Šta je novo?

n00b pitanje: Full site flash 8 template ?

password

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
Pregledao sam neke template na template monster sajtu i par njih koji su mi se svideli su "Css full site flash 8 template" ono sto ne kapiram za koju web applikaciju su pravljeni ovi templati ?

Prvo sma mislio da u sebi sadrze neki php/mysql, posto pise full site, ali nije tako. neupotrebljivi su bez neke aplikacije, samo koje ?

To nisu dinamicki sajtovi.... a da li ces ti da ih koristis kao frontend za dinamicki sajt / servis je tvoja stvar. Oni prodaju dizajn a ne logiku :)

Znaci nisu nameski templati za neku siroko rasprostranjenu web aplikaciju kao sto je joomla, phpnuke i sl. vec je potrebno napisati on nule custom kod i onda ga spojiti sa flash templatom. Znaci uz template treba i web programer da bi se dobio funkcionalan sajt.

Interesantno, obicno se odelo sije prema coveku, a ne covek prema odelu,mada sta ja zanam o web dev... :).

p.s. "prodaju dizajn a ne logiku" ova ti je dobra

Imao sam prilike da radim sa par TemplateMonster templejta :) i mogu da kažem da su poprilično beskorisni u praksi. Većina njih samo lepo izgledaju, super sve sve nešto vrti, 3D, munje, muzika, efekti... ali kad dođe do toga da treba da se prenese neka informacija - ćorak - ima mesta za dve rečenice sitnim slovima.

Ti templejti su dobri samo za inspiraciju i to je kraj njihove upotrebljivosti (po meni).

Imas template za Joomlu, phpNuke itd... koji se prave samo za njih. Koliko shvatam ti pitas da li mozes da odmah template iskoristis na nekom od tih sistema. Odgovor je NE mozes ako vec ne stoji PRAVLJENO ZA taj i taj sistem.

Slazem se, postaje horinocno, sa R0B0T0-m. :)

Znam da ne mogu da nateram joomlu da obuce taj template, samo sam se pitao da li ... ma razumes me vec.

Tacno je da konkretno ti templati super izgledaju ali taman da se u njih uglavi po jedna recenica do pola. Vise deluju kao online vizit karte i nista vise, bar vecina ... rigidni su u smislu da bilo koja modifikacija zahteva poznavanja rada u Flashu, neupotrebljivi bez back-end koda ... ipak dosta ljudi ih kupuje, verovatno developera...

Nazalost nisu za mene...

Kada kupis dizajn u paketu dobijes i fontove koje su koristili, full psd i jos po nesto... Tako da vredi. Koliko mi se cini, mislim da cak dobijas i swf fajlove. Tako da je vrlo korisno. To sto ne moze joomla odmah da se presvuce u template... Boze moj. RocketThemes ima dobrih stvari.

Vrh Dno