Šta je novo?

N460GTX Cyclone 1GD5/OC

MSI ti je bolji izbor, mada nećeš nešto puno dobiti u odnosu na 5850 tako da ti je to promašeno skroz. Ako je extremno klokneš u nekim igrama će biti malo bolja od 5850 a u ostalim će biti tek malo manje sporija nego referentna. Jedino ako svoju "uvališ" nekome za npr. 250€ a za taj MSI daš 220, još će ti i ostati para a bićeš u sličnoj situaciji. mada realnije je zamena jedne za drugu pošto im je vrednost trenutno slična - polovna 5850= nova 460ka.

evo upravo sam utopio moju i planiram da uzmem gtx 460 zasto
ako bih rekao da sam nvidiin fan to stoji mislim da su kompletnije kartice i u saradnji sa intelom to je ta konbinacija 5850 je odlicna kartica i tu su negde ali buducnost je na gtx 460 jer je tek izasla 5850 je stara skoro godinu dana gtx460 sa peglanjem drivera stice 5870(neko moje misljenje)mozda preterujem ali videcemo s tim da je sli rezim odlican za gtx 460
eto malo raspravljamo

Poslednja izmena:
Nema sanse da stigne 5870, zaboravi na peglanje drivera, to moze 1-3% da donese performanse ako i donese uopste ;) Cisto da ne racunas na tu opciju.
Sto se karti tice tu ti je mrtva trka vise manje, obe oc varijante. 460-ka malo vise oc od 5850. Odlicno hladjenje na obe, mada mislim da na MSI nece stajati voltera chip pa neces moci da dizes voltazu i klokujes je do ludila ako te zanima.
Jedina 2 razloga zbog cega ti kazem da ides na 460 su mozda malo niza cena i to sto je karta manja dosta pa ce ti biti lakse za sli mozda mada to i nije neki razlog.

nadam se sutra da cu uzeti gtx 460
postavi cu 3dmark vantage skor sa GV-R585OC-1GD
prvi default
drugi cpu 3.2 GHz vga 920/1200 sutra gtx 460 postavljam

Prilozi

• slika 1.jpg
    slika 1.jpg
    381 KB · Pregleda: 68
  • slika 2.jpg
    slika 2.jpg
    386 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Ako uzmes MSI GTX460 1GB javi kako radi, koliko je bucna, kako se clockuje.
Jer ja sve cekam Asus ili EVGA, ali ako nema razlike, tj ako je MSI dobro uradjena uzeo bi je i ja. Pre je MSI bio krs, vidim da su sad dosta ozbiljnije uradjene karte. Samo necu da mi se grafika cuje ko neki turbu DVD. :D

ima jedan tip koji testra navodno graficke kartice susedni isto dobro posecen it forum kaze da su jedino msi kartice odradjene posteno za sva trzista za razliku od drugih proizvodjaca
i tvrdi da su msi najjbolje eto pa razmisli

Pa vidim da je hvale da je sjajna za OC i da je tiha.
Daj mi link tog foruma na PM.

Evo sta kaze Guru 3D o MSI:
MSI GeForce GTX 460 768MB - Initially due to a delay, MSI could not send out their 1GB model in time for this article. Instead they sent out the 768MB version in the Cyclone cooler flavor. Armed with a nice PCB, quality components and that cooler we feel that the 768MB version, despite lacking 8 ROPs and 256MB over the 1GB model, holds ground really well. A product like this will cost roughly 210 USD, and you gain an absolutely silent yet quite nicely performing DX11 class graphics card. Though it lacks a little bit of extra bite over the 1GB models, we certainly feel that the card offers great value for money. Oh and hey... the default higher clock frequency certainly helps out as well. Being MSI you get to overclock with AfterBurner and it brings voltage control of the GPU as a feature. We took this card to well over 900 MHz on the core. And that's instant extra performance, up-to 20~30% extra. Thanks to that voltage tweak this card achieved the highest overclock today. Quite amazing for a product with a reference clock of 675 MHz.

Tweakers essential award goes to the MSI GTX 460 Cyclone 768MB, Gigabyte GTX 460768MB OC

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/30

http://www.pureoverclock.com/review.php?id=1029&page=18

Msi je skroz dobra firma i tu neces pogresiti.A sto se tice zamene 5850 za gtx460 realno neces nista videti osim sto ce ti biti Gefroce u kompu suluda zamena jos ako te udara nesto po dzepu onda i uzaludna pogotovo sto si dao jacu karticu za sporiju a peglanje drajvera i da gtx460 stigne 5870 to nikako cekaj da ih ispeglaju prvo da stigne 5850.

