Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Evo utupstva za promenu koda, kod mene je proslo bez problema, koristio sam kod Balkans Blue 0559395 (Balkans Red 0559299) i preko NSU update-ovao na firmware 12!

make sure u have the latest Nokia PC Suite installed as this has the 5800 usb drivers...

1. Download JAF 1.98.62.exe
http://support.phone-tools.cn/files/JAF_Main_Software/JAFSetup_1.98.62.exe

2. Download JAF PKEY Emulator v5.0
http://www.megaupload.com/?d=QYR4571O

3. Install JAF 1.98.62

4. Extract JAF PKEY Emulator v5.0 to desktop (will emulate jaf tool box)

5. connect ur Nokia 5800 and select PC Suite mode on your Nokia 5800.

6. Now run JAF PKEY v5.0 and click on the GO button. It will come up with error: box driver not installed --> so click ok and now JAF v1.98 will run.

7. select BB5 tab --> tick Prod. Manager --> then click the service button --> click the Read Values button.

8. Now u can enter ur product code and press the Write Values button and boooom it all done.

use this mod at your own risk

PS :for all windows vista users follow these steps to get JAF tool to work
first use jaf key emulator v4 from here
http://www.megaupload.com/?d=ANG6RHPQ

- right hand click jaf 1.98 and "run as administrator" and do the installation
- then right hand click jaf pkey emualtor v4.0 and run as administrator.

note -Vista 64-Bit is not supported

Ovo koristite na XP-u sigurnije je i radi lepo.

0559395 Balkans BLUE

0559299 Balkans RED

Poslednja izmena:
+1

Uzimam fon u utorak. Weeeee, jedva chekam. Da li zna neko kakva je fora sa telenorom i tim shto morash da imash neki tekuci rachun? Shta ako nemam ili dam tudji rachun?

Ne možeš da daš tuđi tekući račun. Račun je potreban da bi se uradila provera u kreditnom birou. Predpostavljam da je 89. godina rođenja i da si student, idi u bilo koju banku i otvori tekući račun sa ličnom kartom. Otvaranje je svuda besplatno, a u većini banaka važi da se ne plaća mesečno održavanje ukoliko nije bilo prometa na računu.

Evo jos jedna potvrda da radi frostonjino uputstvo za promenu region coda, cemu sledi normalan update firmware-a na 20.

Ma ne treba vam racun ni nista. Zovite telefonom i narucite, dogovorite se da platite na preuzimanju.

Da li ga je moguce otkljucati? Mogu da ga uzmem u inostranstvu za dzabe (na ugovor) sto bi mi bas odgovaralo. Koliko je pametno skidati ga sa mreze, osim sto bi izgubio garanciju, da li bi jos sta moglo poci naopako?

Da li postoji mogucnost da se u stnby rezimu vidi sat na ekranu...ili da li postoji neki program, kao sto je recimo cclock koji radi na 5800....?

Pitanje za one koji su menjali Region Code i update-ovali software na 20. :

Da li vam se desavaju oscilacije u jacini i kvalitetu zvuka (vrlo primetne) u zvucniku tokom razgovora? Jos uvek nisam siguran u to, a sve mi se cini da je tako.

Meni se desilo da posle promene koda, ona pretraga sto je u standby nije radila, a ni recnik koji se dobija sa software-om 20... Ali posle soft reseta i formata kartice, sve sljaka bez greske....

Hm. Pretraga i recnik mi rade...
Preko slusalica je zvuk normalan...

E lepota, sad morate da ga otvarate... Mada nije nista strasno lako se popravlja...

Ma vracam ga na garanciju, mada sta vredi kada je izgleda serijski problem, prva tura..

Ja trenutno koristim oba, i dalje je touch i sve u vezi touch koriscenja na iphone-u keva. Iskreno svidja mi se Nokia, sve je tu u Symbian-u ali da imam 300€ i zadatak da biram, uzeo bih Iphone.

Totalno si u pravu, morao sam licno da se uverim i kupio sam telefon i broj, u petak i za 3 dana igranja smatram da je iPhone je daleko bolji, lepsi, ekran veci, nema dvotapa :D ( to me u pojedinim situacijama smara ), nema okretanja ekrana onda kad ne treba, koriscenje interneta, maila bolje ( i sa svim svojim manama ) - itd...
Sve u svemu - hvala, nista dok sam ne probas...
:)

Poslednja izmena:
E vi shto ste kupili fon u Telenoru, shta vam pishe ispod baterije, odakle je??

Otvarao si sam telefon, nije iz telenora, ono garancija i tako?

Jedno laičoko pitanje :
Je l' se ovom metodom telefon otključava, između ostalog, za sve mreže ?

Jedna informacija za vas, u Telenoru prodali celu prvu seriju. Nova im stizhe krajem februara :(

Doci ce nova tura sa ispeglanijim FW,i manjom cenom (bar se tu i ja nadam malo)

Jer koliko vidim po nekim ponudama uopste nije isplativo kupovati preko telenora tel u ovom momentu :S:

Naidjoh na ovo, instalirao sam i posle malo privikavanja mnogo brze se krece kroz galeriju. I zumiranje radi drasticno brze.

[YOUTUBE]<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/p6jzhy8QuDI&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/p6jzhy8QuDI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>[/YOUTUBE]

Moze da se preuzme besplatno :type:

.

kolika mu je trenutna cena na crno?

250-300e uglavnom

Nazad
Vrh Dno