nama i nosaci i Garmini, vracamo se svi na klasican sms jedino dobro je sto je nedavno izasao zvanican Skype za 5800 i za Srbiju, kod mene sljaka

Poslednja izmena:
e to je to...YouTube klip, samo sto je moj sa onim duzim "vratom" sto se savija...inace sve isto i ambalaza cak :), hteo sam bas ovu sa klipa, ali posto menjam kola, ova mi delovala vise univerzalna...

vakum odradjen odlicno,veliki precnik i dobar sistem skidanja (te stvari su znale da prave prob. kad duze stoje, a ovde samo odvrnes neki krug i vakum pusti...) po sistemu pljucnes zalepis, stoji i trpi rupe...

p.s mislim da sa tog SvezaMob moze i da se naruci postom, jer se ne isplati trositi gorivo do bg-a cak i ako se kod njih uzme i vise stvari, npr. folije, futrole...
elem ako gorivo nastavi ovako, dzaba nama i nosaci i Garmini, vracamo se svi na klasican sms jedino dobro je sto je nedavno izasao zvanican Skype za 5800 i za Srbiju, kod mene sljaka

Hvala, na trudu. Dosta si mi pomogao.
Sto bi rekao moj komsija :"Taksista, a dobar covek".:)

Jos jedno pitanje.
Kada se fleshuje telefon novim fw, dovoljno je nakon toga uraditi beckup svega iy Nokia suite-a ?

Poslednja izmena:
Imal ko problema sa resetovanjem ovog telefona.Nije bio takav u pocetku,verovatno sam ga ja malo zeznuo sa instal. i deinstalac. raznoraznih programa.E sad,ono sto me interesuje, sta je kod mobilnih ''dizanje sistema" kao kod komp-a.Jel hard reset ili ponovno update nove verzije(koju inace trenutno koristim)?Inace resetovanje nije "pravilno",tj.ne desava se uvek pri istim situacijama.Nekad prilikom menjanja thema ,nekad posle pisanja i slanja poruke,nekad sam od sebe...

Poslednja izmena:
Hard reset ti je "dubinsko" vracanje default podesavanja telefona (kao da ga prvi put palis)

Kada palis telefon drzis zeleno,crveno i dugme za kameru zajedno do pojavljivanja animacije.

Napravi backup pre toga,ali posle ne radi kompletan restore posle (samo vrati kontakte i poruke ako su ti potrebne)

Poz,

Hard reset ti je "dubinsko" vracanje default podesavanja telefona (kao da ga prvi put palis)

Kada palis telefon drzis zeleno,crveno i dugme za kameru zajedno do pojavljivanja animacije.

Napravi backup pre toga,ali posle ne radi kompletan restore posle (samo vrati kontakte i poruke ako su ti potrebne)

Poz,

OK,pokusacu.Sacekacu da me jos malo nervira pa cu se verovatno odlucit za hard reset.I ono sto me interesuje je dal se backup radi direktno na telefonu ili preko pc suita i imal mogucnost vracanja pojedinih tema ,znaci tema po temu ne sve zajedno? Pozdrav

Preko PC suita. A temu vracaj tako da ih instaliras jedno po jedno a ne sa backupa jer ne mozes samo teme da vracas vec kap kompletna podesavanja telefona sto i ne preporucujem!

Odradio . E sad malo me buni sto je verzija sowtware ona poslednja 40..... pa nisam siguran dal je to kompletan reset.Na pocetku biro drzavu,vreme ...sto znaci da je nesto ipak odradjeno,teme ostale ali bile na memorijskoj

Skinuo sam par vec odradjenih filmova za 5800.
Da li neko zna kako da pustim subtitle ( koji format ). Za gledanje koristim real player koji dolazi u telefonu.

Off

NAsao sam odlicnu answering machinu za 5800. Ima gomila dobrih opcija upomenutom programu.
Ako nekom treba evo...

Za ono se morate snaci ili na pm.