MSI ti je bolji izbor, mada nećeš nešto puno dobiti u odnosu na 5850 tako da ti je to promašeno skroz. Ako je extremno klokneš u nekim igrama će biti malo bolja od 5850 a u ostalim će biti tek malo manje sporija nego referentna. Jedino ako svoju "uvališ" nekome za npr. 250€ a za taj MSI daš 220, još će ti i ostati para a bićeš u sličnoj situaciji. mada realnije je zamena jedne za drugu pošto im je vrednost trenutno slična - polovna 5850= nova 460ka.

Samo na brzinu da pitam gde ima taj msi za 220e; ako je po toj ceni mozda bih mogao i da menjam ovog mog lightninga!?

sto se tice finansija nista posebno ne gubim a jacine tu su negde s tim sto mislim da je nvidia kompletnija kartica za ubuduce
tacnije oko 225 evra potrazi malo poznata prodavnica u beogradu ne znam da li smem da kazem u ovoj sobi posto brisu postove

Poslednja izmena:
Jao pa ja tek sada vidim da ti imas 5850. Ma sta lupas glavu, cuti s njom i uzivaj, nije 460 brzi pa da je menjas. U svakom slucaju morao bi biti pristojno brzi da bi imao smisla da menjas. Dzaba komplikujes sebi.

nisam hteo da otvaram novu temu oko 5850 i gtx 460 1gb ali tema je vrlo skakljiva ima dosta korisnika koji imaju gtx 460 1 gb ali nista od njih da prikazu ja cu samo da zamenim ovu za gtx 460 1gb nikakva doplata pa cu da iznesem utiske nosim se mislju da je nvidia ipak nvidia
nemam nista protiv 5850 to je dobra karta

Poslednja izmena:
Ti imas druze preko 18k GPU skor u 3dmarku sa naklokovanim 5850, a evo lik sa naklokovanom GTX 460 1GB ima 15748 GPU skor, klokovi na 860/1050

http://www.overclock.net/nvidia/778125-evga-gtx460-1gb-superclock-review.html

Sta da ti kazem, nema sanse da naklokovana GTX 460 stigne naklokovanu 5850. To su potvrdili i ljudi koji su je probali, imas u temi o GTX 460. Hohoya i Pixell su ih probali i obojca kazu da GTX 460 naklokovana nije brza od naklokovane 5850. Opet tvoja lova, pa kako god :).

Prilozi

• OCVantage.png
    OCVantage.png
    6.1 KB · Pregleda: 34
  • Clocks.png
    Clocks.png
    5.1 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Ljudi, nemojte samo opet ATI vs nV. ;) Nek' radi covek sta hoce, ako vise voli nV neka mu, nije to cudno, i ja bih pre uzeo GTX460 iako je malo sporija.:D

@Maverick

3dMark se ne igra tako da mu je nebitno da li je 18 ili 15.000 poena. Razliku u igrama nece ostetiti jer sve sto je u fullu islo sa ATI-jem ici ce i sa 460. Ako se bolje osecas sa Nvidijom tvoj izbor, mada ja da sam na tvom mestu bas ne bih uzeo 460GTX jer mi izgleda jako jeftino i bedno:p

@Snake1989, znam ja da ne igra ulogu 3dmark, ali on je postavio rezultat iz 3dmarka, pa sam mu postavio odgovor i rezultat sa GTX 460 u 3dmarku. :).
Slazem se da ce vecina igara raditi super na obe karte, nema tu sta. Osim par njih, onih bas zahtjevnih. Ja recimo u Crysisu u 1680x1050 4XAA, very high DX 10 dobijam preko 40 fps average. Evo i mene bas interesuje da li GTX 460 moze da da vise, jer volim cesto da odigram poneki Crysis mod i povremeno multiplayer :). Sa 5850 sam zadovoljan, bas u Crysisu radi stvarno extra, ali ako GTX 460 moze vise, ne bjezim ja da predjem na nVidiu :).

Poslednja izmena:
vec je receno milijardu puta klokovana 460 je tu negde sa referentnom 5850, ali extremno klokovana :D
A ati moze tek da se klokuje lepo cak i batmobile modeli kao moj npr. a pogotovo sa custom kulerima ali ako pogledamo drugu stranu cenovnik 460-ki(ovih sto nisu custom) se zavrsava puno pre nego sto pocinje za nereferentne 5850 kartice koje su od 30k nadalje, a ni referentne nisu preterano jeftinije.
da na trzistima vladaju neki zakoni realnosti kao pre 460 bi bila skuplja od 5850, tj 5850 bi sad vec bio za 18k.
po logici nVidia je ipak nVidia ispada da je ati onda ona stara nVidia od pre godinu dve :) jer deru sa cenama samo tako.
slazem se da je nVidia jedino ulozila vise love u marketing pa se samo cini da je zaokruzeniji proizvod jer ima i physx i 3d stereoscopic. mada opet Ati ima eyefiniti, takodje stereoscopic 3d, stream samo su odlucili da to nece izgleda puno ljudi koristiti pa stede novac i prave zasad bolje kartice koje opet izlaze na vreme.
al sam ga sad nakakio :D

