Šta je novo?

N Force 2 i Matrox rtx 100

Minotaur

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Da li je iko sproveo eksperiment, na zalost dobio sam
samo jedan odgovor na Matroxovom forumu i to od coveka
ocigledno sa nasih prostora, samo mu je mail nalog neaktivan,
pa se nismo raspravili do kraja.

Ja se evo trenutno 04:56 patim sa tim, sve lepo radi naizgled, ali protok na PCI nije dovoljan da bude bez dropova video i sl. Uglavnom, problem se manifestuje gubitkom frame-ova.

A na P4 konfi radi super, kao i na SiS u 647?? za AMD XP, ali to i nije neka ploca.
Inace, jedan italijan me nalozio da probam, ali kao sto rekoh, nisam uspeo (Epox nF2).... Mada sam komponente dobio da probam, tako da meni nije frka, a tu kartu inace drzim samo zbog bafera u Afteru i Maxu.

Sve radim go fire wire u vegasu i posle efekti u afteru i combustionu....

Re:

Hm, lik sa Matroxovog sajta, je tvrdio da mu sve radi OK,
samo mu povremeno puca Premijer, ali nisam siguran koju
verziju ima.....
Koliko rama si stavio i koji Cpu koristis uz kakva setovanja.
Pozdrav....

2 x 512 neka dobra memorija, mislim corsair ili kako se vec tacno pise, i XP 2600 mislim da je a setovanja klasicna, nista nije klokovano, sve po defaulu Biosa.

Jedino su u XP iskljucene sve gluposti, onaj recept sa videoguys sajta.

Inace, nemam ni ja problema na prvi pogled, samo gubi frame-ove povremeno, kada su neke zesce tranzicije i sl. A to je neprihvatljivo kada radis za pare...

Inace, to je zaista do cipseta jer je i Matrox lepo rekao da se zaobilaze te ploce....

Re

Znaci i dalje je najisplativija AMD konfiguracija
sa dva Durona 1200 na kilavoj MSI ploci, mada
nisam siguran sta SIS ploce imaju a Nforce 2
nema.

p.s. najbolja znaci za taj novac koji sam ulozio

Sorry što nemam odgovor...

Ali se taman setih da sam hteo da pitam nekoga sa matroxovim karticama, može li rtx.100 da pusta DV fajlove captureovane sa analognih ulaza Pinnacle DV500?

U principu, svi DV fajlovi su isti samo im se promeni heder, i onda ne budu vidljivi.

Pinnacle su shit kartice, stvarno su imale gomilu bagova. Eto samo kada se setim Outer Space-a, glavu dajem da su radili na DV 500 koliko je samo dropova i sitnih gluposti bilo.

Naravno, ne zelim ovim da ih uvredim. Momci sigurno nisu profi i radili su stvarno dobru emisiju, sa puno truda oko compositinga i sl. ali kada nekome prodajes proizvod koji ima dropove, od toga nema leba. Uostalom, i list je prestao da valja pinacle, ne bez razloga.

Inace, te karte sui namenjen bile za zapadnu prosumer produkciju i uopste nisu za pro upotrebu. Mogu ali nisu, a nas pe problem sto smo sirotinja i sto poslovi mogu jako malo da se naplate, pa se onda i koriste takve supacke karte....

U ovom trenutku Matrox RT.X 100 ako se zaradjuje na montazi, ako ne onda fire wire i Vegas i Enjoy.......

Mica je napisao(la):
U principu, svi DV fajlovi su isti samo im se promeni heder, i onda ne budu vidljivi.
Hmm... Probao sam jednom da sa matrox DV softverskim kodekom iščitam fajlove sa dv500 i neće :confused: Pa rekoh da pitam nekoga ko ima matoxa.

Mica je napisao(la):
Pinnacle su shit kartice, stvarno su imale gomilu bagova.
S obzirom da u firmi imamo čak tri komada, potpuno te razumem ;)

Mica je napisao(la):
U ovom trenutku Matrox RT.X 100 ako se zaradjuje na montazi, ako ne onda fire wire i Vegas i Enjoy.......
Vegas rulez :D

E, setih se još jedne stvari... Može li rt.x100 da pusti mpeg2 direktno iz timelinea?

Vrh Dno