@ borab, nešto o programima i titlovima sam pročitao ovde http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62011&page=18 (tu imaš link za Core player, koji bi trebalo do ima opciju za titl),a ovde o konvertovanju http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62748
ja nisam probao nista zahtevnije od klipova s obzirom da imam neki (ženin) netbook sa 100 + Gb filmova a i na njemu (ekran 10'1) su mi filmovi "prva pomoć", kako izgledaju na 5800 u landscape modu, možeš da vidiš na YT.

@ zuke, nemoj da te buni što ti je fw40 ostao posle hard reseta, tj.ako si 1. apdejtovao mislim da fw ne može da se vrati na stariji...normalno je da hard reset vrati sve na default, ali ne dira fw.
a što se bekap-a tiče mislim da pravu je vidor, može bekap i na m.c al onda tel. hoće nekad da krene da vraća sve app koje si imao , jer ih je našao na m.c - znači velika zbrka u najavi !
sigurno je bolje i sigurnije polako sa pc-ja vratiti ono što hoćeš.

p.s.jel neko zna da potvrdi ovo : posle svakog hard reset-a ili flash-a telefona, sad ne sećam se tačno na šta od ta 2 se odnosilo, fon šalje neki kao info sms nokiji ! (ovo se odnosi samo na ne hak. telefone, hakom tj. nekim patchom to može da se iskjluči) ???

evo ovo može da bude korisno za sve koji rade update ili bilo šta na formatiranu m.c. većinom se tako bagovi izbegnu il bar svedu na minimum
(ima ih i na fw40 da budemo realni...jesu zanemrlljivi u odnosu na neke tamo, i uglavnom se srede sami al to definitvno pobija teoriju o fw-u bez baga)

Autonstaller bi trebalo da uštedi vreme kod vraćanja app...

http://www.symbian-freeware.com/download-autoinstaller.html

Poslednja izmena od urednika:
"...Symbian postaje (ili je već) opensource platforma.."

to sam pročitao nedavno u mail-u, na koji sam se verovatno slučajno upisao prilikom registarcije na neki sajt...pa ako bi neko ko je malo bolje upućen u celu priču hteo to da pojasni...

o čemu se tačno radi, dal to znači da će sve S60Vxx app postati nešto kao otvorenog tipa, normalno za onog ko zna to da napravi...ili o Symbian platformi kao o.s za mobilne telefone....kolko sam ja razumeo onda ne bi trebalo da očekujemo više te apdejte fw-a, nego će fw moći da menja svako ko zna...a mi treba to da skidamo i instaliramo kao teme :)

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako da pustim subtitle ( koji format ). Za gledanje koristim real player koji dolazi u telefonu.

Off

NAsao sam odlicnu answering machinu za 5800. Ima gomila dobrih opcija upomenutom programu.
Ako nekom treba evo...

Za ono se morate snaci ili na pm.
http://forum.dailymobile.se/index.php/topic,18762.0.html
Pogledaj linkove ispod ove teme (jer inače ima samo 2 posta) :)
i 99% da ćeš naći sve o konvert. titlovima i slično za 5800...
pozz

Core Player jos nema podrsku za s60v5...Najbolji nacin da imas titlove u filmu jeste da ih nalepis, a za to mozes da koristis program Format Factory koji ima ujedno i profil za Nokiu 5800 :)

Koja je sustinska razlika izmedju modela
RM 356 (moj) i RM 428 .

Najbolje je gledati preko Smart Movie playera. Ne volim lepljene titlove jer nisu tako ostri kao ovi...

Koja je sustinska razlika izmedju modela
RM 356 (moj) i RM 428 .

Pa, kazu ovako (mozda jeste tacno, a mozda i nije) :

I could be wrong but I think it has something to do with localization, I got the following info from browsing around (not nokia website)

the RM-365 uses WCDMA I/WCDMA VIII (Europe)
the RM-428 uses WCDMA II/WCDMA V (Americas)

but I am in middleeast & I have RM-356, I think its an EMEA thing.

Tako da:
The RM type is basically to differentiate the band width which the phone supports ment for diferent regions and countries.
Other then band width its more to product codes to comply with certain regions specs and requirements.
There are no major difference betwen the RM types in terms of functionality unless its a regions requirement to disable certain funtions.

Nazad
Vrh Dno