Pa dobro, ali i 5850 ide na oko +200mhz vise. Slican gpu oc potencijal, jeste veci na strani 460, ali ne i za memoriju
Treba gledati procentualno, tu 460 ide ~30%, 5850 ne moze toliko. Druga stvar je sto GTX mnogo bolje skalira, prakticno isti dobitak u performansama, kod Radeona opet nije toliko povoljna situacija.:)
Sto se memorije tece, to je vec dobrano napucano, ne verujem da ima toliko uticaja na performanse.;)

da li ovo nekom nesto znaci
The MSI N4600GTX Cyclone 1GD5 video card was found to be about 6% faster than the NVIDIA GeForce GTX 460 1GB reference card. The MSI N4600GTX Cyclone 1GD5 features a 50MHz boost on the GPU core clock and that was enough to give it the performance boost needed to beat out the reference card in the performance tests that we ran. It was interesting that MSI didn't overclock the 1GB GDDR5 memory chips at all, as other companies are putting slight overclocks on the memory. It really doesn't matter, though, as we were able to overclock the MSI N4600GTX Cyclone 1GD5 video card all the way up to 915MHz on the core! This is a 240MHz overclock from NVIDIA's reference design and that is rather massive. When overclocked this high the MSI N460GTX Cyclone 1GD5 is performing faster than a stock clocked GeForce GTX 470 and just behind the Radeon HD 5870 in benchmarks like 3DMark Vantage! The performance you get from a mainstream card like this is amazing to say the least.
ili ovo link
http://www.legitreviews.com/article/1373/9/

Poslednja izmena:
Meni ne. Pise i na tarabi svasta pa je ne napadam. Ne veruj bas u sve sto citas ;)
Druze, da ti ja sad iskreno kazem nesto... Da sad kupujes kartu 99% bi ti preporucio GTX460 ali menjati kartu koju imas za sporiju nema veze s mozgom. Karte su skoro u rangu, razliku neces ni primetiti najverovatnije.
A to nVidia je nVidia razmisljanje... Radi sa svojom masinom sta zelis, to je tvoje pravo. Vidim da si zapeo ali i da nisi bas svestan sta radis tako da se vise necu mesati jer sam ti vec rekao sta mislim.

Meni ne. Pise i na tarabi svasta pa je ne napadam. Ne veruj bas u sve sto citas ;)
Druze, da ti ja sad iskreno kazem nesto... Da sad kupujes kartu 99% bi ti preporucio GTX460 ali menjati kartu koju imas za sporiju nema veze s mozgom. Karte su skoro u rangu, razliku neces ni primetiti najverovatnije.
A to nVidia je nVidia razmisljanje... Radi sa svojom masinom sta zelis, to je tvoje pravo. Vidim da si zapeo ali i da nisi bas svestan sta radis tako da se vise necu mesati jer sam ti vec rekao sta mislim.

Slazem se 100%.
Sto se skaliranja prilikom oc-a tice, secam se da sam gledao neke testove pre 10-12 meseci, i da Ati skalira samo nesto slabije, tipa 3%. A u igri je bila i memorija. Sada, kada je memorija na 100% prakticno kod 460, pitanje je i da li je toliko.
A i 200+ mhz na 5850 je jako dobro, sta ima veze sto mije bas 33%, mozda je 26. I pitanje je da li ce svaka 460 hteti 33%. Tacnije nece, vec sam vidjao testove da nisu htele preko 870mhz za gpu sa povecanom voltazom.
i 460 slabija i brza, i 5850 imaju prakticno identican cena/performanse odnos, i super su sve 3, to je bar jasno kao dan

O cemu vi uopste pricate kad poredite GTX460 i ATI 5850 !?! ALo bre GTX460 1GB kosta 220e, a 5850 sad nema ispod 280e !!
Ne mogu da se porede karte sa razliko u ceni od 60-100e! Ko ne vidi da GTX460 trenutno nudi najvise za ulozen novac za zahtevnog gamera onda je taj teski fanboy, tvrdoglav,ste vec!
Jbe se meni dal je ATI ili nVidia,vec ocu da za 250e max imam zver od karte da teram sve fullHD!
Kraj price, tema zaluzuje lock inace ode u flame wars!

Nazad
Vrh Dno